Naučte sa nakupovať kolektívne a ušetríte!

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 3. 2. 2011
Chcete sa najest v reštaurácii, ísť na masáž či zmeniť účes za zvýhodnenú cenu? Fenomén kolektívneho nakupovania je už aj na Slovensku!
Naučte sa nakupovať kolektívne a ušetríte!

Zdroj: Shutterstock

Kolektívne nakupovanie konečne aj na Slovensku

Na Slovensko v ostatnej dobe dorazil nový fenomén – kolektívne nakupovanie. Trend, ktorý je v zahraničí populárny už niekoľko rokov, ponúka výhodné ponuky teraz už aj na Slovensku a susednej Českej republike. Kolektívne nakupovanie neznamená dohosnúť sa s desiatimi kamarátkami a vyraziť na nákupy vo veľkom štýle. Práveže naopak, v tomto prípade nakupujete z pohodlia vášho domova.  Na to, aby ste mohli „kolektívne nakupovať“ potrebujete len prístup na internet a platobnú kartu.

Kolektívne nakupovanie – zľavu dostanete, ak nakupujete viacerí naraz

Internetový server si s vybraným obchodníkom dohodne zľavu na konkrétnu službu alebo produkt s podmienkou, že si ho objedná minimálny počet ľudí, spravidla 5 alebo 10 (podmienky každej zvýhodnenej ponuky sa môžu mierne líšiť). Server potom zverejní túto ponuku na svojich internetových stránkach, ponuka je však časovo ohraničená – väčšinou ide o niekoľko dní. Pokiaľ návštevníka zľava zaujme, klikne na nákupný košík a pokiaľ sa nájde dostatočný počet záujemcov, zľava sa aktivuje a až v tejto chvíli platíte. V prípade, že sa nenájde dostatočný počet ľudí so záujmom o danú službu alebo tovar, peniaze zostanú na vašom účte a vy neplatíte ani cent. Následne vám e-mailom príde voucher, ktorý si buď vytlačíte alebo si z neho opíštete unikátny kód, ktorý je potrebný k uplatneniu  u predajcu tovaru alebo poskytovateľa služieb. Potom vám už neostáva nič iné, ako si pochutnať na dobrom jedle alebo vychutnať si iný jedinečný zážitok.

Je to jednoduché!

Pre názorný príklad si predstavme majiteľa reštaurácie, ktorý si stanovil, že zľava sa aktivuje až vtedy, keď o ňu prejaví záujem aspoň 10 ľudí. Internetový portál zverejní ponuku majiteľa reštaurácie na „husacie hody s 50 % zľavou“, pričom ju nechá zverejnenú po dobu 72 hodín. Počas týchto 72 hodín musí prejaviť záujem minimálne 10 ľudí na to, aby sa zľava aktivovala. Potom už ju môže využiť každý, kto si ju do vypršania časového limitu kúpi. Tento prípad je ideálny – prospech majú všetci zainteresovaní. Ak by sa náhodou nenašiel dostatočný počet záujemcov o husacie hody za zvýhodnenú cenu, tak by sa peniaze z vášho účtu jednoducho neodpočítali.

Zľavy sa týkajú väčších miest

Internetové portály ponúkajúce zvýhodnené podmienky na nákup dovolenky, vstupenky do kina, divadla, alebo zľavy do reštaurácií zverejňujú väčšinou niekoľko zliav denne. Jediným problémom však je, že zvýhodnené ponuky sa zväčša týkajú len väčších miest. Je však dosť pravdepodobné, že nejeden portál postupne rozšíri svoje ponuky do viacerých miest než len Bratislavy, Košíc, Popradu, Trenčína a iných. Radosť z kolektívneho nakupovania by tak mohlo mať oveľa viac nakupujúcich.

Nekúpte „mačku vo vreci“!

Pred samotným nákupom si vždy poriadne preštudujte podmienky danej ponuky, vrátane času do naplnenia ponuky, dátumov platnosti príslušného kupónu a iné náležitosti zľavy. Predídete tým zbytočným nepríjemnostiam a nestane sa vám tak, že kúpite „mačku vo vreci“.

Kde môžete kolektívne nakupovať?

Výhodné ponuky poskytujú nasledujúce portály:
zlavomat.sk, zamenej.sk, chcemzlavy.sk, zabagatel.sk, zlavodom.sk, dnesnytip.sk, hypersleva.sk, zlavadna.sk, zlavenky.sk a iné.

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

30. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Minister Kamenický naznačil, ako chce štát vytiahnuť peniaze z účtov Slovákov

Minister ako jednu z možností predstavil takzvané retailové dlhopisy. Čo to znamená?

Milionárka Hello Kitty oslavuje 50 rokov. Ľudia si myslia, že je mačka

26. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Milionárka Hello Kitty oslavuje 50 rokov. Ľudia si myslia, že je mačka

Ceruzky, peňaženky, kabelky, kozmetika, kneličky, ale aj autá a lietadlo Eva air. Hello Kitty prináša svetu japonskú tradíciu Kawaii už 50 rokov na každom predmete, na aký si človek... celý článok

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

Sú to peniaze, ktoré aj tak väčšinou končia v USA, vyhlásil premiér. V najbližších rokoch čaká Slovensko „mobilizácia“ finančných prostriedkov. Naznačuje nielen využitie vkladov, ale... celý článok

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok