Keď nestačia peniaze

| rubrika: PR článok | 2. 5. 2021
Na to, aby ľudia mohli normálne žiť, potrebujú nevyhnutne peniaze. Lenže zatiaľ čo niektorí ich zarábajú dosť, iným sa peňazí prinajmenšom niekedy nedostáva.
Keď nestačia peniaze

Zdroj: Shutterstock

Komerčná spolupráca

Nie je ničím novým a neznámym, že bez peňazí už dnes v podstate neobstojíme. Ak tieto niekomu chýbajú, musí si ich dotyčný zase čo najskôr zohnať, ak nechce mať existenčné problémy, ktoré by mohli byť hoci aj fatálne.

Bez peňazí sa skrátka nezaobídeme. Veď ako by sme žili, keby ich nebolo? Nemali by sme za čo nakúpiť jedlo a oblečenie, nemali by sme možnosť kúpiť si byt ani zaplatiť nájom a skončili by sme na ulici, chýbali by nám rôzne služby, zdravotné a ďalšie starostlivosti a kto vie, čo všetko ešte.

A tak sa snažíme zarábať toľko, aby sa z toho dalo žiť. A keď sa to niekedy nepodarí a nastanú zlé časy, berieme si aspoň pôžičky, aby sme nejako vydržali, kým sa situácia nezlepší.

Tým, ktorí sú na tom stále ešte relatívne dobre, poskytne pôžičku hocikto. A tí, ktorým sa nedarí, ktorých dlhy sú príliš veľké a majú napríklad aj záznam v registroch dlžníkov, exekúcie a k tomu také nízke príjmy, že sa chce smiať aj plakať zároveň, si berú nebankové hypotéky.

Prečo práve spomínané hypotéky? Jednoducho preto, že to sú neraz tie jediné alternatívy, ktoré im ešte stále zostávajú dostupné. Taká nebanková hypotéka totiž kladie na záujemcov o ňu iba veľmi nízke nároky. Tu úplne postačuje aj to, že má človek príjmy postačujúce aspoň na tie najnižšie splátky a že sa za pôžičku môže zaručiť zodpovedajúca nehnuteľnosť. Všetko ostatné tu môže byť podružné, samozrejme za predpokladu, že to zjavne neznemožňuje riadne splácanie v budúcnosti.

Pomaly sa dá povedať, že sa zaobíde taká hypotéka bez dokladovania príjmov a nahliadania do registrov. Čo síce nie je až tak celkom pravda, pretože aj nebanková spoločnosť sa o toto zaujíma, ale nad hocičím sa tu vďaka onej nehnuteľnosti prižmúri oko. A žiadateľovi sa teda vyhovie. Poskytnú sa mu napríklad aj veľké peniaze s možnosťou veľmi dlhého splácania a ďalšími benefitmi.

A sú to práve také hypotéky, ktoré mnohých zachránia pred biedou.

 

Najvýhodnejšie pôžičky podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Exekúcie trápia státisíce ľudí: Aká je pravda o Slovákoch a ich dlhoch?

18. 4. 2024 | Marek Mittaš

Exekúcie trápia státisíce ľudí: Aká je pravda o Slovákoch a ich dlhoch?

Exekúcie sú nepríjemné a v súčasnosti trápia mnohých Slovákov. Niektorí s nimi bojujú najmä kvôli nedoplatkom na výživnom, iní zas z dôvodu nezaplatených odvodov do zdravotnej poisťovne.... celý článok

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Máte príliš drahú hypotéku? Toto sú vaše možnosti

28. 2. 2024 | Marek Mittaš

Máte príliš drahú hypotéku? Toto sú vaše možnosti

Úrokové sadzby hypotekárnych úverov sa za posledné dva roky výrazne zvýšili. Toto zvýšenie malo priamy vplyv na mesačné splátky, ktoré v súčasnosti komplikujú bežný život mnohým rodinám.... celý článok

Neviete, čo robiť, keď vám exekútor zablokuje účet? Tu je odpoveď!

8. 2. 2024 | Barbora Magočová

Neviete, čo robiť, keď vám exekútor zablokuje účet? Tu je odpoveď!

Exekúcia prikázaním pohľadávky z účtu v banke je v súčasnosti využívaná naozaj hojne. Bankový účet je totiž pre exekútora ľahko odhaliteľný; dlžnú čiastku môže vďaka tomu vymôcť rýchlo,... celý článok

Aké informácie od vás poskytovateľ úveru musí žiadať? A čo hrozí, ak to neurobí?

18. 12. 2023 | Barbora Magočová | 1 komentár

Aké informácie od vás poskytovateľ úveru musí žiadať? A čo hrozí, ak to neurobí?

Vianoce a novoročné výpredaje nás spravidla vyprovokujú, aby sme načreli hlbšie do našich peňaženiek. Nemálo ľudí v tomto období rieši nedostatok financií spotrebiteľskými úvermi. Podľa... celý článok