Trendy ázijských smart domácností: Inšpirujte sa aj vy

PR článok | rubrika: PR článok | 30. 8. 2022
Trend smart domácností sa v Ázii prehlbuje. Ľudia si chcú pomocou malých technologických zázrakov uľahčiť život. Aké trendy tu prevládajú a čím sa môžeme inšpirovať u nás?
Trendy ázijských smart domácností: Inšpirujte sa aj vy

Zdroj: Shutterstock

Komerčná spolupráca

Hlasový asistenti

Veľkej popularite sa tešia najmä domáci hlasový asistenti ako je Alexa, Google Assistant alebo Apple Home Kit. Sú jednoduché na používanie a zvyšujú pohodlie obyvateľov danej domácnosti. Navyše, stačí ich položiť niekam na vyvýšený rovný povrch, obľúbené miesta sú najmä komody alebo konferenčné stolíky, prepojiť asistenta so smart prvkami v domácnosti a potom už len jednoduchými hlasovými príkazmi ovládať napríklad svetlá, práčku, zámky iné zariadenia.

Robotické vysávače

Robotické vysávače už nie sú novinkou ani u nás, no stále ich nevyužíva veľa ľudí. Jedným z najlepších robotických vysávačov sa v roku 2021 stal Dreame D9. Je vybavený inteligentným systémom riadenia, automatickým zvýšením tlaku, keď sa dostane na koberec, možnosťou mokrého umývania podlahy, HEPA filtrom a navyše ho veľmi jednoducho prepojíte aj s hlasovým asistentom a ovládať ho môžete pohodlne aj z gauča.

Bezpečnostné systémy

Doma sa všetci chceme cítiť bezpečne a pokojne. Veľkú obľubu si preto na ázijskom trhu získavajú inteligentné bezpečnostné systémy, ktoré sú pripojené na Wi-Fi a používateľ ich môže ovládať pomocou mobilnej aplikácie. Mnohé z týchto systémov navyše obsahujú aj možnosť sledovania vášho domu profesionálom 24 hodín denne, čo je výhodné, ak sa chystáte napríklad na dovolenku.

Inteligentná kúpeľňa

Kúpeľňa je jedno z miest, ktoré je najnavštevovanejšie v celej domácnosti. Inteligentná kúpeľňa disponuje zariadeniami ako je samosplachovacia toaleta, ovládanie ventilácie alebo automatický osviežovač vzduchu. Naozajstnou vychytávkou je ale toaletný nástavec TUSHY Bidet, ktorý z obyčajnej toalety spraví bidet. Tlačidlom na zariadení jednoducho ovládate tlak vody a uhoľ prúdu.

Smart osvetlenie

Veľmi praktické je tiež smart osvetlenie prepojené na systém domu či na samostatnú mobilnú aplikáciu. Jednoducho si vďaka nemu môžete nastaviť napríklad bezpečnostné osvetlenie okolu domu, ale tiež dovolenkový režim, ktorý funguje tak, že v konkrétne časy sa samé zapne osvetlenie v dome a navodí tak pocit, že nie je prázdny. Okrem iného sú populárne aj svetlá ovládané hlasovými asistentami, vďaka ktorým s obyčajným povelom svetlá zapnete, vypnete, či zmeníte ich farbu alebo svetelný režim.

Smart zariadenia domácnosti

Život vám zjednoduší tiež smart vybavenie domácnosti v podobe smart práčky, rúry alebo chladničky. Opäť stačí zaistiť kompatibilitu či už s hlasovým asistentom alebo mobilnou aplikáciou. Potom už len jediným tlačidlom zapnete práčku alebo nastavíte čas, kedy sa má zapnúť a pomocou aplikácie zistíte, či sa tak stalo, alebo či nenastali nejaké problémy. Podobne funguje aj rúra alebo smart chladnička. Tá už dnes dokáže objednať potraviny, ktoré jej zadáte alebo vám povedať, čo chýba. Jedinou nevýhodou týchto zariadení je to, že práčka sa sama nenaplní a ani bielizeň neposkladá späť do skrine a potraviny sa samé neuložia do chladničky.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

šetrenie v domácnosti

Toto ste už čítali?

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

Cena čokolády v obchodoch sa za posledný rok zvýšila už približne o 15 percent. Výraznejší nárast však ešte len príde, zhodujú sa analytici a maloobchodníci. Dôvodom je prudký nárast... celý článok

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

23. 4. 2024 | Barbora Magočová

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

Monitoring nebezpečných výrobkov v európskych krajinách priniesol znepokojujúce zistenia. Počet varovaní ohľadom rizikových produktov určených pre spotrebiteľov markantne narástol.... celý článok

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

22. 4. 2024 | Pavla Adamcová

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

Predajcovia chcú, aby ste u nich nakúpili čo najviac a vrátili sa. Pozrite si najčastejšie taktiky, ktoré na to používajú.

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

21. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

Éra lacných leteniek za 5 eur sa skončila a inflácia nám povysávala peňaženky. Napriek tomu máme chuť ísť k moru. Peniaze.sk pre vás vybrali destinácie, ktoré sú vhodné aj pre ľudí,... celý článok

Slovákom zdražejú nápoje aj o 40 %. Štát ukázal ceny po novej „dani z cukru“ (Prehľad)

19. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Slovákom zdražejú nápoje aj o 40 %. Štát ukázal ceny po novej „dani z cukru“ (Prehľad)

Návrh zákona o „dani z cukru“ je už v pripomienkovom konaní. Ministerstvo financií ukázalo, ako chce zdaňovať sladené nápoje a dokonca vypočítalo, koľko by sme za ne mali platiť po... celý článok