Pracovné nasadenie v novom roku: Zamerajte sa na svoj kariérny rast ale aj na svoje zdravie

PR článok | rubrika: PR článok | 29. 1. 2024
Pracovné nasadenie v novom roku predstavuje jedinečnú príležitosť pre každého z nás zvážiť svoje profesijné ciele a zameranie.
Pracovné nasadenie v novom roku: Zamerajte sa na svoj kariérny rast ale aj na svoje zdravie

Zdroj: Unsplash.com

Komerčná spolupráca

S novým rokom prichádza nádej na nové začiatky, rozvoj a osobný rast v pracovnom živote. A aj napriek tomu, že už vo viacerých pracovných odvetviach funguje automatizácia, ktorá zefektívňuje mnoho pracovných postupov a odbremeňuje tak pracovníkov od niektorých činností, vždy je potrebné myslieť aj na svoje zdravie, ktoré máme len jedno. Aby sme dosiahli úspech, posúvali sa vpred, naplnili svoje ambície, ale všetko to zvládli v zdraví, je nevyhnutné venovať pozornosť niekoľkým kľúčovým aspektom, ktoré formujú náš pracovný život.

Ak bažíte po zmene, plánujte

Možno cítite, že chcete robiť v živote niečo úplne iné. Že to, čo práve robíte, vás nenapĺňa a chcete to dotiahnuť niekde vyššie. No a skvelou správou pre vás je fakt, že nikdy na to nie je neskoro. Rozhodnite sa, kam chcete smerovať vo svojej kariére. To je prvým krokom k úspechu. Stanovte si jasné a dosiahnuteľné ciele, ktoré vám pomôžu vykročiť správnym smerom. Buďte otvorení novým príležitostiam a udržujte si flexibilitu v plánovaní svojej kariéry. Možno sa chcete stať manažérom, avšak neviete ako na to a kde začať. Tak napríklad vašim cieľom môžu byť na tento rok rôzne manažérske kurzy, ktoré vám výrazne pomôžu pri budovaní si tejto kariéry. Možno sa chcete stať odborníkom v IT sfére, vašim cieľom môžu byť tiež kurzy, vlastné projekty a podobne. Vytvorte si svoj pomyselný plán cieľov, ktoré chcete tento rok dosiahnuť a krôčik po krôčiku sa svojho plánu držte. Nebojte sa ani zlyhania. Aj keď nie sú príjemné, práve to vás musí hnať vpred.

Pracujte na svojich komunikačných zručnostiach

Schopnosť efektívne komunikovať je kľúčovým prvkom úspešného pracovníka. Bez ohľadu na odvetvie, v ktorom pracujete, sa snažte zdokonaliť svoje verbálne aj písomné komunikačné zručnosti. Kvalitná komunikácia zlepšuje tímovú spoluprácu, uľahčuje riešenie problémov a prispieva k lepšiemu porozumeniu vo vzťahoch s kolegami a nadriadenými.

Zapracujte na kontaktoch

V dnešnej dobe sú kontakty neoddeliteľnou súčasťou úspešnej kariéry. Vytvárajte si profesionálne vzťahy s kolegami, nadriadenými a inými profesionálmi vo vašej oblasti. Aktívne sa zúčastňujte na podujatiach, konferenciách a podobne. Ak hľadá vaša firma skvelý priestor na oslavu, a vám príde pozvánka, neotáľajte. Určite choďte do toho. Oslavy sú skvelým priestorom na budovanie kontaktov vo firmách, nakoľko počas nich panuje aj oveľa uvoľnenejšia a neformálnejšia atmosféra. Všetky tieto kontakty vám rozhodne môžu pomôcť a posilniť vašu pozíciu v práci.

Sledujte trendy vo vašej oblasti

Sledovanie trendov vo vašej oblasti je kľúčom k úspešnému kariérnemu rastu. Udržujte sa informovaní čítaním odbornej literatúry, sledovaním online platforiem, účasťou na konferenciách a podujatiach a nasledovaním lídrov odvetvia. Zapojte sa do online komunít, absolvujte rôzne odborné kurzy a nezabúdajte rozvíjať svoje digitálne zručnosti. Týmto spôsobom môžete nielen udržať krok s najnovšími trendmi, ale aj aktívne prispievať k inováciám vo vašej oblasti.

Pracovný oddych na produktivitu

Pracovný oddych je kľúčovým faktorom pre zvýšenie vašej produktivity. Krátke prestávky a relaxačné momenty počas pracovného dňa poskytujú možnosť na obnovenie energie a zvýšenie koncentrácie. Takže na ne rozhodne nezabúdajte. Zahrňte do svojho pracovného harmonogramu (ak vám to vaše povolanie samozrejme dovoľuje) krátke prestávky na prechádzky, strečing alebo meditáciu. Zlepšíte tým svoje celkové pohodu a efektívnosť v práci, pretože oddych je neoddeliteľnou súčasťou udržateľného a vyváženého pracovného života. No a pokiaľ je tá možnosť, môžete sa obdarovať aj nejakým wellness pobytom. Skvelým tipom od nás je hotel v Jasnej, ktorý vám v nádhernom prostredí hôr Nízkych Tatier pomôže načerpať nové sily, ktoré sú podstatné k vašej produktivite.

