Začína sa investičná súťaž Junior Trader. Zúčastni sa aj ty, študent!

XTB | rubrika: Článok | 20. 2. 2013
Spoločnosť X-Trade Brokers pripravila ďalšie kolo obľúbenej investičnej súťaže pre študentov Junior Trader. Komu sa podarí najviac zhodnotiť svoj účet s virtuálnymi peniazmi obchodovaním mien, komodít alebo akciových indexov, vyhráva jednu z hodnotných cien.
Začína sa investičná súťaž Junior Trader. Zúčastni sa aj ty, študent!

Zdroj: Shutterstock

Pre najlepšieho je pripravený tablet s klávesnicou Asus Transformer, ďalší v poradí získa hernú konzolu XBox 360 Kinect a pre tretie miesto sú pripravené hodinky s Androidom Sony Smart Watch. Všetci výhercovia navyše obdržia oficiálny Junior Trader certifikát.

Študenti vysokých škôl zo Slovenskej republiky sa môžu už teraz prihlásiť na www.juniortrader.sk, kde okrem registrácie a podrobných pravidiel nájdu aj priebežné výsledky. Súťaž začína naostro 4. marca, ale zdokonaľovať sa v obchodovaní je možné už od 18. februára, kedy začína tréningové kolo. Súťažiaci sa tak môžu bez rizika zoznámiť s platformou aj základnými princípmi obchodovania ešte pred začiatkom samotnej súťaže. Obchodné účty budú včas zarovnané na počiatočnú hodnotu, aby mali všetci súťažiaci na štarte súťaže rovnaké podmienky.

Hráč dostane na začiatku virtuálnych 100 000 eur, ktoré sa bude snažiť zhodnotiť v priebehu dva mesiace trvajúcej súťaže čo najviac. Posledný súťažný deň je 3. mája a nebolo by po prvý raz, kedy by sa o víťazovi rozhodlo až v samotnom závere súťaže. Hrá sa až do konca! Každý súťažiaci má svoju stratégiu. Niekto postupuje krok za krokom a navyšuje svoje pozície, iný do súťaže vykročí s vysokým rizikom a buď sa dostane do vedenia, alebo až na samotný chvost rebríčka. Každý si najlepšie postup stanovuje sám, rovnako ako profesionálny obchodníci na finančných trhoch.

xtb1.gif


 
Obchodovanie bude v rámci súťaže prebiehať na obchodných platformách, ktoré využívajú aj profesionálni obchodníci. Obchodné platformy umožňujú na online grafe použiť nástroje technickej analýzy, vedú obchodný denník a zobrazujú aktuálne správy z diania na trhu. Na osobných počítačoch a notebookoch bude možné využiť platformu xStation, na tabletoch a mobilných telefónoch potom bude možné využívať systémy xTab a xMobile.

Minulé ročníky

Súťaž Junior Trader už má za sebou niekoľko úspešných ročníkov. Prvé kolo odštartovala spoločnosť X-Trade Brokers už v roku 2009 a súťaž doteraz prilákala tisíce študentov so záujmom o finančné trhy. Niektoré stredné i vysoké školy sa dokonca v minulosti rozhodli uviesť súťaž Junior Trader ako súčasť vyučovacích predmetov z oblasti financií a rovnako tak tomu bude aj tento rok.

Posledného ročníka súťaže Junior Trader sa zúčastnilo viac ako 1 600 študentov z českých a slovenských univerzít a stredných škôl. Víťazom sa stal študent Univerzity Karlovej v Prahe, ktorý dokázal počas dva a pol mesiaca navýšiť pôvodný kapitál 10 000 euro na 288 525 eur. Stačilo mu k tomu 124 obchodov, z ktorých bolo iba 31 stratových. Najvyššiu jednorazovú stratu pritom utrpel v obchode so zlatom, kedy prekonal 5 243 euro, zatiaľ čo najziskovejší obchod víťazovi priniesol 16 224 eur. Graf zachytáva vývoj jeho obchodného účtu, ktorý sa v priebehu celej súťaže obišiel bez výraznejších výkyvov smerom nadol.

xtb2.gif

Vyhrať môže ktokoľvek

Kocky investičnej súťaže Junior Trader sú hodené. Marec a apríl patria zo štatistického hľadiska medzi úspešné mesiace na finančných trhoch. Dobrá nálada zatiaľ investorov neopustila, avšak aktuálne ekonomické dáta príliš k optimizmu neprispievajú. Ani pokles európskej, americkej a japonskej ekonomiky doteraz k medvediemu trendu neviedol. Súčasná situácia však má pramálo spoločného s dlhodobo udržateľným stavom a obchodnej stratégie sa budú musieť tejto situácii prispôsobiť. Ak však príde v priebehu súťaže výpredaj, alebo sa ďalej povezieme v doterajšom trende, je teraz predčasné špekulovať. Prajeme všetkým účastníkom súťaže veľa zdaru.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Vo svete kryptomien sa chystá niečo veľké, naznačuje to typický signál

2. 5. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Vo svete kryptomien sa chystá niečo veľké, naznačuje to typický signál

Kryptomeny sa chystajú podľa analytikov na veľkú udalosť. Je ňou altcoinová sezóna. Zistili to podľa poplatkov na sieti Ethereum.

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

30. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

Minister ako jednu z možností predstavil takzvané retailové dlhopisy. Čo to znamená?

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

29. 4. 2024 | Tomáš Krause

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

Polovičná hodnota nezvýšila cenu bitcoinu, ale ako sa zdraželi transakcie! Zatkli autorov peňaženky Samourai, MMF chváli bitcoin, Švajčiari ho (niektorí) chcú zapísať do ústavy a zakladateľ... celý článok

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

24. 4. 2024 | Marek Mittaš

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

Investovanie je v súčasnosti veľmi dôležité. Pomáha bojovať proti inflácii a zaisťuje, že keď si vyberiete správny finančný nástroj, môžete si prilepšiť o stovky až tisíce eur. Neláka... celý článok

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

22. 4. 2024 | Redakcia

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

Komodity sú lákavým finančným inštrumentom, ktorý môže priniesť zaujímavé zhodnotenie. Zvyčajne sa kombinujú s akciami, podielovými fondmi alebo ETF pre dosiahnutie najlepších výsledkov,... celý článok