Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

Marek Mittaš | rubrika: Článok | 12. 12. 2023
Finančno-poradenská spoločnosť Simplea má aktuálne 150 certifikovaných finančných sprostredkovateľov a 18 pobočiek. Na ďalší rok chystá dynamický rast. Posilní ju spoločnosť Swell a predstaví aj unikátnu aplikáciu priamo do mobilu.
Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

Zdroj: Shutterstock

Najväčšia česká finančno-poradenská skupina Partners vstúpila na slovenský trh pod značkou Simplea v lete 2021, kedy získala povolenie Národnej banky Slovenska na vykonávanie činnosti samostatného finančného agenta. Záujemcom o vlastné podnikanie v oblasti finančného plánovania a sprostredkovania ponúkla unikátny koncept franšízových „kamenných“ pobočiek Simplea Point a klientom širokú ponuku finančných produktov z celého trhu vrátane množstva vlastných.

Spojenie v prospech klienta

Simplea na Slovensku medziročne narastie o  50 % a za rok 2023 predpokladá obrat skupiny na úrovni 6 miliónov eur. Expanziu plánuje aj v ďalšom roku. V priebehu prvého polroka 2024 sa Simplea spojí so spoločnosťou Swell a sieť sa tak zväčší zo súčasných 150 až na 320 finančných sprostredkovateľov. Partnerstvo prinesie spolupracovníkom a klientom spoločnosti Swell, ktorá začne pôsobiť pod brandom Simlea, aj prístup k unikátnym a moderným  fintech finančným riešeniam. Ich súčasťou bude nová mobilná banková a poradenská aplikácia Simplea Apka, ktorá bude klientom na Slovensku k dispozícii v priebehu budúceho roka. 

Spoločnosť Swell založili v roku 2022 skúsení finanční poradcovia. „V priebehu krátkeho obdobia sa nám podarilo vybudovať tím 170 ľudí a hľadali sme príležitosti na ďalší rozvoj podnikania. Porovnávali sme možné prínosy vstupu kapitálového investora a vstupu silného partnera z biznisu. Výsledkom analýzy bolo zistenie, že čisto kapitálový investor neprinesie know-how potrebné pre ďalší rast. Súčasná doba je totiž doba informačná.

Pre ďalší rast v našom biznise sú nevyhnutné na mieru šité digitálne riešenia. Najmodernejšie IT riešenia pre finančné poradenstvo, ktoré má materská spoločnosť Simplea – najväčšia česká finančno-poradenská skupina Partners, ako aj získanie bankovej licencie v Čechách, nás skutočne oslovilo. Pre Swell to znamená výrazný priestor na rast a mimoriadnu konkurenčnú výhodu. Spoločne budeme tieto hodnoty i vízie rozvíjať a Swell sa bude môcť naplno venovať tomu, v čom sme experti a odborníci – v poskytovaní finančného poradenstva našim klientom,“ povedal Martin Mikolášek, spoluzakladateľ a predseda predstavenstva firmy Swell Financial Group. 

Nový franšízový koncept

Skupina Partnets vstúpila na trh okrem klasickej formy sprostredkovania produktov prostredníctvom sprostredkovateľov aj s konceptom franšízových pobočiek. Tento koncept rozbehli  už pred desiatimi rokmi po tom, ako zistili, že neustále privádzanie ľudí do biznisu, nie je trvale udržateľné. Tento model zavádza aj na Slovensku.

Prirodzene s konceptom franšízových pobočiek a unikátnou finančnou službou priniesla česká skupina Partners na Slovensko aj množstvo vlastných značkových finančných produktov.

Rovnako ako v Českej republike aj na Slovensku ponúkame klientom pod hlavičkou vlastnej Simplea Poisťovne transparentné životné poistenie bez zložitých poistných podmienok a s unikátnou 99 % garanciou poistného plnenia.

Zároveň sú klientom k dispozícii naše diverzifikované nízkonákladové investičné riešenia v podobe ETF fondov a ESG stratégií pod hlavičkou Simplea Investície, doplnené o vlastné realitné fondy Trigea a Merity,“ povedal Tibor Boťánek, riaditeľ finančno-poradenskej spoločnosti Simplea. Na budúci rok plánujú k aktuálnym 18 Simplea Pointom otvoriť ďalších 31 pobočiek po celom Slovensku.

