ING banka zvýšila úrokové sadzby na sporiacom účte. Iné banky poskytujú i vyšší úrok.

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 9. 3. 2011
Prinášame vám marcové porovnanie sporiacich účtov, ktoré ponúkajú banky pôsobiace na slovenskom trhu. Vyberte si ten najvýhodnejší!
ING banka zvýšila úrokové sadzby na sporiacom účte. Iné banky poskytujú i vyšší úrok.

Zdroj: Shutterstock

Sporiaci účet zo strednedobého hľadiska zväčša poskytuje vyššie úrokové sadzby ako bežný účet. Veľkou výhodou sporiaceho účtu je to, že banky si väčšinou neúčtujú poplatky za jeho vedenie a ani za prevody medzi bežným a sporiacom účtom. Neviete, ktorý je ten najvýhodnejší sporiaci účet? Porovnajte si aktuálne ponuky sporiacich účtov jednotlivých bánk a ich úročenie.

ING Bank v snahe zatraktívniť sporiaci účet ING Konto s účinnosťou od 4.3.2011 zvyšuje jeho úrokovú sadzbu z 1 % na 1,5 %. Uvedená úroková sadzba sa vzťahuje na celý váš zostatok na účte. Vedenie účtu a všetky platby sú bez poplatkov, svoje prostriedky uložené na ING Konte máte dokonca kedykoľvek k dispozícii.

BONUS Konto od Privatbanky je atraktívne svojou základnou úrokovou sadzbou na úrovni 0,20 %, ktorá sa v závislosti od dĺžky vkladu nemení a bonusovou úrokovou sadzbou v rozpätí 0,40 – 1,60 %, ktorá rastie v závislosti od dĺžky vkladu. Celkovo tak môžte získať na úrokoch až 0,60 – 1,80 %. S BONUS Kontom Plus je princíp obdobný. Základná úroková sadzba sa nachádza na úrovni 0,20 % a s bonusovou môžte získať od 0,60 do 1,80 % v závislosti od dĺžky vkladu. Celková úroková sadzba na BONUS Konte Plus tak môže dosiahnuť 0,80 – 2,00 %.

Tabuľka: Porovnanie sporiacich účtov

Banka Produkt Úroková sadzba
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou Štandard0,80 - 1 %
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou EXTRA2%
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou Sloník0,90 - 1,1 %
ČSOB Sporiaci účet s prémiou0,35 %; 1 %
DexiaSporiaci účet PLUS1,10 % - 1,30 %
DexiaDetský sporiaci účet0,35; 1,30 %
Fio Fio Konto1%
INGING Konto1,50%
UniCredit BankBONUS ÚČET0,20 % - 0,80 %
UniCredit BankEffective účet0,40%
mBankeMAX0,90%
mBankeMAX plus1,30%
ZUNOSporenie1,80%
PrivatbankaBonus Konto 0,20 % + 0,40 - 1,60 %
PrivatbankaBonus Konto Plus0,20 % + 0,60 - 1,80 %
Slovenská sporiteľňaSporenie k Osobnému účtu0,10 alebo 2,00 %
VolksbankVkladový účet s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní0 - 0,30 %

Úrokové sadzby platné ku dňu 4.3.2011, Aktuálne úrokové sadzby najdete v Porovnaní sporiacich účtov

V ČSOB máte na výber niekoľko sporiacich účtov:

  • Sporiaci účet s výpovednou lehotou Štandard, kde sa výška úročenia pohybuje v závislosti od výšky objemu vkladu v intervale od 0,80 % do 1,00 %,
  • Sporiaci účet s výpovednou lehotou EXTRA určený pre klientov starších ako 15 rokov, ktorí si založia Sporiaci účet so 7 – dňovou výpovednou lehotou. Zvýhodnená úroková sadzba 2 % je garantovaná do 31.3.2011 a jej podmienkou je pravidelné mesačné sporenie vo výške minimálne 15 a maximálne 500 eur.
  • Sporiaci účet s výpovednou lehotou Sloník, ktorý sa zriaďuje k ČSOB Detskému účtu Sloník, zhodnocuje vložené protriedky úrokom od 0,90 % do 1,10 %. Záviší od výšky vkladu.
  • Sporiaci účet s prémiou, kde môžte celkovo na úrokoch získať až 1,35 %. Banka vám na konci roka k základnému úroku vyplatí aj bonusový úrok vo výške 1 %, ktorý počíta z najnižšej sumy, ktorú ste mali počas roka na svojom účte. Každý výber peňazí tak logicky znamená stratu na úrokoch. Základný úrok je vo výške 0,35%. Vyplácanie bonusového úroku z najnižšej čiastky na účte je vhodné pre tých z vás, ktorí na účet jednorazovo vložia peniaze a následne už ďalšie prostriedky neprikladajú ani nevyberajú. Ak by ste teraz vložili na sporiaci účet 1000 eur a každý ďalší mesiac vkladali po stovke, prémiový úrok by ste získali len z jednej tisícky. Zvyšné peniaze by vám banka zhodnotila 0,35-percentným úrokom.

Dexia Banka vás motivuje k tomu, aby ste si na Sporiacom účte PLUS nechali uložené prostriedky po dobu 12 mesiacov. Sporiaci účet PLUS na oplátku zhodnocuje vaše finančné prostriedky úrokom od 1,10 % do 1,30 %. Samozrejme, výška úroku závisí od objemu prostriedkov na účte. Detský sporiaci účet poskytne úrok vo výške 0,35 %, ak na ňom však necháte uložené prostriedky po dobu 12 mesiacov, dostanete úrok 1,30 %.

Fio konto od Fio banky je špeciálny sporiaci účet bez výpovednej lehoty s nadštandardným úrokom. Okrem úročenia 1 % vám poskytuje ďalšie výhody, ako napríklad prevody na akýkoľvek účet v rámci finančnej skupiny Fio alebo internetbanking zdarma.

UniCredit vám so svojím BONUS ÚČTOM ponúka úrok od 0,20 do 0,80 %. V prípade Effective účtu získavate zhodnotenie vo výške 0,40 % na všetky prostriedky, ktoré máte na účte bez ohľadu na výšku vkladu.

mBank má v ponuke dva sporiace účty, medzi ktorými si môžte vybrať. Sporiaci účet eMAX  zhodnotí vaše uložené prostriedky o 0,90 % a Sporiaci účet eMAX plus ponúka úrok na úrovni 1,30 %.

So Sporením od ZUNO získavate úrok až 1,8 % a vaše peniaze máte kedykoľvek k dispozícii. Je možné mať niekoľko Sporení súčasne a pre lepší prehľad si ich môžte ľubovoľne pomenovať.

So Sporením k Osobnému účtu od Slovenskej sporiteľne získate úrok od 0,1 do 2,00 % v závislosti od výšky vkladu. Ak však splníte podmienky stanovené bankou, vaše prostriedky na sporiacom účte môžu byť úročené zvýhodnenou sadzbou 0,50 %, resp. 0,60 % alebo až 2,40 %, resp. 2,50 %.

Volksbank vám prostriedky na Vkladovom účte s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní úročí sadzbou, ktorej výška závisí od výpovednej lehoty a aktuálneho zostatku na účte. Získať tak môžte úrok od 0 do 0,20 %. 

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

21. 11. 2023 | Redakcia

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepších bežných účtov na trhu. Jednotkou je účet od Tatra banky, druhé miesto patrí účtu Slovenskej sporiteľne a rebríček uzatvára UniCredit... celý článok

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

3. 11. 2023 | Marek Mittaš

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

Centrálny register účtov má uchovávať a sprístupňovať dôležité informácie o bankových účtoch, majetkových účtoch a bezpečnostných schránkach. Jeho spustenie bolo naplánované na január... celý článok

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

5. 10. 2023 | Jan Müller

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

Pre platobné karty sa u nás vžil termín kreditka. V skutočnosti ale väčšinou ide o kartu debetnú. Aký veľký je v tom rozdiel?