Sporiace účty: ING ruší ING Konto

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 26. 8. 2013
ING ukončí poskytovanie sporiaceho účtu ING Konto, banka sa bude sústrediť už len na firemné bankovníctvo. Aké úročenie ponúkajú banky na sporiacich účtoch, sa dočítate v našom porovnaní.
Sporiace účty: ING ruší ING Konto

Zdroj: Shutterstock

ČSOB
ČSOB v polovici augusta upravovala úrokové sadzby. Sporiaci účet s výpovednou lehotou 7D EXTRA ponúka po novom nižšiu úrokovú sadzbu vo výške 0,6 %. Ak však splníte podmienky stanovené bankou, získate zvýhodnenú úrokovú sadzbu 1,1 % p.a. platnú na aktuálne vyhlasované obdobie. Účet, ktorý sa v ČSOB zriaďuje k detskému účtu Sloník, zhodnocuje vložené peniaze úrokom vo výške 1 %. Banka tiež upravila úročenie smerom nadol na sporiacom účte 35 D DepozitSo sporiacim účtom 35 D, na ktorom získate úrokovú sadzbu vo výške 0,8 % alebo 1,3 %. ČSOB na Sporiacom účte s výpovednou lehotou 7D Štandard ponúka v tomto mesiaci úročenie 0,30 %.

Prima banka

Prima banka má v ponuke Sporenie k Osobnému účtu, s ktorým môžete na úrokoch získať až 5 %. Úročenie na sporení banka v letných mesiacoch zatiaľ nemenila. Pre zriadenie Sporenia je potrebná mesačná suma sporenia minimálne 10 eur a maximálne 100 eur. Sporiť môžete 12, 18 alebo 24 mesiacov. K jednému Osobnému účtu si môžete zriadiť maximálne tri Sporenia. Zriadenie, vedenie a zrušenie Sporenia je bezplatné.

Fio banka
Fio banka má v ponuke sporiaci účet s názvom Fio konto. Banka mierne znížila úrokovú sadzbu z 0,4 % na 0,3 %. Fio konto vám však poskytuje ďalšie výhody, ako napríklad vedenie účtu a internetbanking zdarma, prevody na jeden externý účet, ktorý je možné zdarma elektronicky meniť, bezplatný elektronický platobný styk v CZK a EUR v rámci ČR a SR a mesačné pripisovanie úrokov. Nie je stanovená žiadna výpovedná lehota, takže máte prostriedky k dispozícií kedykoľvek ich potrebujete.

ING Konto bude zrušené

Spoločnosť ING Bank už nebude na slovenskom trhu poskytovať produkty pre fyzické osoby. ING Konto a ING Fondy plánuje banka zrušiť do konca tohto roka.  V priebehu septembra bude banka klientom doručovať výpovede Zmlúv o sporiacom účte ING Konto. Výpovedná lehota je dvojmesačná a začne plynúť od 1. októbra 2013.

Tabuľka: Augustové porovnanie sporiacich účtov

BankaProduktÚroková sadzba
ČSOB 7D Štandard0,30 %
ČSOB7D EXTRA0,6 % alebo 1,1 %
ČSOB7D Sloník1 %
ČSOB35 D Depozit0,8 % alebo 1,3 %
Prima bankaSporenie k Osobnému účtu5 %
Fio Fio Konto0,3 %
UniCredit BankBONUS ÚČET0,10 % - 0,50 %
UniCredit BankEffective účet0,20%
UniCredit BankSporiaci účet ŠE3 1,5 % alebo 0,5 %*
mBankeMAX0,50 %
mBankeMAX plus0,9 alebo 2 %
ZUNOSporenie0,9 %
ZUNOSporenie PLUS1,3 %**
PrivatbankaBonus Konto0,80 – 1,80 %***
Slovenská sporiteľňaSporenie k Osobnému účtu1 alebo 1,5****
Slovenská sporiteľňaSporenie pre mladých1 alebo 1,5****
Slovenská sporiteľňaSporenie Senior1 alebo 1,5****
Slovenská sporiteľňaSporenie Exclusive1 alebo 1,5****
Slovenská sporiteľňaÚčet šikovného sporenia1 alebo 1,5****
SberbankVkladový účet s výpovednou lehotou 7 dní0 - 0,20 %
SberbankVkladový účet s výpovednou lehotou 14 dní0 - 0,30 %
SberbankVkladový účet s výpovednou lehotou 3 mesiace0 alebo 1,30 %
OTP BankSporiaci účet0,7 %
OTP BankOTP EURO Net Konto1,2 %
OTP BankOTP TOP Konto1,3 %


*úroková sadzba 1,5 % je pri vklade do 50 000 eur, nad 50 000 eur je úroková sadzba vo výške 0,5 %
**úroková sadzba platí pre vklady do 30 000 eur
***základná úroková sadzba 0,20 + bonusová úroková sadzba 0,60, 1 alebo 1,60 %
****základná úroková sadzba 1 %, zvýhodnená úroková sadzba 1,5 % v prípade splnenia podmienok banky, úroková sadzba platí pre vklady do 50 000 eur

Úrokové sadzby sú platné ku dňu 25.8.2013



UniCredit Bank
UniCredit úrokové sadzby na sporiacich účtoch v auguste nemenila. A tak na BONUS ÚČTE ponúka úročenie v intervale od 0,10 do 0,50 %, pričom výška úroku závisí od toho, ako dlho si peniaze na účte necháte uložené. Čím dlhšie si však necháte peniaze na účte, tým vyššou ročnou úrokovou sadzbou budú úročené. Na Effective účte ponúka banka úročenie 0,20 %. Úroková sadzba 0,20 % však platí na všetky prostriedky, ktoré máte na účte, bez ohľadu na výšku vkladu. Počítajte však s dvojmesačnou výpovednou lehotou v prípade Sporiaceho účtu Effective. So Sporiacim účtom ŠE3 získate výhodnú úrokovú sadzbu vo výške 1,5 %, ktorá je garantovaná počas 24 mesiacov od zriadenia vkladu a platí pre prostriedky do 50 000 eur, nad 50 000 eur sa prostriedky zhodnocujú úrokovou sadzbou vo výške 0,5 %.

mBank
mBank má v ponuke dva sporiace účty, medzi ktorými si môžete vybrať. Účet eMAX zhodnotí vaše uložené prostriedky o 0,50 %. Úročenie na sporiacom účte eMAX PLUS je na úrovni 0,9 %, pričom máte možnosť získať zvýhodnené úročenie vo výške 2 % v prípade, že splníte podmienky stanovené bankou. Pozor však na skutočnosť, že podmienky sa týkajú každého mesiaca zvlášť. Akčné úročenie sa tiež vzťahuje len do sumy 4000 eur na jednom vybranom účte. Prostriedky máte kedykoľvek k dispozícii - nie je stanovená žiadna výpovedná lehota v prípade oboch účtov.

ZUNO
ZUNO má v ponuke dva sporiace účty: Sporenie a Sporenie PLUS. Banka v tomto mesiaci úroky neupravovala. So Sporením v tomto mesiaci získavate úrokovú sadzbu vo výške 0,9 %, kým Sporenie PLUS vám vynesie na úrokoch 1,3 %. Táto úroková sadzba platí do výšky vkladu 30 000 eur, pričom vkladať a vyberať prostriedky môžete kedykoľvek. Úroky sú však na účet pripísané len v prípade, že v daný mesiac neurobíte žiadne prevod zo Sporenia PLUS.

Privatbanka
Privatbanka v ôsmom mesiaci znížila úroky na sporiacom účte BONUS Konto. BONUS Konto od Privatbanky ponúka základné úročenie na úrovni 0,20 %, ktorá sa v závislosti od dĺžky vkladu nemení, a tiež bonusovou úrokovou sadzbou v rozpätí 0,60 – 1,60 %. Bonusová úroková sadzba rastie v závislosti od dĺžky vkladu. Celkovo tak môžete s BONUS Kontom získať na úrokoch až 0,80 – 1,80 %.