Našou víziou je, aby mal každý človek – aj obyvateľ stredného či menšieho mesta – prístup  k viacerým finančným značkám a produktom, podobne ako ho majú ľudia z veľkých miest. Na rozdiel od pobočiek bánk či poisťovní dávajú naše pobočky príležitosť vybrať si spomedzi viacerých finančných produktov, porovnať si ich a dostať finančný plán na mieru podľa svojich potrieb a podľa svojej aktuálnej situácie. V tom je naša služba unikátna,“ zdôraznil Petr Borkovec, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ českej finančnej skupiny Partners.

Cieľom sú dokonalé finančné služby

Možností, ako si môžu bežní ľudia zabezpečiť finančné, či úverové produkty je dnes na trhu niekoľko. Simplea však prichádza s konceptom, ktorý je aj na súčasnú dobu unikátny.

„Máme ambíciu priniesť dokonalé finančné služby. Snažíme sa prepojiť osobnú službu technológie a dáta. Vznikli sme ako poradenská spoločnosť, čo naďalej ostávame, no vieme, že servis, služby a informácie dnes dokážeme poskytovať aj ďalšími cestami,“ hovorí Borkovec o budúcnosti finančného poradenstva a sprostredkovania.

Technológie a inovácie vedia pomáhať klientom s financiami a sprostredkovateľskej sieti s agendou. Aj preto sú dve tretiny zamestnancov skupiny IT profesie.

Moderné fintech riešenia pre klientov Simplea doplní už v prvom štvrťroku roka 2024 novinka – mobilná banková a poradenská aplikácia Simplea Apka. „Klient nájde v aplikácii veľmi detailný investičný reporting aj všetky informácie o svojich ďalších finančných produktoch, pričom si do aplikácie bude môcť doplniť aj tie, ktoré nemá dohodnuté cez Simplea.

Aplikácia neponúkne klientovi len pasívny náhľad, ale bude ho napríklad aktívne informovať o výročiach zmlúv a významných udalostiach. Klient bude mať možnosť porovnať finančné produkty a cez aplikáciu bude môcť komunikovať so svojim poradcom a na elektronické podpísanie zmlúv bude môcť využiť Face ID či Touch ID,“ informoval Petr Borkovec

Nakoľko spoločnosť  Partners získala v roku 2023 v Čechách bankovú licenciu Simplea predpokladá, že jej klienti budú môcť od roku 2025 cezhranične využívať depozitné produkty Partners Banky, teda eurový účet, sporiace a terminované účty.

Anketa

Zaujala vás ponuka Simplea

Marek Mittaš

Autor článku Marek Mittaš

Šéfredaktor portálu peniaze.sk. V prevažnej miere sa venuje bankovej problematike a investovaniu.  Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+2
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

24. 4. 2024 | Marek Mittaš

Najzaujímavejšie spôsoby, ako môžete investovať na burze

Investovanie je v súčasnosti veľmi dôležité. Pomáha bojovať proti inflácii a zaisťuje, že keď si vyberiete správny finančný nástroj, môžete si prilepšiť o stovky až tisíce eur. Neláka... celý článok

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

22. 4. 2024 | Redakcia

Ako investovať do komodít: Môže to aj bežný Slovák?

Komodity sú lákavým finančným inštrumentom, ktorý môže priniesť zaujímavé zhodnotenie. Zvyčajne sa kombinujú s akciami, podielovými fondmi alebo ETF pre dosiahnutie najlepších výsledkov,... celý článok

ETF: Ako využiť príležitosť zarobiť

12. 4. 2024 | Daniel Výcha

ETF: Ako využiť príležitosť zarobiť

ETF fondy patria medzi veľmi obľúbené finančné inštrumenty mnohých menších aj väčších investorov. Prinášajú zaujímavé zhodnotenie a investovanie do nich nie je vôbec náročné. Avšak... celý článok

Najzaujímavejšie investičné oblasti, ktoré sú mimo pozornosti investorov

20. 3. 2024 | Daniel Výcha

Najzaujímavejšie investičné oblasti, ktoré sú mimo pozornosti investorov

Investori majú v dnešnej dobe nespočetné možnosti, do čoho investovať. Okrem obľúbených a najrozšírenejších finančných inštrumentov, ako sú akcie a dlhopisy, si môžu vybrať aj zlato,... celý článok

Nad Bitcoinom lámali palicu, dnes láme rekordy

18. 3. 2024 | Redakcia

Nad Bitcoinom lámali palicu, dnes láme rekordy

Bitcoin má väčšiu kapitalizáciu ako striebro, Craig Wright nie je Satoshi, Ethereum prešlo ďalším upgradom a za novú Teslu môžete zaplatiť dogecoinami. Svet kryptomien je zasa plný... celý článok