Ako mať po ruke všetky vernostné karty aj bez peňaženky

Roland Regely | rubrika: Článok | 2. 8. 2017
Zdigitalizujte svoje vernostné karty. Ušetríte miesto v peňaženke aj čas pri hľadaní tej správnej. Nainštalujte si aplikáciu do smartfónu.
Ako mať po ruke všetky vernostné karty aj bez peňaženky

Zdroj: Shutterstock

Nakupujete pravidelne? Potom ste sa už určite stretli s tzv. vernostnými kartami. Niekedy slúžia na to, aby ste vďaka nim mali zľavu z nákupu, inokedy vám otvárajú dvierka k produktom, ku ktorým sa bežný človek nedostane a celkovo slúžia na to, aby z lojálnych zákazníkov urobili ešte lojálnejších.

Vernostné karty sú už tak trochu zastaralé. Sú ťažkopádne, neskladné a nepohodlné. Treba ich ustavične hľadať, zaberajú priestor v peňaženke a dajú sa ľahko poškodiť, či stratiť.

Ako teda mať vernostnú kartu z každého obľúbeného obchodu a nemať kvôli nim peňaženku preplnenú plastovými kartami?

Presuňte svoje karty do smartfónu

Podľa nedávnych prieskumov agentúry GfK nosia Slováci v peňaženke v priemere až 6 vernostných kariet. Častokrát však nemajú pri sebe práve tú, ktorú aktuálne potrebujú použiť. Riešenie ponúkajú praktické aplikácie s ktorými máte všetky svoje karty digitalizované a prehľadne uložené na jednom mieste. Pri pokladni sa už len jednoducho preukážete vybranou kartou v mobile.

Po stiahnutí appky vyplníte základné identifikačné údaje (oslovenie, meno) a môžete začať s klonovaním vernostných identifikátorov.

Súvisiace články:

Ktorú aplikáciu si vybrať

Aplikácii na správu vernostných kariet je množstvo. Vyberte si takú, ktorá je bezplatná a pozná všetky dostupné vernostné karty v našom regióne. Medzi najobľúbenejšie patrí Stocard (viac ako 5 miliónov stiahnutí), FidMe, Mojekarty a svoju vlastnu aplikáciu na vernostné karty má aj spoločnosť Orange.

Pre použitie aplikácie nie je potrebná žiadna registrácia, vybrať si môžete z ponuky viac ako 1800 prednastavených kariet, pričom nechýbajú najobľúbenejší predajcovia ako napríklad Tesco, dm, COOP, IKEA Family, Sportisimo, Billa, Dr. Max, FAnn, SUNPHARMA a podobne. Okrem čiarového kódu sa tak v prípade viacerých zobrazí aj obrázok z plastovej kartičky.

Ak v danej aplikácii neexistuje možnosť pridať konkrétnu kartu podľa značky jej poskytovateľa, nezúfajte. Každá aplikácia umožňuje vložiť akúkoľvek kartu a pomenovať ju vlastným názvom. Dôležitý je čiarový kód, ktorý viete naskenovať z konkrétnej vernostnej karty.

Ako vložiť vernostné karty do mobilu

  • V AppStore alebo GooglePlay si vyhľadajte konkrétnu aplikáciu
  • Zadarmo si ju stiahnite do mobilu
  • Prostredníctvom fotoaparátu si naskenujete čiarový kód každej vernostnej karty
  • Kartu môžete získať do telefónu aj tak, že vyťukáte jej číselný kód
  • Po nasnímaní karty si uložíte jej názov
  • Pri každom platení či uplatnení benefitov stačí len z vrecka vybrať mobil a v aplikácii zvoliť potrebnú kartu
  • Ak budete chcieť v obchode na kartu pripísať body, využiť zľavu alebo vykonať inú transakciu, jednoducho necháte personál obchodu naskenovať obrazovku vášho smartfónu.

Čo robiť v prípade, že obchodník nedokáže naskenovať kartu

Niektorí obchodníci používajúci zastarané skenovacie zariadenie môžu mať problém kartu naskenovať. Vtedy stačí len vyťukať číselný kód na karte.

Vernostné karty má až 90% Slovákov

Priemerne ich v peňaženke nosíme šesť a najčastejšie patria potravinovým reťazcom. Často ich tiež používame na nákup drogérie a kozmetiky, v lekárňach či na nákup pohonných hmôt.

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+26
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok