Sporíme v októbri: Ktoré banky zvyšovali úrokové sadzby na sporiacich účtoch

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 18. 10. 2011
Úrokové sadzby na sporiacich účtoch v októbri nezaznamenali žiadnevýrazné zmeny. Úrok zvýšila len ING na svojom ING Konte z 1,5 % na 1,75%. Pozrite si, aké úrokové sadzby ponúkajú ostatné banky na sporiacichúčtoch.
Sporíme v októbri: Ktoré banky zvyšovali úrokové sadzby na sporiacich účtoch

Zdroj: Shutterstock

S AXA Bank získate až 2,35 %

AXA Bank na Slovensku ponúka atraktívny Sporiaci účet so základnou ročnou úrokovou sadzbou 2 % a vernostným bonusom 0,35 % v tomto roku, ak priemerný zostatok na účte presiahne 2 000 eur. Dohromady tak môžte získať na úrokoch až 2,35 %. Účet si možno otvoriť jednoducho on-line, telefonicky prostredníctvom call centra alebo zástupcov spoločnosti AXA. Vytvorenie a správa účtu sú úplne bezplatné.

V ČSOB získate pri pravidelnom sporení 2 %

Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D Štandard od ČSOB vám aj v októbri ponúka úročenie v závislosti od výšky objemu vkladu v intervale od 0,80 % do 1,00 %.  Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D EXTRA je určený pre klientov starších ako 15 rokov, ktorí si založia Sporiaci účet so 7 – dňovou výpovednou lehotou. Zvýhodnená úroková sadzba 2 % je garantovaná do 31.12.2011 a jej podmienkou je pravidelné mesačné sporenie vo výške minimálne 15 a maximálne 500 eur. Účet, ktorý sa v ČSOB zriaďuje k detskému účtu Sloník, zhodnocuje vložené prostriedky aj v tomto mesiaci úrokom od 1,40 % do 1,60 %. Závisí od výšky vkladu. V prípade Sporiaceho účtu s prémiou môžte celkovo na úrokoch získať až 1,35 %. Banka vám na konci roka k základnému úroku vyplatí aj bonusový úrok vo výške 1 %, ktorý počíta z najnižšej sumy, ktorú ste mali počas roka na svojom účte. Základný úrok je vo výške 0,35% a minimálny vklad je vo výške 500 eur. 

Tabuľka: Októbrové porovnanie sporiacich účtov

Banka Produkt Úroková sadzba
AXA BankSporiaci účet 2,35%*
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D Štandard0,80 - 1 %
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D EXTRA2%
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D Sloník1,40 - 1,60 %
ČSOB Sporiaci účet s prémiou0,35 %; 1 %
DexiaDetský sporiaci účet0,60 %
Fio Fio Konto1%
INGING Konto1,75%
UniCredit BankBONUS ÚČET0,20 % - 0,80 %
UniCredit BankEffective účet0,60%
UniCredit BankSporiaci účet ŠE3 2 % alebo 0,5 %**
mBankeMAX0,90 %
mBankeMAX plus1,30%
ZUNOSporenie2,01 %
PrivatbankaBonus Konto2,07 %**
PrivatbankaBonus Konto Plus2,3 %****
Slovenská sporiteľňaSporenie k Osobnému účtu2 %, 2,40 % alebo 2,50 %*****
VolksbankVkladový účet s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní0 - 0,30 %
OTP BankSporiaci účet0,80 - 1 %
OTP BankSporiaci účet pre deti0,80 - 1,10 %
Úrokové sadzby platné ku dňu: 16.10.2011
*základná úroková sadzba 2 % + vernostný bonus 0,35 %
**úroková sadzba 2 % je pri vklade do 50 000 eur, nad 50 000 eur je úroková sadzba vo výške 0,5 %
***základná úroková sadzba 0,23 % + bonusová úroková sadzba 0,46 %, 0,69 % alebo 1,84 %
****základná úroková sadzba 0,23 % + bonusová úroková sadzba 0,69 %, 0,92 % alebo 2,07 %
*****základná úroková sadzba 2 %, zvýhodnená úroková sadzba 2,40 % alebo 2,50 % v prípade splnenia podmienok banky

Sporte deťom v Dexii – získate úročenie 0,60 %

Dexia Banka má vo svojom produktovom portfóliu Detský sporiaci účet, s ktorým môžu vaše ratolesti získať v októbri úročenie v hodnote 0,60 %.

