Ako si zariadiť domácu kanceláriu?

PR článok | rubrika: PR článok | 30. 5. 2022
Pandémia koronavírusu spravila z práce na doma, ktorú nazývame aj ako home office, bežnú vec. Niektorým tento systém počas doby lockdownu vyhovoval menej, iným viac. Spríjemniť tento typ práce si však môžete vytvorením akejsi domácej kancelárie. Ako na to? To vám prezradíme v dnešnom článku.
Ako si zariadiť domácu kanceláriu?

Zdroj: Shutterstock

Komerčná spolupráca

V minulosti bola práca z domu skôr výnimkou a zamestnávatelia, ktorí túto možnosť svojim zamestnancom poskytovali, boli často označovaní ako progresívni. Všetko však zmenila pandémia koronavírusu. Musel sa znížiť sociálny kontakt a nastala dlhá doba lockdownu. Razom sa home office stal bežnou vecou a všetci sa museli prispôsobiť. Rýchlejšie sa aklimatizovali tí, ktorí si vytvorili u seba doma domácu kanceláriu a teda svoj kútik, v ktorom mohli pracovať. 

Tento systém práce z domu sa niektorým osvedčil natoľko, že sa rozhodli takto pokračovať aj naďalej. Na to, aby svoj systém práce zefektívnili, si však potrebujú zariadiť skutočnú domácu kanceláriu, v ktorej sa im bude príjemne pracovať. Ako to však urobiť? 

Začnite s vecami, ktoré potrebujete 

Pri zariaďovaní vášho pracovného kútika by ste mali začať najmä s vecami, ktoré k svojej práci nevyhnutne potrebujete. V praxi tak ide najčastejšie o kvalitný kancelársky stôl, pohodlnú stoličku a počítač. Mnohí ľudia pre zefektívnenie svojej práce začali používať aj dva monitory. 

Ďalšou, nemenej dôležitou vecou, ktorú budete vo svojom pracovnom kútiku potrebovať, je priestor na relax. Nikto z nás sa nedokáže sústrediť osem hodín nonstop a potrebuje občas vydýchnuť. Poslúžiť vám na to môže malý gauč, ktorý dokážete umiestniť hneď vedľa vášho pracovného stola. Na tejto malej pohovke sa môžete vystrieť a uvoľniť svoje stŕpnuté svaly z neustáleho sedenia pred počítačom

Nezabudnite na zrkadlo 

Možno si teraz poviete, na čo vám pri vybavovaní vášho pracovného kútika treba zrkadlo, keď predsa pracujete z domu. Home office, okrem nového pracovného systému, priniesol aj dobu online meetingov prostredníctvom rôznych aplikácií. 

Na týchto stretnutiach musíte mať vo väčšine prípadov zapnutú kameru. Pomocou malého zrkadla si tak viete rýchlo skontrolovať, či vám niekde nestoja vlasy, alebo nemáte špinavé oblečenie z raňajok.

Vhodné dekorácie

 Poslednou fázou pri zariaďovaní vášho home office kútika sú dekorácie, ktoré spríjemnia a dotvoria celý obraz domácej kancelárie. Mnohí ľudia pri dekoráciách stavia najmä na rôzne kvety či fotografie svojich detí. 

Ak si však chcete svoju kanceláriu skutočne oživiť, zaujímavým doplnkom pre vás môžu byť mapy na stenu, ktoré dnes môžete kúpiť v rozličných vzoroch. Stretnúť sa môžete aj s mapami na stenu, do ktorých si môžete efektívne a jednoducho označiť krajiny, ktoré ste navštívili. Práve to vám môže dodať motiváciu pracovať efektívnejšie na to, aby ste si mohli dopriať ďalšiu dovolenku. 

Prečo sa stal home office populárnym? 

Home office sa stal vhodným pracovným systémom nielen pre mnohých zamestnancov, ale aj pre zamestnávateľov. Tí vďaka nemu dokážu znížiť svoje náklady o drahé prenajímanie kancelárskych priestorov či iné benefity, ktoré by museli zamestnancom v kanceláriách poskytovať. 

Práca z domu vyhovuje aj zamestnancom, ktorí si vďaka nej dokážu lepšie zorganizovať svoj čas a tráviť ho so svojou rodinou. Je skvelé, že dnes už neplatí pravidlo práce od 9 do 5. Aj vďaka home officu a moderným technológiám sa práca stala oveľa flexibilnejšou a dnes nie je dôležité, kedy ju urobíte, pokiaľ dodržíte splnený deadline. 

Slová na záver 

Veríme, že vám naše tipy a návody, ako si efektívne zariadiť svoju domácu kanceláriu, pomohli a aj vy sa vďaka home officu stanete pre svoju firmu efektívnejším a cennejším zamestnancom.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Vodiči, pozor: Od 1. mája sa mení výška cestovných náhrad

26. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Vodiči, pozor: Od 1. mája sa mení výška cestovných náhrad

Ak vás zamestnávateľ pošle na pracovnú cestu a využijete na to vlastné auto, máte nárok na vyššie cestovné náhrady. Prinášame prehľad toho, čo sa od 1. mája 2024 mení.

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

3. 4. 2024 | Barbora Magočová

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

Ak máte podiel v s.r.o. s viacerými spoločníkmi, určite nastanú aj chvíle, v ktorých sa váš názor bude líšiť. Čo ak sa však konflikt vyhrotí natoľko, že sa pomyslenie na ďalšie spoločné... celý článok

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok