Ako ušetriť? Stačí málo, a môžu to byť až stovky eur

PR článok | rubrika: PR článok | 14. 12. 2022
Doba, v ktorej riešime ako zvládnuť obrovské zdražovanie, nás núti hľadať cesty šetrenia. Tou najmenej bolestivou je ušetriť na fixných položkách rozpočtu. Na tých, ktoré nijako neobmedzia náš životný štandard. Na úveroch, poistkách či iných finančných produktoch. Ako? Niekedy stačí skutočne málo. Mať vo svojich financiách a zmluvách poriadok.
Ako ušetriť? Stačí málo, a môžu to byť až stovky eur

Zdroj: Universal

Komerčná spolupráca

Mnohí Slováci reálne netušia, aké zmluvy počas svojho života uzavreli. Každý mesiac platia a niekedy ani nevedia, za čo. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo platíte za to alebo ono? Kedy naposledy ste si kontrolovali, prípadne ešte lepšie, dali skontrolovať špecialistovi na financie vaše zmluvy týkajúce sa poistení, úverov či sporenia? Ak je vaša odpoveď „už dávno nie,“ dôvodom môže byť napríklad to, že sa vám tie zmluvy hľadať jednoducho nechce. Sú to predsa desiatky či stovky papierových strán.

Nahrajte si zmluvy do mobilu a majte ich vždy pri sebe

Určite sa už aj vám stalo, že ste súrne potrebovali nejakú zmluvu a ako naschvál ste ju nevedeli nájsť. Takmer neustále nám v domácnosti pribúdajú rôzne dokumenty. V lepšom prípade si ich založíme rovno do zakladača, v tom horšom len do nejakej skrinky. A nie je to len o zmluvách týkajúcich sa financií. Rodné listy, sobášny list, zmluvy na dodávku energií, nájomné zmluvy, potvrdenie o vykonaní revízií, STK, technické preukazy,... To všetko je súčasťou našich hromád papierov. A ako sa rodina rozrastá, tých dokumentov pribúda stále viac. Čo s tým robiť?

Odpoveďou môže byť vyskúšať si zmluvy ukladať do telefónu. Aby sme boli presnejší, do aplikácie, ktorú si do mobilu jednoducho a zdarma stiahnete cez Google Play alebo App Store. Aplikácia s príznačným názvom iŠanón je na trhu už niekoľko rokov, počas ktorých si získala desiatky tisícov priaznivcov – užívateľov. Tento rok vyšla jej zatiaľ najdokonalejšia verzia iŠanón 3.0 s množstvom skutočne užitočných funkcií. Vďaka nim sa iŠanón 3.0 dostal aj do pozornosti tvorcov odbornej relácie Svet technológií na TA3.

Ak si zmluvy nahráte do aplikácie, budete ich mať vždy pri sebe. A hneď. A tú správnu už na 3 kliknutia. Ako to funguje?  

Nahrať si zmluvu do mobilu zaberie pár sekúnd

Potrebujete iŠanón. V ňom si otvoríte prístup ku kamere a odfotíte zmluvu  svojim mobilným telefónom. Alebo naskenujete cez PC a vložíte ako dokument. Ďalšou prirodzenou cestou je uzavrieť si zmluvu priamo cez aplikáciu. Názorné ukážky, ako to urobiť, priniesla relácia na TA3 Svet technológií.

PZP, cestovné poistenie, investícia do zlata či auto online

iŠanón 3.0 umožňuje užívateľom uzatvoriť si zmluvu na viaceré finančné produkty online. Pri PZP stačí zadať svoju ŠPZ, pri cestovnom poistení dátumy narodenia a behom pár minút aplikácia porovná ceny. Vy si len jednoducho vyberiete. Výborná cesta ako ušetriť.

V iŠanóne sú však aj ďalšie fantastické pomôcky. Hypotekárna kalkulačka vám vypočíta predpokladanú splátku vášho úveru a ponúkne porovnanie aktuálnych úrokových sadzieb jednotlivých bánk. Investičná kalkulačka pomôže s navrhnutím investičného mixu. Vďaka nej zistíte, ako môžete zhodnotiť svoje úspory a ochrániť ich tak pred infláciou.

Na dva kliky viete tiež investovať do skutočného zlata a zaslaním kontaktných údajov dokonca získať ponuku na modely dvoch značiek automobilov.

Ako ušetriť presunom svojich zmlúv do digitálneho sveta?

Základom pre efektívne vynakladanie výdavkov je mať o nich prehľad. A ak si myslíte, že presne viete, na čo míňate, skúste si mesiac-dva zapisovať každý jeden výdavok. Možno budete prekvapení. A to isté platí aj pri zmluvách.

Obchodný riaditeľ spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom Radoslav Koprda vysvetľuje: „Mať prehľad o svojich výdavkoch je v súčasnosti o prežití. V tejto veci musíme byť k sebe úplne úprimní a zapisovať každý jeden výdavok. Výdavky na finančné produkty nevynímajúc. Tie mávame častokrát duplicitne. Pri revíziách zmlúv klientov zisťujeme, že majú produkty, pri ktorých platia za niečo, čo vôbec nepotrebujú. Platí to o poisteniach, ale aj úveroch, kreditných kartách, či cestovných poisteniach v rôznych debetných kartách.

