Slovenský raper peniaze nielen ukazuje. Učí mladých, ako s nimi narábať

Redakcia | rubrika: FINMARKET | 28. 11. 2022
Digitálna doba si vyžaduje nové technológie, ktoré dokážu zaujať súčasných mladých ľudí, ktorí hovoria už iným jazykom ako ich rodičia. Bežné učebnice sa pre nich stávajú často nezrozumiteľné a nudné. Tatra banka preto prišla s úplne novým konceptom vzdelávania v oblasti finančnej gramotnosti. Stačí si stiahnuť aplikáciu a ponoriť sa do hlbín virtuálnej reality a vzdelania.
Slovenský raper peniaze nielen ukazuje. Učí mladých, ako s nimi narábať

Zdroj: Tatra banka

Realitu sa snaží zachrániť tá virtuálna 

Mladí ľudia milujú technológie, mobilné aplikácie aj virtuálnu realitu. To všetko je pekné, no v reálnom živote mladí Slováci v oblasti finančnej gramotnosti za svetom výrazne zaostávajú. Preto sa Tatra banka rozhodla zmeniť tento stav a pristúpila k vzdelávaniu vo finančnej gramotnosti spôsobom, aký je mladej generácii najbližší. Prostredníctvom mobilnej aplikácie VR Generation, v ktorej ich vo virtuálnom svete o peniazoch učí súčasná hviezda hip – hopovej scény, raper Ego.  

V seriálovom prostredí prejdú študenti sami, s učiteľmi, alebo aj rodičmi témy ako história peňazí, ako riadiť príjmy a výdavky, ako sporiť a investovať. Dozvedia sa o bankových produktoch, digitálnej bezpečnosti aj úveroch a poistení. Teda ide všetko o oblasti dôležité pre správne finančné zručnosti.

Pod projektom je podpísaná spoločnosť Virtual Everything, ktorá zabezpečila inovatívne finančné vzdelávanie formou hry po technickej stránke. Tento koncept má ambíciu vysvetliť zábavnou a ľahko pochopiteľnou formou práve zložité finančné témy. 

Rozvoj vzdelávania na Slovensku patrí medzi základné piliere, ktoré v Tatra banke systematicky podporujeme. Som veľmi rád, že sa medzi iniciatívy, ktorými k tomu prispievame, zaradí aj inovatívna forma nadobudnutia vedomostí v nezvyčajnom prostredí virtuálnej reality,“ hovorí Martin Kubík, člen Správnej rady Nadácie Tatra banky a člen predstavenstva Tatra banky. 

O čom je vzdelávanie vo virtuálnej realite? 

Pomocou VR technológie si dokážu mladí ľudia hravou a zaujímavou formou osvojiť dôležité vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti a zároveň môžu zažiť, ako pozitívne dokážu ich život ovplyvniť správne finančné rozhodnutia.

Školy sa mohli prihlásiť k spolupráci a Tatra banka v rámci kampane rozdala už 10 000 cardboardov – okuliarov, vďaka ktorým môžu študenti premeniť svoj smartfón na VR okuliare. O záujme hovorí aj 40 000 stiahnutí aplikácie v pilotnej fáze, ktorá banku inšpirovala k pokračovaniu projektu. Z prieskumu, do ktorého sa po pilotnom projekte zapojilo viac než 500 študentov vyplynulo, že až 93 % z nich sa hra páčila a až 90 % reálne pomohla lepšie pochopiť finančné témy. 

„Mladá generácia sa so smartfónmi v ruke narodila. Je pre nich prirodzené využívať nové technológie,  a aj preto sú pre ňu klasické prístupy k vzdelávaniu prežitkom. Pre učiteľov môže byť výzvou mladých zaujať, “ myslí si Ľudo Cibulka, Innovation Development Manager Tatra banky. 

Samozrejme, aj touto iniciatívou nadväzuje Tatra banka na aktivity spojené so spoločenskou zodpovednosťou a svoj koncept #premodruplanetu.

Zažite vzdelávanie vo virtuálnej realite na vlastnej koži so svojimi deťmi. Aplikácia je dostupná zdarma na  stiahnutie pre kohokoľvek. Pre Apple tu: Connecting to Apple Music. a pre Android tu: VR Generation - Apps on Google Play.

Články v rubrike FINMARKET pripravujeme v spolupráci s obchodnými partnermi a na mieru spoločnostiam, ktoré chcú zoznámiť čitateľov  so svojimi produktmi alebo službami.

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Porušenie liečebného režimu na PN: čo hrozí v roku 2024?

22. 3. 2024 | Barbora Magočová

Porušenie liečebného režimu na PN: čo hrozí v roku 2024?

Pracovná neschopnosť nemusí vzniknúť len kvôli chorobe, ktorá vám nedovolí vstať z postele. Jej príčinou bývajú aj také zdravotné problémy, ktoré si pokoj na lôžku nevyžadujú. Práve... celý článok

Verejná cesta je na súkromnom pozemku. Môže vlastník zakazovať jej užívanie?

19. 3. 2024 | Barbora Magočová

Verejná cesta je na súkromnom pozemku. Môže vlastník zakazovať jej užívanie?

Patrí vám neohradený pozemok, na ktorom sa nachádza cesta? Alebo ste to naopak vy, kto má prístup k svojej nehnuteľnosti len cez parcelu iného vlastníka? Ak je cudzí pozemok užívaný... celý článok

Prihláška do materskej školy v roku 2024: čo naozaj pomôže, ak dieťa nevezmú?

14. 3. 2024 | Barbora Magočová

Prihláška do materskej školy v roku 2024: čo naozaj pomôže, ak dieťa nevezmú?

Potrebujete, aby vám dieťatko prijali do škôlky, lebo musíte pracovať? Väčšina slovenských miest a obcí však nedokáže vyhovieť všetkých žiadostiam o umiestnenie detí do materských škôl.... celý článok

Poponáhľajte sa: Cestovný pas bude od apríla drahší

11. 3. 2024 | Daniel Výcha

Poponáhľajte sa: Cestovný pas bude od apríla drahší

Ak plánujete tento rok cestovať do krajín, kde je cestovný pas potrebný, a zatiaľ ho nemáte platný, neodkladajte jeho vybavovanie. Od apríla sa totiž cena za bežné vystavenie do 30... celý článok

Obchodné triky, ktoré vám môžu zničiť podnikanie: Poznáte ich všetky?

8. 3. 2024 | Barbora Magočová

Obchodné triky, ktoré vám môžu zničiť podnikanie: Poznáte ich všetky?

Máte nezhody s dodávateľmi či odberateľmi, ale podľa uzatvorenej zmluvy je právo na ich strane? Vzťahy medzi podnikateľmi sa však neriadia len zákonmi, ale aj zásadami poctivého obchodného... celý článok