Čaká nás pád Eura?

Peter Jandura | rubrika: Článok | 18. 4. 2011
Mnoho fundamentálnych dát nás čaká aj vo veľkonočnom týždni.Maloobchodné tržby Kanady, Veľkej Britániia report inflácie v Kanadesú najvýznamnejšie správy tohto týždňa. Tu je prehľad na hlavné udalostiv skratke.
Čaká nás pád Eura?

Zdroj: Shutterstock

Deficit obchodnej bilancie USA klesol z januárových 46 miliárd na 44 vo februári. Slabší dolár vytvára lacnejší a atraktívnejší americký tovar pre zahraničie, podporuje export a vytvára pre USA viac zákaziek. V piatok bude obchodovanie pomalé, z dôvodu osláv Veľkého Piatku na väčšine trhov.

Udialo sa v uplynulom týždni...

1.Report o inflácií Nového Zélandu Pondelok.

Po predpokladoch v poslednom štvrťroku 2010 a aj výsledku 4.0%, sa nateraz predpokladá rast 4.6%.

2.Report o inflácií Kanady Utorok.

Po raste 2.2% za predchádzajúce obdobie sa taktiež predpokladá rast na úrovni 2.8%, čo by mohlo pomôcť k posilneniu kanadského dolára.

3.Predaje existujúcich domov USA Streda.

Predošlé obdobie poklesol predaj a ceny sa dostali na najnižšiu úroveň za posledných 9 rokov. Tento krát sa predpokladá predaj viac ako 5 miliónov existujúcich domov.

4.Maloobchodné tržby - Veľká Británia Štvrtok.

5.Maloobchodné tržby - Kanada Štvrtok.

A čo bude ďalej...

EUR/USD: Euro ovplyvnilo zvýšenie sadzieb a slabý dolár

Euro do piatku ťažilo zo zvýšenia sadzieb a slabého dolára, držalo sa aj napriek komentárom o ďalšej dlhovej kríze. Čaká nás budúci týždeň oslabenie?

Technická analýza

Pár odštartoval minulý týždeň pádom k 1.4375 aby počas celého týždňa držal úrovne 1.3475 – 1.4520. vyzeralo ako jazda na horskej dráhe. Línia 1.4030 pracovala ako veľmi silný support. Na druhej strane vrchol na 1.4250 nepustil pár testovať líniu 1. Smerom hore sa ukazuje ako rezistencia 1.4520, čo je línia, ktorú ero nedokázalo natrvalo udržať a preraziť predchádzajúci týždeň. Ďalšia úroveň smerom hore je línia 1.47. Ešte vyššie je 1.4800 Smerom dole, 1.4375  línia pôsobí ako support a až po jej prerazení by pár mohol smerovať späť k 1.4280 a po prípade k 1.4160. Myslíme, že opätovné diskusie a problémy dlhovej kríze zastavia rast eura. Skôr predpokladáme oslabenie eura.

AUD/USD: Austrálsky dolár podieha čínskemu vplyvu

Vplyv Číny na austrálsky dolár je evidentný. Pre Austráliu je Čína hlavným obchodným partnerom. Čínska ekonomika rastie, podobne je na tom aj čínska inflácia. Budeme naďalej vidieť túto podporu skvelých výsledkov Číny aj na austrálskom dolári?

Technická analýza

Austrálsky dolár začal minulý týždeň prepad k 1.04, aby sa opäť vrátil k línií 1.0580. Smerom dole, nájdeme support na 1.05. Nižšie nasleduje 1.04. Po prerazení tejto línie smerom dole, nájdeme support až na úrovniach 1.03 a 1.0180. Ešte nižšie vidíme silný support na 1.0080. Smerom hore vidíme rezistenciu na 1.0580, čo je vôbec najvyššia hodnota tohto menového páru. Všetko vyššie je neprebádané teritórium, no pravdepodobne ďalšia bariéra by mohla byť línia 1.07. Austrálsky dolár si môže zobrať prestávku po divokej jazde smerom hore. Jeho zisky sú oprávnené. Austrália má silný trh práce a obchody s Čínou, ktorá rastie a vysoké úrokové sadzby. Predpokladáme rast austrálskeho dolára.


Autor pracuje ako analytik spoločnosti J&KInvestment Group logo_big_J_K_group_200x67.jpg

 

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Najzaujímavejšie investičné oblasti, ktoré sú mimo pozornosti investorov

20. 3. 2024 | Daniel Výcha

Najzaujímavejšie investičné oblasti, ktoré sú mimo pozornosti investorov

Investori majú v dnešnej dobe nespočetné možnosti, do čoho investovať. Okrem obľúbených a najrozšírenejších finančných inštrumentov, ako sú akcie a dlhopisy, si môžu vybrať aj zlato,... celý článok

Nad Bitcoinom lámali palicu, dnes láme rekordy

18. 3. 2024 | Redakcia

Nad Bitcoinom lámali palicu, dnes láme rekordy

Bitcoin má väčšiu kapitalizáciu ako striebro, Craig Wright nie je Satoshi, Ethereum prešlo ďalším upgradom a za novú Teslu môžete zaplatiť dogecoinami. Svet kryptomien je zasa plný... celý článok

Najväčšie investičné úspechy roka 2023

9. 2. 2024 | Daniel Výcha

Najväčšie investičné úspechy roka 2023

Rok 2023 bol pre investície veľmi zaujímavý. Po dlhej pandémii, ktorá výrazne ovplyvnila mnohé segmenty, sme si museli najmä v rámci financií a investovania zvyknúť na novú realitu.... celý článok

Podielové fondy sú atraktívne aj pre menších investorov. Môžu vďaka nim diverzifikovať investičné riziko

28. 12. 2023 | Redakcia

Podielové fondy sú atraktívne aj pre menších investorov. Môžu vďaka nim diverzifikovať investičné riziko

Podielové fondy sú spoľahlivou bránou do sveta investícii prakticky pre každého. Aj drobný, začínajúci a nesmelý investor s pár desiatkami eur sa vďaka nim môže podieľať na výnosoch... celý článok

Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

12. 12. 2023 | Marek Mittaš

Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

Finančno-poradenská spoločnosť Simplea má aktuálne 150 certifikovaných finančných sprostredkovateľov a 18 pobočiek. Na ďalší rok chystá dynamický rast. Posilní ju spoločnosť Swell... celý článok