Podniknite kroky, ktoré vás posunú ďalej v súkromnom či pracovnom živote

PR článok | rubrika: PR článok | 30. 1. 2023
Máme tu opäť ďalší rok a s ním sa samozrejme viažu staré známe predsavzatia. Veľmi veľa ľudí sa riadi heslom “Nový rok, nové ja.”. Poznáte to, však? Určite ste si už niekoľkokrát v súvislosti s touto príležitosťou povedali, že sa budete viac snažiť, chcete byť lepším, chcete začať cvičiť, nastavíte si plány a tak ďalej. Je toho mnoho. Ale určite sa všetci zhodneme na tom, že zmenu môžete urobiť kedykoľvek vo vašom živote. Nikdy nie je neskoro začať s niečím, čo vám pomôže posunúť vás vpred a dosiahnuť tak svoje sny, túžby a ciele. Čo však ešte môžete urobiť pre to, aby vás to posunulo ďalej v súkromnej alebo v pracovnej sfére?
Podniknite kroky, ktoré vás posunú ďalej v súkromnom či pracovnom živote

Zdroj: Freepik

Komerčná spolupráca

Vzdelávajte sa

Tým nie je myslené len to, že začnete čítať nejaké knihy, prihlásite sa na nejakú vysokú školu alebo sa začnete učiť nový jazyk a podobne. V dnešnom svete máte veľmi veľa príležitostí a možností, a veľkým prínosom pre vás môžu byť napríklad aj kurzy. Otázkou však ostáva, aké? No na túto otázku vám presnú odpoveď neprezradíme, pretože výber je na vás a na vašich preferenciách.

Možno chcete začať novú etapu vášho života a zmeniť zamestnanie. Ak patríte k tým jedincom, ktorých baví a láka aspoň trochu informatika či programovanie, nečakajte viac a začnite sa učiť programovať. Veľmi vyhľadávaným, populárnym a rozšíreným je napríklad python programovanie. Prečo práve Python? Python je jedným z najpopulárnejších programovacích jazykov na svete, pretože je ľahko čitateľný a ľahko sa učí. Python sa tiež používa v mnohých oblastiach, ako sú:  analýza dát, vývoj webových aplikácií a mnoho ďalšieho. Učenie sa programovať v Pythone môže byť skvelým začiatkom pre vašu budúcu kariéru v IT. Skúste to a určite neoľutujete. 

Veľmi veľkým lákadlom sa v poslednej dobe stala oblasť marketingu. Pracovné ponuky v tejto oblasti môžu byť pre veľké množstvo ľudí zaujímavé. Možno chcete urobiť zmenu vo svojom živote, chcete zmeniť prácu alebo chcete začať podnikať. Tak smelo do toho. Kurzy marketingu vám k tomuto životnému kroku veľmi pomôžu. Umožnia vám rozvíjať znalosti a zručnosti v oblasti marketingu, čo vám môže pomôcť pracovať efektívnejšie v súčasnom trhu práce. Marketing je kľúčový pre úspech mnohých podnikov, a preto sú zručnosti v marketingu veľmi žiadané aj u zamestnancov. Kurzy marketingu vám môžu tiež pomôcť, ak chcete začať budovať svoj vlastný podnik, pričom lepšie pochopíte, ako sa dostať do povedomia zákazníkov a ako ich pozornosť pritiahnuť oveľa viac.

Ste majiteľom firmy? Doprajte zamestnancom školenia

Ak chcete aby vaša firma napredovala a darilo sa vám, potrebujete mať výbornú základňu ľudí, ktorí sa budú podieľať na plynulom chode vašej firmy. Určite sa nebojte investovať peniaze do ich vzdelania, pretože sa vám vrátia, a možno niekoľkonásobne. Prečo to tak je? Dôvodov je hneď niekoľko. Na základe školení si budú vaši zamestnanci rozvíjať svoje zručnosti, vďaka čomu môžu byť efektívnejší a produktívni. Prostredníctvom neustáleho vzdelávania sa lepšie prispôsobia zmenám na trhu, vďaka inovatívnemu mysleniu a novým nápadom prispejú k zlepšeniu podnikateľskej činnosti alebo si zlepšia komunikáciu a tímového ducha. Benefitov je fakt veľmi veľa.

A vzhľadom na to, že sa nachádzame v dobe, kedy veľké množstvo ľudí pracuje z domova, tieto školenia môžu prebehnúť aj online. Vďaka firme Millvalley zabezpečíte celej firme úžasné online eventy ako napríklad školenia, konferencie a dokonca aj skvelé firemné večierky!

No v prvom rade nezabúdajte na jedno z najdôležitejších školení, ktorým je BOZP! Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci (BOZP) je dôležitým aspektom práce pre každého zamestnanca, pretože tak predídete neželaným úrazom na pracovisku či rôznym pokutám.