Klienti skutočne častokrát platia za to, čo už dávno nezodpovedá ich aktuálnym potrebám. Aktuálne sú to najmä poistenia nehnuteľností. Viac ako polovica Slovákov má svoju nehnuteľnosť podpoistenú kvôli výraznému nárastu hodnoty nehnuteľnosti. V prípade poistnej udalosti tak poisťovňa pristúpi ku kráteniu poistného plnenia.“ Ako odborník dodáva, „mať preto poriadok v zmluvách je naozaj užitočné.“

Poriadok a prehľad v zmluvách si dokážete zabezpečiť tým, že si ich nahráte do aplikácie. Vaše zmluvy budú v iŠanóne rozdelené do jednotlivých záložiek: PZP, Havarijné poistenie, Životné poistenie, Hypotéky a úvery, Cestovné poistenie a podobne. Nájdete tam tiež záložky pre vkladanie nefinančných dokumentov, ako Revízie či Energie.

Aby ste nezabudli

Každá zmluva má svoju platnosť. A pokiaľ ide o platenú službu, tak aj splatnosť. Určite oceníte, že iŠanon vás sám upozorní na blížiaci sa koniec doby platnosti a tiež na dátum platby. Dodržíte každý dôležitý termín.

Sprostredkovateľ aj asistenčná služba vždy po ruke

Ďalšou z množstva výhod, ktorými iŠanón disponuje, je priamy kontakt na vášho poradcu alebo banku či poisťovňu. To je užitočné v prípade, že máte záujem poradiť sa o konkrétnom produkte, a najmä, v prípade poistnej udalosti. Za okamih nájdete ten správny kontakt a privoláte pomoc.

Zľavové karty ako bonus 

Komplexnosť iŠanónu 3.0 a jeho dennú potrebu ho využívať doplňuje možnosť vkladať a používať bonusové či zľavové karty. Vaše fyzické karty z obchodov si cez fotoaparát vášho mobilného telefónu nahráte do aplikácie a nenosíte ich vo vašej peňaženke.

Nový iŠanón 3.0 nie je len aplikácia. Je to komplexný nástroj pre všetkých

Vďaka i šanónu máte všetky potrebné dokumenty stále pri sebe, bezpečne uložené na cloude. Preto, ak by sa vám aj pokazil telefón, prípadne by ste ho stratili, vždy sa k nim dostanete cez webové rozhranie na stránke www.iŠanon.sk alebo jednoducho z ktoréhokoľvek iného telefónu po opätovnom nainštalovaní aplikácie. Uľahčí vám život, pomôže vypočítať, porovnať, pripomenúť, ušetriť a vašu prácu skráti na minimum.

Za stiahnutie ani používanie aplikácie neplatíte, bezplatne môžete využívať všetky jej funkcie. Stiahnite si iŠanón 3.0 z APP STORE alebo GOOGLE PLAY.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Vodiči, pozor: Od 1. mája sa mení výška cestovných náhrad

26. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Vodiči, pozor: Od 1. mája sa mení výška cestovných náhrad

Ak vás zamestnávateľ pošle na pracovnú cestu a využijete na to vlastné auto, máte nárok na vyššie cestovné náhrady. Prinášame prehľad toho, čo sa od 1. mája 2024 mení.

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

4. 4. 2024 | Barbora Magočová

Vzali ste si úver na IČO? Ako získať výhody, ktoré majú len spotrebitelia?

Slovenské právne predpisy poskytujú spotrebiteľom pomerne vysokú ochranu. Aj preto sa banky či nebankoví poskytovatelia úverov a pôžičiek často snažia zmluvné dokumenty koncipovať tak,... celý článok

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

3. 4. 2024 | Barbora Magočová

Nezhody medzi spoločníkmi s.r.o.: týchto 5 možností vás ich môže zbaviť!

Ak máte podiel v s.r.o. s viacerými spoločníkmi, určite nastanú aj chvíle, v ktorých sa váš názor bude líšiť. Čo ak sa však konflikt vyhrotí natoľko, že sa pomyslenie na ďalšie spoločné... celý článok

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

25. 3. 2024 | Redakcia

V roku 2024 môžu firmy získať dotácie na fotovoltiku aj inovácie

Každý podnikateľ hľadá čo najefektívnejšiu možnosť získania finančných prostriedkov na rozvoj biznisu. V roku 2024 môžu podnikatelia získať dotácie na rozvoj firmy z európskych štrukturálnych... celý článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

25. 3. 2024 | PR článok

Podnikateľom rastú náklady. Ušetriť sa dá na poplatkoch bankám

Inflácia negatívne ovplyvňuje nielen obyvateľstvo, ale aj podnikateľskú sféru. Rast nákladov pociťujú ako veľké, tak aj menšie spoločnosti. Hľadanie možností ako ušetriť je tak dennou... celý článok