Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

PR článok | rubrika: PR článok | 27. 4. 2022
Vzory faktúr, ktoré sa dajú stiahnuť, bývajú plné chýb a navyše nevyzerajú dvakrát reprezentatívne. Ak fakturujete vo Worde, zvážte prechod na niektorý z fakturačných programov, ktoré zvyčajne ponúkajú základné funkcie zadarmo. Výhody oproti Wordu zistíte v článku.
Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

Zdroj: idoklad.sk

Komerčná spolupráca

Faktúry vyzerajú lepšie

Vo fakturačnom programe si vyberiete z prednastavených šablón tú, ktorá sa najviac hodí k vášmu podnikaniu. Nastavíte si jej farby a môžete na ňu pridať logo, podpis alebo odtlačok pečiatky. Faktúra vďaka tomu pôsobí profesionálne a prehľadne. V niektorých programoch na ňu môžete pridať aj QR kód, ktorý zákazníkovi urýchli zaplatenie. 

Všetky doklady na jednom mieste

S fakturačným programom nemusíte mať faktúry v priečinkoch v počítači, ani ich hľadať v e-maili. Veľká časť fakturačných programov beží v cloude, takže sa k faktúram dostanete odkiaľkoľvek. Odporúčame zvoliť si program na faktúry od overeného výrobcu, ktorý sa postará o to, aby boli vaše faktúry v cloude v bezpečí.

 Faktúry sú legislatívne v poriadku 

Fakturačný program zabezpečí, že je obsah vašich dokladov v poriadku. Ak napríklad vystavujete zálohovú faktúru, skontroluje, či ste uviedli všetky údaje, ktoré predpisuje zákon. Časť údajov navyše vyplní za vás. Väčšina fakturačných programov si poradí aj s faktúrami platiteľov DPH – dá pozor na číselné rady, daňové sadzby a ďalšie údaje, ktoré predpisuje legislatíva. 

Zrýchli komunikáciu s účtovníkom

Ak spolupracujete s účtovníkom, jednoducho mu do fakturačného programu dáte prístup a sám si stiahne vaše doklady na zaúčtovanie. Alebo fakturačný program prepojíte s jeho účtovným programom. V oboch prípadoch sa vyhnete fyzickému odovzdávaniu dokladov a zbytočným stretnutiam. 

Rýchlejšie vystavovanie faktúr

S kvalitnou fakturačnou aplikáciou vystavíte faktúru pomocou pár kliknutí. Program totiž veľkú časť údajov na faktúre vyplní za vás, napríklad údaje o odberateľovi stiahne z adresára alebo z registra firiem. V programe si ľahko vytvoríte aj cenník, takže pri tvorbe faktúry nevypĺňate cenu ručne, ale iba kliknete na položky z cenníka. Vďaka tomu sa vyhnete chybám a preklepom. 

Tip: Ak prechádzate z faktúr vo Worde alebo Exceli, vyskúšajte program na faktúry iDoklad. Je intuitívny, faktúru v ňom vystavíte do minúty, a ak nemáte viac ako 5 odberateľov, máte ho dostupný zadarmo a bez časového obmedzenia.

 

 

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

3. 4. 2024 | Barbora Magočová

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

Ak máte podiel v s.r.o. s viacerými spoločníkmi, určite nastanú aj chvíle, v ktorých sa váš názor bude líšiť. Čo ak sa však konflikt vyhrotí natoľko, že sa pomyslenie na ďalšie spoločné... celý článok

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

16. 2. 2024 | Marek Mittaš

Príspevok na podnikanie v roku 2024. Kde ho získať a aké sú podmienky?

Začiatky podnikania sú spojené s viacerými poplatkami a ďalšími nákladmi, ktoré môžu komplikovať rozbeh nejedného nového podnikateľa. Dobrou správou však je, že štát poskytuje takzvaný... celý článok