S revolučnou technológiou PayPass platíte rýchlejšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie!

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 23. 6. 2011
Viete o tom, že aj na Slovensku už môžete platiť s nálepkou MasterCardPayPass? Čo prináša táto technológia a aké sú jej výhody? Prečítajte sinasledujúci článok a dozviete sa viac!
S revolučnou technológiou PayPass platíte rýchlejšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie!

Zdroj: Shutterstock

Celá transakcia trvá len niekoľko sekúnd!

Karta s technológiou PayPass je náhradou platby v hotovosti za transakcie s nízkou hodnotou. Ide o bezkontaktnú platobnú metódu, ktorá je v porovnaní s platbou v hotovosti omnoho pohodlnejšia, bezpečnejšia a rýchlejšia. Celá transakcia trvá len niekoľko sekúnd!

Ako prebieha platba prostredníctvom technológie PayPass?

Kartu PayPass stačí len jednoducho priblížiť k čítačke, ktorá je dáta prečíta na bezdotykovej báze, a máte zaplatené. Aké jednoduché! Pri nákupoch v hodnote menej ako 20 eur sa nevyžaduje ani váš podpis, ani PIN kód. Použitie tejto prevratnej technológie je preto ideálne najmä tam, kde je dôležitá rýchlosť, a  to napríklad v zariadeniach s rýchlym občerstvením, mestskej hromadnej doprave, kine alebo čerpacej stanici.

Ako to celé funguje?

Technológiu PayPass je možné pridať ku kreditnej, debetnej či predplatenej karte MasterCard, Maestro alebo ku kartám „private lable“, ktoré vydávajú maloobchodní predajcovia. Túto revolučnú technológiu si môžete zabudovať dokonca aj do vášho mobilného telefónu, prívesku na kľúčoch, náramku alebo hodiniek. Karty MasterCard PayPass majú zabudovaný čip a rádiovú anténu. Akonáhle kartu MasterCard PayPass priložíte k snímaču podporujúcemu PayPass, karta bezdrôtovo vyšle informácie o platbe. Nemusíte teda vkladať kartu do platobného terminálu ani zadávať PIN kód. Informácie o účte sú prenesené do čítacieho zariadenia a následne spracované prostredníctvom zabezpečenej siete na príjem kariet MasterCard. Hneď ako priložíte svoju kartu MasterCard PayPass k čítaciemu zariadeniu, dostanete potvrdenie o zaplatení – a to je celé!

Musíte zadávať PIN?

Ak vaša karta zaznamená päť bezkontaktných transakcií za sebou, dostanete požiadavku na vloženie karty a zadanie PIN kódu, a to bez ohľadu na výšku platby za váš nákup. Cieľom je potvrdenie skutočnosti, že ste jej právoplatným držiteľom, čo znižuje možnosť podvodu v prípade odcudzenia či straty karty. Z bezpečnostných dôvodov môže terminál požadovať PIN kód aj náhodne.

Aké výhody vám prinesie používanie technológie PayPass?

  • Možnosť platiť kartou aj nižšie sumy,
  • Výrazné skrátenie času čakania u obchodníkov, čo oceníte najmä pri čakaní v rade v supermarketoch,
  • Rýchle a pohodlné platenie,
  • Možnosť zabudovať technológiu aj do kľúčeniek, hodiniek či do mobilných telefónov,
  • Rozšírenie akceptačnej siete kariet,
  • Nemusíte zadávať PIN kód ani sa podpísať pri drobných platbách,
  • Kartu MasterCard PayPass nemusíte vôbec dávať z ruky a môžete tak po celý čas  transakcie dohliadať na jej priebeh,
  • Získate aj prehľad o menších platbách, ktoré ste doteraz platili v hotovosti, prostredníctvom internetbankingu,
  • Aby bolo možné kartu PayPass prečítať, musíte ju priložiť veľmi blízko k snímaču   PayPass - väčšinou do vzdialenosti 2 – 5 cm. To prakticky vylúči možnosť čítania iným zariadením, nemusíte sa teda báť ani náhodnej platby alebo zneužitia.

Využite WAU CARD od Volksbank s kreditom 25 alebo 50 eur!

Rozmýšlate, čím obdarovať vašich blízkych a chcete sa vyhnúť darovaniu hotovosti? Alebo chcete využiť moderný spôsob vreckového pre vaše deti? Využite  napríklad predplatenú platobnú kartu WAU CARD od Volksbank s kreditom 25 alebo 50 eur, s ktorou je možné platiť na všetkých bezkontaktných termináloch u obchodníkov na Slovensku aj v zahraničí. Za vydanie karty zaplatíte len 1 euro, za použitie a transakcie nie sú účtované žiadne poplatky a aby ste si kartu mohli zadovážiť, nemusíte byť klientom tejto banky.

Tatra Banka mení všetky platobné karty Visa a MasterCard na bezkontakntné

Tatra Banka postupne mení všetky platobné karty Visa a MasterCard na bezkontakntné. Do 30. júna získate bezkontaktnú platobnú kartu bez poplatku za výmenu a zmena PIN kódu prostredníctvom bankomatu Tatra Banky je do tohto termínu tiež bez poplatku.

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Najvýhodnejšie pôžičky podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Exekúcie trápia státisíce ľudí: Aká je pravda o Slovákoch a ich dlhoch?

18. 4. 2024 | Marek Mittaš

Exekúcie trápia státisíce ľudí: Aká je pravda o Slovákoch a ich dlhoch?

Exekúcie sú nepríjemné a v súčasnosti trápia mnohých Slovákov. Niektorí s nimi bojujú najmä kvôli nedoplatkom na výživnom, iní zas z dôvodu nezaplatených odvodov do zdravotnej poisťovne.... celý článok

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Máte príliš drahú hypotéku? Toto sú vaše možnosti

28. 2. 2024 | Marek Mittaš

Máte príliš drahú hypotéku? Toto sú vaše možnosti

Úrokové sadzby hypotekárnych úverov sa za posledné dva roky výrazne zvýšili. Toto zvýšenie malo priamy vplyv na mesačné splátky, ktoré v súčasnosti komplikujú bežný život mnohým rodinám.... celý článok

Neviete, čo robiť, keď vám exekútor zablokuje účet? Tu je odpoveď!

8. 2. 2024 | Barbora Magočová

Neviete, čo robiť, keď vám exekútor zablokuje účet? Tu je odpoveď!

Exekúcia prikázaním pohľadávky z účtu v banke je v súčasnosti využívaná naozaj hojne. Bankový účet je totiž pre exekútora ľahko odhaliteľný; dlžnú čiastku môže vďaka tomu vymôcť rýchlo,... celý článok

Aké informácie od vás poskytovateľ úveru musí žiadať? A čo hrozí, ak to neurobí?

18. 12. 2023 | Barbora Magočová | 1 komentár

Aké informácie od vás poskytovateľ úveru musí žiadať? A čo hrozí, ak to neurobí?

Vianoce a novoročné výpredaje nás spravidla vyprovokujú, aby sme načreli hlbšie do našich peňaženiek. Nemálo ľudí v tomto období rieši nedostatok financií spotrebiteľskými úvermi. Podľa... celý článok