Nezabúdajte ani na svoje zdravie

Zdravie máme len jedno a aj napriek tomu, že mnohí z nás máme vysoké pracovné nasadenie, ťaháme nadčasy, pracujeme na sebe, aby sme boli najlepší, všetko sa to postupne môže odzrkadliť na našom zdravotnom stave. Keďže hlavným vinníkom všetkých chorôb a problémov je stres, a v práci ho máme (povedzme si narovinu), zvyčajne viac než dosť, nezabúdajte na užívanie doplnkov výživy na stres. Medzi ne patria napríklad CBD oleje, ktoré sú stále populárnejším spôsobom, ako zmierniť stres a zlepšiť si psychickú pohodu. Ich priaznivé účinky na psychické a fyzické zdravie sú široko diskutované a môžu byť užitočným doplnkom k zdravému životnému štýlu.

Taktiež nezabúdajte na preventívne prehliadky u svojich lekárov. Tie vám pomôžu odhaliť v zárodku množstvo problémov, ktoré môžete včasne riešiť. A vzhľadom na to, že veľký počet ľudí pracuje s počítačmi alebo telefónmi, namáhaný máme aj náš zrak. To všetko vedie k rôznym očným problémom, ako napríklad astigmatizmus, ďalekozrakosť, krátkozrakosť a podobne. Nezabudnite ani na návštevu očného lekára, ktorý vám môže výrazne pomôcť pri zhoršení vášho zraku.

Myslite na to, že pracovné nasadenie v novom roku by malo byť spojené s celkovým pohľadom na život. Zamerajte sa na svoj kariérny rast s plánom, vzdelávaním a rozvojom kľúčových zručností. No rozhodne nezabúdajte na seba a na svoje zdravie. S týmto prístupom a cieľavedomým úsilím môžete v novom roku dosiahnuť svoje profesijné ambície a naplniť svoj pracovný potenciál v zdraví a v pohode.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

trendy, zdravie

Toto ste už čítali?

Zmeny v minimálnej mzde: Vláda ohlasuje zlepšenia – aký to bude mať vplyv na vaše peňaženky?

5. 4. 2024 | Daniel Výcha

Zmeny v minimálnej mzde: Vláda ohlasuje zlepšenia – aký to bude mať vplyv na vaše peňaženky?

Mnohí zamestnanci by si v budúcnosti mohli prilepšiť o desiatky eur. Vyplýva to z návrhu novely, podľa ktorého by sa minimálna mzda mala vypočítať ako 60 % z priemernej mzdy. Túto informáciu... celý článok

Máte pružný pracovný čas? Tieto pravidlá by ste mali poznať!

4. 3. 2024 | Barbora Magočová

Máte pružný pracovný čas? Tieto pravidlá by ste mali poznať!

Pružný pracovný čas je pomerne rozšíreným benefitom; zamestnancom môže výrazne pomôcť zosúladiť ich rodinný a pracovný rozvrh. Poznáte však všetky jeho špecifiká? Odlišnosti platia... celý článok

Neviete, ako sa zaregistrovať na úrade práce? Tu je jednoduchý sprievodca!

31. 1. 2024 | Marek Mittaš

Neviete, ako sa zaregistrovať na úrade práce? Tu je jednoduchý sprievodca!

So stratou práce sa spája niekoľko povinností, vrátane evidovania sa na úrade práce. Dobrou správou je, že štát tento proces zjednodušil. Po novom všetko vybavíte z pohodlia domova... celý článok

Aké sú následky zverejnenia vašich osobných údajov? Budete prekvapení

30. 1. 2024 | Barbora Magočová

Aké sú následky zverejnenia vašich osobných údajov? Budete prekvapení

Už aj Slováci si pomaly zvykajú na to, že nemusia tolerovať neprípustné zásahy do svojho súkromia či cti. Uplatňovanie práv vyplývajúcich z ochrany osobnosti dnes nie je ničím výnimočným;... celý článok

Zamestnávateľ robí nekalosti? Môžete získať odmenu až 37 500 eur!

25. 1. 2024 | Barbora Magočová

Zamestnávateľ robí nekalosti? Môžete získať odmenu až 37 500 eur!

Zvýhodnené podmienky oznamovania protiprávnej činnosti na pracovisku na Slovensku platia už 5 rokov. Zamestnanci môžu za ich nahlásenie získať značnú peňažnú odmenu; nezanedbateľný... celý článok