Z malého Slovenska do veľkého sveta: Je tu nový projekt, ktorý má ambície zmeniť hru

Redakcia | rubrika: Článok | 2. 5. 2024
Nezisková organizácia „Vyrobené na Slovensku“ sa plánuje stať kľúčovým hráčom v podpore slovenských podnikateľov, výrobcov a poskytovateľov služieb, a byť tak hlasom kvality, tradície a inovatívnosti slovenskej produkcie.
Z malého Slovenska do veľkého sveta: Je tu nový projekt, ktorý má ambície zmeniť hru

Zdroj: Shutterstock

Poslaním organizácie Vyrobené na Slovensku je nielen propagovať slovenských výrobcov a poskytovateľov služieb, ale tiež ukázať, že kupovanie lokálnych produktov má zmysel. Jej cieľom je podporovať široké spektrum producentov od všeobecne známych kultoviek, až po odvážne inovatívne produkty či slovenské výrobky s dlhoročnými tradíciami.

Príbeh skrytý za výrobnými procesmi

Ako sa hovorí, lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť. Niet preto ideálnejšieho spôsobu, ako verejnosti ukázať hodnotu slovenských produktov, než prostredníctvom pútavého príbehu o tom, kde sa vzali a ako vznikajú. Zámerom a cieľom projektu Vyrobené na Slovensku je pomocou vzájomnej spolupráce spropagovať slovenskú produkciu na svojich komunikačných kanáloch. Atraktívne, pútavo a vzdelávacou formou.

Lokálna podpora, globálny vplyv

V otázke konkrétnych odvetví si organizácia nekladie žiadne obmedzenia. Či už ide o tradičné slovenské lahôdky a sladkosti, inovatívne projekty lietajúcich áut a robotov, alebo tradičné remeselné výrobky či jedlá, chcú zdôrazniť rozmanitosť a silu lokálnej produkcie. Bez ohľadu na jej veľkosť alebo miesto pôsobnosti.

Zámerom nie je iba posilňovať vnútroštátnu produkciu, ale posunúť slovenskú kvalitu aj na medzinárodnú scénu, zvýšiť povedomie o výnimočnosti produktov, ktoré doma máme, a prilákať tak pozornosť medzinárodných spotrebiteľov a partnerov. 

Spoločne na ceste k úspechu Vyrobené na Slovensku túži posúvať hranice v propagácii kvality, tradícií a inovácií slovenskej produkcie. Ich práca nespočíva len v prezentovaní výrobkov, ale aj vo vytváraní spoločenstva, ktoré verí v silu, odhodlanie a zápal lokálnych podnikateľov. Túžia stierať hranice medzi minulosťou a súčasnou dobou, udržiavať nažive tradície a zároveň otvárať dvere novým príležitostiam v modernom svete.

Veríme, že im bude v ich vízii dariť a budeme držať palce, aby sa im podarilo naplniť všetky ciele a očakávania, ktoré by mohli byť takou pomyselnou vstupenkou našej malej krajiny do veľkého sveta plného možností.

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

vyrobené na Slovensku

Toto ste už čítali?

Nie všetky faktúry po splatnosti sa dajú vymáhať. Ako na nich „neprerobiť“ v roku 2024?

26. 7. 2024 | Barbora Magočová

Nie všetky faktúry po splatnosti sa dajú vymáhať. Ako na nich „neprerobiť“ v roku 2024?

Dátum splatnosti uvedený na faktúre nemusí byť pre určenie omeškania s jej zaplatením vôbec podstatný. Čo by ste mali vedieť, aby ste s vymáhaním vyfakturovaných pohľadávok v budúcnosti... celý článok

Státisíce Slovákov môžu prísť o obľúbenú výhodu podnikateľov. Vláda už schválila návrh

12. 7. 2024 | Ivana Sladkovská

Státisíce Slovákov môžu prísť o obľúbenú výhodu podnikateľov. Vláda už schválila návrh

Paušálne výdavky využíva viac ako 200 000 živnostníkov na Slovensku. Po novom by mohli o túto mimoriadne obľúbenú výhodu prísť, alebo prejde veľkou zmenou. Vláda už schvália materiál,... celý článok

Živnostníci môžu čoskoro očakávať v pošte obálku „zo sociálky“

27. 6. 2024 | Redakcia

Živnostníci môžu čoskoro očakávať v pošte obálku „zo sociálky“

Živnostníkov a samostatne zárobkovo činné osoby čakajú od leta 2024 významné zmeny týkajúce sa ich odvodových povinností voči Sociálnej poisťovni. Od 1. júla 2024 začne platiť nový... celý článok

Novinka vám ušetrí čas a peniaze za notára. Slováci ju majú zadarmo

24. 6. 2024 | Redakcia

Novinka vám ušetrí čas a peniaze za notára. Slováci ju majú zadarmo

Ušetrí vám peniaze za notára a čas potrebný na cestu k nemu či na matriku. Aplikácia Autogram v mobile využíva technológiu v občianskych preukazoch, ktorú Slováci dávno majú, ale málo... celý článok

Dovolenky pre SZČO: Kedy máte ako živnostník nárok na platené voľno?

18. 6. 2024 | Barbora Magočová

Dovolenky pre SZČO: Kedy máte ako živnostník nárok na platené voľno?

Aj vy ako SZČO túžite po výhodách dovolenky, ktoré majú zamestnanci? Nie ste sami. Na Slovensku existuje skupina živnostníkov, ktorí by mohli žiadať nielen o dovolenku, ale aj o iné... celý článok