Slovenská sporiteľňa
Slovenská sporiteľňa počas letných prázdnin nemenila úrokové sadzby. So Sporením k Osobnému účtu od Slovenskej sporiteľne získate v auguste mesiaci 1 % z vášho vkladu. Ak však splníte podmienky stanovené bankou, vaše prostriedky na sporiacom účte môžu byť úročené zvýhodnenou sadzbou 1,5 %. V prípade Sporenia pre mladých, ktoré ponúka banka k účtom Osobný účet Mladý, Osobný účet Študent, Sporožíro Vysokoškolák a Sporožíro EURO 26 a Sporenia Senior a Sporenia Exclusive, ktoré Slovenská sporiteľňa zriaďuje k účtom Sporožíro Senior a k Balíku Exclusive, je princíp rovnaký. S Účtom šikovného sporenia, s ktorým máte možnosť sporiť mesačne už od 10 eur. Výšku sumy sporenia môžete flexibilne meniť podľa aktuálnej životnej situácie. S Účtom šikovného sporenia máte možnosť na úrokoch získať 1 %, avšak ak splníte podmienky stanovené bankou, vaše prostriedky na účte môžu byť úročené zvýhodnenou sadzbou 1,5 %.

Sberbank
Sberbank má vo svojej ponuke tri vkladové účty. S Vkladovým účtom s výpovednou lehotou 7 dní máte možnosť na úrokoch získať 0 – 0,20 %. Vklady do 329,99 eur nie sú úročené a pre získanie najvyššieho úroku 0,20 % musíte vložiť na účet minimálne 16 590 eur. Obdobne je to aj v prípade Vkladového účtu s výpovednou lehotou 14 dní, s ktorým máte možnosť získať úrok v rozmedzí od 0 do 0,30 %. Čo sa týka vkladového účtu s trojmesačnou výpovednou lehotou, vklady do 999 eur nie sú úročené, avšak ak si do banky vložíte na tri mesiace sumu od 1000 do 100 000 eur, získavate úrokovú sadzbu vo výške 1,30 %. Maximálny vklad je stanovený na 100 000 eur. Navyše, ak ste klientom Sberbank a vlastníte program služieb ACTIVE alebo službu Slušný účet, máte možnosť získať úrokový bonus 0,1 %. Vkladový účet s výpovednou lehotou 3 mesiace má garantovanú úrokovú sadzbu do 31. decembra 2013.

OTP banka

Sporiaci účet od OTP banky vám ročne vynesie 0,70 %. otp EURO NET konto predstavuje sporenie bez časového obmedzenia vkladov s aktuálnym úročením 1,20 %. Sporiť môžete pravidelne, napríklad formou trvalého príkazu, alebo nepravidelne podľa svojich možností. V prípade nepredvídaných okolností sú Vám prostriedky na otp EURO NET konte kedykoľvek k dispozícii. Povinný minimálny vklad a zostatok je v prípade otp EURO NET konta 10 eur.

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur.

DníHodínMinútSekúnd

Pokiaľ chcete riešiť dane po stare, máme pre vás chytré formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

21. 11. 2023 | Redakcia

Nový rebríček bežných účtov. Ktoré banky ponúkajú najlepšiu ponuku?

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepších bežných účtov na trhu. Jednotkou je účet od Tatra banky, druhé miesto patrí účtu Slovenskej sporiteľne a rebríček uzatvára UniCredit... celý článok

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

3. 11. 2023 | Marek Mittaš

Čo ste nevedeli o Centrálnom registri účtov?

Centrálny register účtov má uchovávať a sprístupňovať dôležité informácie o bankových účtoch, majetkových účtoch a bezpečnostných schránkach. Jeho spustenie bolo naplánované na január... celý článok

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

5. 10. 2023 | Jan Müller

Poznáte rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou? Ako ich správne používať a chrániť

Pre platobné karty sa u nás vžil termín kreditka. V skutočnosti ale väčšinou ide o kartu debetnú. Aký veľký je v tom rozdiel?