Čo všetko prináša nová banková aplikácia George a ako funguje (recenzia)

Roland Regely | rubrika: Článok | 26. 2. 2018
Najväčšia slovenská banka pred nedávnom priniesla novú aplikáciu na správu bankového účtu. Čo všetko dokáže?
Čo všetko prináša nová banková aplikácia George a ako funguje (recenzia)

Zdroj: Shutterstock

„George je nové šikovné bankovanie, ktoré nahradí náš internetbanking,“. Také sú slová hovorkyne Slovenskej sporiteľne, Marty Cesnakovej. Nová mobilná aplikácia bola dostupná už skôr, ako ju oficiálne spustili a stihli ju otestovať tisíce klientov. V podstate neprináša nič revolučné, čo by konkurenčné banky už predtým nemali, no poteší zákazníkov sporiteľne, ktorí už netrpezlivo čakali na nový internetbanking.

Prečo George?

Sporiteľňa pomenovala svoje šikovné bankovanie po prvom autopilotovi, ktorého pred sto rokmi vynašiel letec Lawrence Sperry. Odvtedy veta „Nechaj to na Georgea“ v letectve zľudovela. Inými slovami – George je niečo ako autopilot, ktorý vás bezpečne prevedie elektronickým bankovaním a pracovanie s peniazmi je vďaka nemu prehľadnejšie. 

Čo je vlastne nové

Doposiaľ SLSP ponúkala dve aplikácie: Platby a Účty, pričom ich názvy predurčili k svojmu využitiu a aplikácie boli vzájomné prepojené. George prináša všetko potrebné na jednom mieste a chce to robiť veľmi jednoducho.

Platba cez aplikáciu bude možná aj tradične manuálnym zadaním čísla účtu, ale aj tak, že klient fotoaparátom mobilu naskeduje poštovú poukážku, QR kód na faktúre či celý IBAN z obrazovky alebo papiera. Takúto službu už dlho ponúkajú aplikácie konkurenčných bánk.

Nová aplikácia sporiteľne bude mať aj vlastný adresár, ktorý si pamätá všetky údaje, ktoré človek už raz zadal. Povedzme, že začnete písať meno Peter a číslo účtu sa doplní automaticky.

aplikacie george funkcie

Zvládne aj personalizáciu

V dnešnej dobe internetu sa všetci snažia svoje produkty čo najviac personalizovať zákazníkom. Výnimkou nie je ani George. K menám účtov si môžete pridať fotky ľudí, zmeniť farby, alebo pozadie. Milá funkcia.

  • Ktorá banka má najlepšiu aplikáciu? Pozrite si porovnanie

Chce naučiť ľudí analyzovať svoje peniaze

Cieľom nového internetbankingu je aj poskytnúť klientom klasické služby na novej kvalitatívnej úrovni a postupne im prinášať nové služby.  Postupne sa do George budú integrovať aj moderné analytické služby. Dnes si viete skontrolovať kam všade idú vaše peniaze, koľko percent z nich smeruje do akého odvetvia. V tomto však už dlhé roky kraľuje aplikácia Tatra Banky.

Postupne budú pribúdať pokročilejšie analytické funkcie, ktoré budú používateľovi prehľadnou formou zobrazovať ako narába z financiami a ako hospodári.

Šikovné vyhľadávanie

V aktuálnej verzii je implementované pokročilé sofistikované vyhľadávanie, ktoré sa však používateľovi navonok javí ako veľmi jednoduché. Z vlastnej skúsenosti viete, že nájsť konkrétnu transakciu nie je vždy ľahké. Skúšate zadávať čoraz zložitejšie vyhľadávacie kritériá a filtre a aj tak sa nie vždy dopracujete k uspokojivému výsledku. Naproti tomu v George, podobne ako vo vyhľadávači Google je len jedno pole na zadávanie vyhľadávania. Stačí zadať sumu transakcie ktorú hľadáte, nemusíte si sumu pamätať presne, stačí ju zadať s toleranciou plus – mínus 10 %. Prípadne môžete zadať meno osoby alebo firmy komu ste peniaze prevádzali, obchod v ktorom ste platili, prípadne nejakú frázu z poznámky, ktorú ste napísali pri zadávaní transakcie.

George bez problémom rozumie výrazom typu „minulý týždeň“, „minulý mesiac“, „za posledný rok“ a podobne, takže nemusíte špecifikovať časové obdobie prácnym zadávaním počiatočného a koncového dátumu.

aplikacie george

Záver

Pilotnú verziu aplikácie a internetbankingu z pohľadu užívateľa hodnotíme veľmi príjemne. Oproti predošlým aplikáciam ide o výraznú zmenu k lepšej, farebnejšej, intuitívnejšej a používateľsky užitočnejšej aplikácii. Nejde o niečo revolučné, no v prípade predošlých aplikácie sporiteľne určite ide o revolúciu. Sme zvedaví, aké novinky George prinesie v nasledujúcich mesiacoch a najmä, ako si ho ľudia osvoja.

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+2
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

21. 11. 2023 | Redakcia

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepších bežných účtov na trhu. Jednotkou je účet od Tatra banky, druhé miesto patrí účtu Slovenskej sporiteľne a rebríček uzatvára UniCredit... celý článok

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

3. 11. 2023 | Marek Mittaš

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

Centrálny register účtov má uchovávať a sprístupňovať dôležité informácie o bankových účtoch, majetkových účtoch a bezpečnostných schránkach. Jeho spustenie bolo naplánované na január... celý článok

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

5. 10. 2023 | Jan Müller

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

Pre platobné karty sa u nás vžil termín kreditka. V skutočnosti ale väčšinou ide o kartu debetnú. Aký veľký je v tom rozdiel?