Urobte životný krok alebo investujte do nehnuteľnosti

Nebojte sa urobiť životné rozhodnutie. Doba uteká a nárast cien je v plnom prúde. Možno sa pohrávate s myšlienkou, že by ste sa chceli osamostatniť, nechcete už bývať v podnájme alebo máte prírastky v rodine a vyžaduje si to niečo nové. Určite choďte do toho. Vyberte si tú správnu nehnuteľnosť na predaj, ktorá bude spĺňať vaše požiadavky.

Kúpa vlastnej nehnuteľnosti môže byť jedným z vašich najdôležitejších finančných rozhodnutí, ktoré môžete v živote urobiť. Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste sa mali rozhodnúť pre kúpu vlastnej nehnuteľnosti:

- Investičný potenciál – Ceny nehnuteľností zvyčajne rastú s časom, čo znamená, že kúpa nehnuteľnosti môže byť dobrým investičným rozhodnutím.
- Stabilný a dlhodobý zdroj príjmu – V prípade, že kúpite nehnuteľnosť, ktorú budete prenajímať, môžete z nej získať stabilný a dlhodobý zdroj príjmu v podobe nájomného. Táto možnosť môže byť veľmi užitočná pre ľudí, ktorí hľadajú dlhodobé investície a príjmy.
- Iskra bývania – Kúpa nehnuteľnosti na vlastné bývanie poskytuje istotu, že budete mať stále miesto na bývanie a nebudete musieť platiť nájom. Môžete si tiež nehnuteľnosť upraviť podľa svojich potrieb a želaní, čo vám poskytne väčšiu slobodu a komfort.
- Úspora peňazí – Kúpa nehnuteľnosti môže byť v dlhodobom horizonte ekonomicky výhodnejšia ako platenie nájmu. Kým platíte nájom, peniaze idú do rúk niekoho iného a vy sa nemôžete stať skutočným vlastníkom nehnuteľnosti. Kúpou nehnuteľnosti však budete splácať vlastné bývanie, čo vás určite poteší, pretože budete investovať do seba a do vlastného.

Nebojte sa robiť zmeny vo vašom živote! Nikdy nie je na nič neskoro. Určite nezabudnite na to, že najlepšie čo môžete urobiť je investovať do seba, do svojho vzdelania a do všetkého, čo vám pomôže napredovať a splniť si svoje sny. 🙂

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

investor, investovanie

Toto ste už čítali?

Ako požiadať o príspevok na zvýšenú splátku hypotéky: Kto ho dostane a koľko to bude stáť?

15. 1. 2024 | Marek Mittaš

Ako požiadať o príspevok na zvýšenú splátku hypotéky: Kto ho dostane a koľko to bude stáť?

Nárast úrokových sadzieb hypoték bol za posledné dva roky rýchly a výrazný. Z výhodných ponúk s úrokom pod 1 % sa zrazu stali veľmi drahé produkty s úrokovými sadzbami dosahujúcimi... celý článok

Ceny bytov a nájomného v EÚ opäť rastú: Aké sú vyhliadky a situácia na Slovensku?

24. 11. 2023 | Daniel Výcha

Ceny bytov a nájomného v EÚ opäť rastú: Aké sú vyhliadky a situácia na Slovensku?

Bývanie sa stáva čoraz drahším. Potvrdzujú to štatistiky, ktoré ukazujú, že ceny bývania v Európskej únii rástli aj v druhom štvrťroku. V porovnaní s prvým štvrťrokom boli ceny bytov... celý článok

Začína sa výpredaj na realitnom trhu: Kam až môžu padať ceny?

17. 10. 2023 | Redakcia

Začína sa výpredaj na realitnom trhu: Kam až môžu padať ceny?

Ceny nehnuteľností v minulom roku dosiahli svoje maximá. V kombinácii s vysokými hypotékami to spôsobilo pomerne výrazné ochladenie trhu. Najnovšie štatistiky však prinášajú skvelé... celý článok

Štátna prémia v roku 2024: Oplatí sa pre vás?

13. 9. 2023 | Redakcia

Štátna prémia v roku 2024: Oplatí sa pre vás?

Štátna prémia pre rok 2024 by mala dosahovať 7 % z ročného vkladu, avšak maximálne do výšky 70 eur. Tento záver vyplýva z návrhu opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky,... celý článok

V júli 2023 sa opäť navyšoval príspevok na bývanie. Využívate ho aj vy?

24. 7. 2023 | Daniel Výcha

V júli 2023 sa opäť navyšoval príspevok na bývanie. Využívate ho aj vy?

Jeden zo spôsobov, ako štát pomáha občanom v hmotnej núdzi, je poskytnutie príspevku na bývanie. Podľa novely zákona o pomoci v hmotnej núdzi sa od 15. júla 2023 zvýšila suma tejto... celý článok