Náhly koniec legendárnej značky: Ich nábytok majú doma mnohí Slováci

Redakcia | rubrika: Čo sa deje | 6. 6. 2024
Známa značka Oresi končí na slovenskom trhu po 15 rokoch. Český majiteľ uisťuje zákazníkov, že ich objednávky budú vybavené materskou spoločnosťou.
Náhly koniec legendárnej značky: Ich nábytok majú doma mnohí Slováci

Zdroj: Reprofoto: Oresi

Značka Oresi na slovenskom trhu končí. Spoločnosť to oznámila na svojej webovej stránke, ako prvý si to všimol portál Index. Firma na Slovensku pôsobila od roku 2009 a špecializovala sa na dodávanie kuchýň.

„Vážení zákazníci, radi by sme vás informovali o aktuálnej situácii spoločnosti Oresi Slovakia, s.r.o. Sme dohodnutým predajcom kuchýň značky „Oresi“ na Slovensku a mali sme povolenie používať túto značku pre naše podnikanie. Je dôležité zdôrazniť, že Oresi Slovakia s.r.o. a Oresi s.r.o., ktorá pôsobí v Českej republike, sú ekonomicky úplne oddelené subjekty. Vzhľadom na súčasnú nepriaznivú ekonomickú situáciu na trhu sme sa rozhodli ukončiť naše obchodné aktivity na Slovensku,“ uvádza na webe konateľ spoločnosti Ladislav Jelen.

Spoločnosť zároveň uisťuje zákazníkov, ktorí už za svoje objednené kuchyne zaplatili, že neprídu ani o zaplatený nábytok, ani o peniaze. Ich objednávky vybaví spoločnosť SITINA CZ, ktorú môžu klienti kontaktovať. 

Ako podotýka Index, finančné výsledky firmy neboli práve úchvatné. Podľa dostupných dát na Finstate mala firma síce miliónové tržby, no do zisku sa za celé obdobie svojho pôsobenia dostala iba dvakrát. Finančné výsledky za rok 2023 zatiaľ nie sú známe, firma ešte nezverejnila účtovnú závierku. Vo Finstate však „svieti“ dlžoba voči Sociálnej poisťovni vo výške viac ako 17 000 eur, čo naznačuje finančné problémy firmy. 

Oresi pritom bola značka, ktorej sa na prvý pohľad darilo. Mala viac ako 10 predajní po celom Slovensku, jednu z nich napríklad v neslávne známom objekte nad podchodom na Hodžovom námestí. Ich kuchyňami sa ešte prednedávnom chválili aj známe celebrity. Firma už zlikvidovala okrem webstránky aj svoje sociálne siete.

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

predaj, tržby, zákazníci

Toto ste už čítali?

Nie všetky faktúry po splatnosti sa dajú vymáhať. Ako na nich „neprerobiť“ v roku 2024?

26. 7. 2024 | Barbora Magočová

Nie všetky faktúry po splatnosti sa dajú vymáhať. Ako na nich „neprerobiť“ v roku 2024?

Dátum splatnosti uvedený na faktúre nemusí byť pre určenie omeškania s jej zaplatením vôbec podstatný. Čo by ste mali vedieť, aby ste s vymáhaním vyfakturovaných pohľadávok v budúcnosti... celý článok

Státisíce Slovákov môžu prísť o obľúbenú výhodu podnikateľov. Vláda už schválila návrh

12. 7. 2024 | Ivana Sladkovská

Státisíce Slovákov môžu prísť o obľúbenú výhodu podnikateľov. Vláda už schválila návrh

Paušálne výdavky využíva viac ako 200 000 živnostníkov na Slovensku. Po novom by mohli o túto mimoriadne obľúbenú výhodu prísť, alebo prejde veľkou zmenou. Vláda už schvália materiál,... celý článok

Živnostníci môžu čoskoro očakávať v pošte obálku „zo sociálky“

27. 6. 2024 | Redakcia

Živnostníci môžu čoskoro očakávať v pošte obálku „zo sociálky“

Živnostníkov a samostatne zárobkovo činné osoby čakajú od leta 2024 významné zmeny týkajúce sa ich odvodových povinností voči Sociálnej poisťovni. Od 1. júla 2024 začne platiť nový... celý článok

Novinka vám ušetrí čas a peniaze za notára. Slováci ju majú zadarmo

24. 6. 2024 | Redakcia

Novinka vám ušetrí čas a peniaze za notára. Slováci ju majú zadarmo

Ušetrí vám peniaze za notára a čas potrebný na cestu k nemu či na matriku. Aplikácia Autogram v mobile využíva technológiu v občianskych preukazoch, ktorú Slováci dávno majú, ale málo... celý článok

Dovolenky pre SZČO: Kedy máte ako živnostník nárok na platené voľno?

18. 6. 2024 | Barbora Magočová

Dovolenky pre SZČO: Kedy máte ako živnostník nárok na platené voľno?

Aj vy ako SZČO túžite po výhodách dovolenky, ktoré majú zamestnanci? Nie ste sami. Na Slovensku existuje skupina živnostníkov, ktorí by mohli žiadať nielen o dovolenku, ale aj o iné... celý článok