S Fio kontom získate 1 % a ďalšie výhody

Fio konto od Fio banky je špeciálny sporiaci účet bez výpovednej lehoty. Okrem aktuálneho úročenia 1 % vám poskytuje ďalšie výhody, ako napríklad prevody na akýkoľvek účet v rámci finančnej skupiny Fio alebo internetbanking zdarma.

S ING Kontom máte prostriedky kedykoľvek k dispozícii

ING Bank so svojím ING Kontom vám ponúka úrok vo výške 1,75 %. Táto sadzba sa vzťahuje na celý váš zostatok na účte. Vedenie účtu a všetky platby sú bez poplatkov, svoje prostriedky uložené na ING Konte máte dokonca kedykoľvek k dispozícii. Nie je stanovená minimálna ani maximálna čiastka, ktorú musíte mať na účte.

S Effective účtom od UniCreditBank máte úrok 0,60 % na všetky prostriedky na účte

UniCredit vám so svojím BONUS ÚČTOM ponúka úrok od 0,20 do 0,80 %, ktorý závisí od toho, ako dlho si peniaze na účte necháte uložené. Určíte si ju pri otvorení Bonus účtu a s ohľadom na ňu budú vaše prostriedky úročené. Máte možnosť vybrať si jednu z výpovedných lehôt: 1, 3, 6 alebo 12 mesiacov. Na jeden účet môžete zadať až desať výpovedí na rôzne sumy s rôznym dátumom splatnosti. Výpoveď môžete zadávať, meniť a rušiť aj telefonicky na základe písomnej dohody s bankou. V prípade Effective účtu získavate zhodnotenie vo výške 0,60 % na všetky prostriedky, ktoré máte na účte bez ohľadu na výšku vkladu. Výpovedná lehota pre Sporiaci účet Effective je 2 mesiace. Na jeden účet môžete zadať až desať výpovedí na rôzne sumy s rôznym dátumom splatnosti a na disponovanie s prostriedkami máte 5 kalendárnych dní. Minimálny vklad je však 50 eur, pričom založenie a vedenie účtu je bez poplatkov. Sporiaci účet ŠE3 od UniCredit Bank vám poskytne možnosť sporiť nielen pre seba, ale aj pre vaše deti. Získate výhodnú úrokovú sadzbu 2 % p.a, ktorá je garantovaná počas 24 mesiacov od zriadenia vkladu. Svoje úspory si môžete vyberať kedykoľvek a 2-krát ročne bez poplatku až do výšky 50% z vkladu (vždy 1.6 a 1.12).

V mBank získate buď 0,90 % alebo 1,30 %

mBank má v ponuke dva sporiace účty, medzi ktorými si môžte vybrať. Sporiaci účet eMAX  zhodnotí vaše uložené prostriedky o 0,90 %, peniaze máte kedykoľvek k dispozícii, keďže nie je stanovená žiadna výpovedná lehota. Sporiaci účet eMAX plus ponúka úrok na úrovni 1,30 % a rovnako máte svoje prostriedky k dispozícii kedykoľvek ich potrebujete. Zriadenie, vedenie a zrušenie účtu sú bez poplatku v oboch prípadoch.

V ZUNO môžte mať niekoľko sporení súčasne

So Sporením od ZUNO získavate úrok až 2,01 % a vaše peniaze máte kedykoľvek k dispozícii. Je možné mať niekoľko Sporení súčasne a pre lepší prehľad si ich môžte ľubovoľne pomenovať.

