Vypisujem rubriku „FINMARKET“

Potrebuje živnostník podnikateľský účet? Mnoho podnikateľov sa rozhodne nesprávne

FINMARKET | Marek Mittaš | 6. 6. 2022

+34

Finišujete s prípravami na vlastné podnikanie? Nezabudnite na jednu dôležitú položku. Zákon vám ju síce neprikazuje, ale vybavenie firemného bankového účtu by z praktických aj bezpečnostných dôvodov malo patriť k povinnej jazde každého začínajúceho podnikateľa. V budúcnosti vám tento krok dokáže výrazne uľahčiť rozvoj vášho biznisu.

Najlepšie ponuky cestovného poistenia. Poznáme víťazov roka 2023

FINMARKET | Redakcia | 29. 6. 2023

0

Pred letom sme na Finparáde aktualizovali rebríček cestovného poistenia. Najlepším poskytovateľom poistenia je Uniqa poisťovňa, druhé miesto zaujíma Allianz a tretie miesto patrí AXA-ASSISTANCE. Hodnotenie bolo založené na rôznych faktoroch, vrátane rozsahu poistenia, ceny, transparentnosti a inovácií.

Realitný crowdfunding prináša investície do nehnuteľností pre každého

FINMARKET | Redakcia | 11. 9. 2023

+4

Profitovať z rastu cien nehnuteľností, alebo mať príjem z ich prenájmu, neznamená nutne nehnuteľnosť vlastniť. Dokonca nepotrebujete ani veľký kapitál. Vďaka crowdfundingu môžete investovať prakticky od pár stoviek eur. Aké možnosti prináša realitný crowdfunding na Slovensku a ako z neho môžete profitovať aj vy, predstavuje v rozhovore Tomáš Barčík, prevádzkový riaditeľ investičnej platformy Invest in Slovakia.

Ocenenie: Najlepšie termínované vklady nad 10-tisíc má J&T BANKA

FINMARKET | Marek Mittaš | 22. 6. 2022

+6

Termínované vklady predstavujú jednu z najkonzervatívnejších foriem sporenia. Mnoho Slovákov im však stále fandí. Majú na to dosť dôvodov. Predstavujú najbezpečnejšiu možnosť úschovy finančných prostriedkov v prípade, že nechcete riskovať ich stratu, odložiť si financie na neskôr a získať aj pevné zhodnotenie.

Kedy je najvýhodnejší čas na investovanie do akcií? Možno práve teraz

FINMARKET | Redakcia | 22. 12. 2022

+4

Ľudia, ktorí chcú investovať do akcií, si často kladú otázku, kedy je najlepšie investovať, najmä keď je akciový trh nestabilný alebo zažíva pokles. Kým niektorí sú presvedčení, že najlepšie je počkať na ten ideálny okamih, iní veria, že najlepší čas na investovanie je „práve teraz“. Historické dáta ukazujú, že najlepšie obdobia (najprudšie rasty) zažil trh vždy po tých najhorších prepadoch. Ako ale odhadnúť, kedy cena dosiahla „dno”? Univerzálne pravidlo hovorí: „Čas na trhu je lepší ako časovanie trhu."

Ako sa finančne pripraviť na príchod nového člena rodiny?

FINMARKET | Redakcia | 21. 11. 2022

+2

Narodenie bábätka je nielen radosť, ale s ňou prichádza aj zodpovednosť. Je nutné finančne zabezpečiť nového člena rodiny, vytvoriť mu zázemie a myslieť aj na budúcnosť v podobe štúdia, či samostatného bývania. A to všetko pri rastúcej inflácii a klesajúcich príjmoch rodičov, ktoré materská dovolenka nutne prináša. Ako sa na túto situáciu pripraviť, aby finančná strata nebolela a radosť z novej rodiny bola o to väčšia?

Ako investujú najbohatší Slováci? Môžete investovať s nimi

FINMARKET | Redakcia | 18. 8. 2023

0

V snahe prekonať infláciu začali aj konzervatívnejší investori obracať každé euro trikrát, kým ho nasmerujú do aktív, s cieľom získať reálne zhodnotenie. Úspech investorov spočíva v tom, že majú nos na investičné príležitosti a objavujú aj nové formy investovania. Tými sa zdajú byť aktuálne private equity fondy.

Investujte ekologicky. Je to dobré pre vaše peniaze aj planétu

FINMARKET | Redakcia | 30. 5. 2023

0

Hľadáte segment investovania, ktorý sľubuje dlhodobý výnos aj v neistých časoch? Skúste investovať ekologicky, ohľaduplne a zodpovedne. Spoločenská zodpovednosť sa ukazuje ako kľúčová aj počas medvedieho trhu. Agentúra Bloomberg označuje spoločensky zodpovedné investovanie (ESG) za extrémne rastúci segment a analýzy ukazujú, že v roku 2025 by mali tieto aktíva presiahnuť 50 biliónov dolárov, čo je asi tretina predpokladaného objemu všetkých spravovaných aktív.

Slovenský raper peniaze nielen ukazuje. Učí mladých, ako s nimi narábať

FINMARKET | Redakcia | 28. 11. 2022

+1

Digitálna doba si vyžaduje nové technológie, ktoré dokážu zaujať súčasných mladých ľudí, ktorí hovoria už iným jazykom ako ich rodičia. Bežné učebnice sa pre nich stávajú často nezrozumiteľné a nudné. Tatra banka preto prišla s úplne novým konceptom vzdelávania v oblasti finančnej gramotnosti. Stačí si stiahnuť aplikáciu a ponoriť sa do hlbín virtuálnej reality a vzdelania.

Výpočet čistej mzdy 2023

Rozšírená verzia kalkulačky

Ďalšie kalkulačky