V Privatbanke dostanete základnú a bonusovú úrokovú sadzbu

BONUS Konto od Privatbanky je atraktívne svojou základnou úrokovou sadzbou na úrovni 0,23 %, ktorá sa v závislosti od dĺžky vkladu nemení a bonusovou úrokovou sadzbou v rozpätí 0,46 - 1,84 %, ktorá rastie v závislosti od dĺžky vkladu. Celkovo tak môžte získať na úrokoch až 0,69 – 2,07 %. S BONUS Kontom Plus je princíp obdobný. Základná úroková sadzba sa nachádza na úrovni 0,23 % a s bonusovou môžte získať od 0,69 do 2,07 % v závislosti od dĺžky vkladu. Celková úroková sadzba na BONUS Konte Plus tak môže byť v intervale 0,92 – 2,3 %. Povinný minimálny zostatok je pri oboch účtoch 20 eur.

V SLSP môžte získať úročenie až do 2,50 %

So Sporením k Osobnému účtu od Slovenskej sporiteľne získate v októbri rovnaký úrok ako v predchádzajúcom mesiaci, a to 2 % z vášho vkladu. Ak však splníte podmienky stanovené bankou, vaše prostriedky na sporiacom účte môžu byť úročené zvýhodnenou sadzbou 2,40 %, resp. 2,50 %. Požadovaný minimálny zostatok na účte je 15 eur.

Vo Volksbank úročenie závisí od výšky vkladu

Volksbank vám prostriedky na Vkladovom účte s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní úročí sadzbou, ktorej výška závisí aktuálneho zostatku na účte. Získať tak môžte úrok od 0 do 0,3 %.

V OTP Banke úrok závisí na výške zostatku, môžte získať až 1 %

Sporiaci účet od OTP Banky vám ročne vynesie 0,80 – 1 %, závisí to na výške zostatku na účte. Povinný minimálny vklad a minimálny zostatok na účte je 10 eur, pričom zriadenie a vedenie účtu je bez poplatku. Vaše ratolesti môžu využiť výhody Sporiaceho účtu pre deti, ktorý je zriaďovaný pre deti do 17 rokov. V prípade Sporiaceho účtu pre deti je úročenie o niečo málo vyššie, konkrétne 0,80 – 1,10 % a takisto závisí od výšky zostatku. Povinný minimálny vklad a minimálny zostatok na účte je 10 eur.

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

30. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

Minister ako jednu z možností predstavil takzvané retailové dlhopisy. Čo to znamená?

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

29. 4. 2024 | Tomáš Krause

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

Polovičná hodnota nezvýšila cenu bitcoinu, ale ako sa zdraželi transakcie! Zatkli autorov peňaženky Samourai, MMF chváli bitcoin, Švajčiari ho (niektorí) chcú zapísať do ústavy a zakladateľ... celý článok

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

24. 4. 2024 | Marek Mittaš

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

Investovanie je v súčasnosti veľmi dôležité. Pomáha bojovať proti inflácii a zaisťuje, že keď si vyberiete správny finančný nástroj, môžete si prilepšiť o stovky až tisíce eur. Neláka... celý článok

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

22. 4. 2024 | Redakcia

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

Komodity sú lákavým finančným inštrumentom, ktorý môže priniesť zaujímavé zhodnotenie. Zvyčajne sa kombinujú s akciami, podielovými fondmi alebo ETF pre dosiahnutie najlepších výsledkov,... celý článok

ETF: Ako využiť príležitosť zarobiť

12. 4. 2024 | Daniel Výcha

ETF: Ako využiť príležitosť zarobiť

ETF fondy patria medzi veľmi obľúbené finančné inštrumenty mnohých menších aj väčších investorov. Prinášajú zaujímavé zhodnotenie a investovanie do nich nie je vôbec náročné. Avšak... celý článok