Kde získate najvýnosnejší termínovaný vklad?

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 25. 3. 2013
Hľadáte termínovaný vklad, s ktorým získate najvyšší úrok? Prinášame vám marcové porovnanie termínovaných vkladov - tentokrát sme sa zamerali na vklady s dĺžkou viazanosti minimálne jeden rok!
Kde získate najvýnosnejší termínovaný vklad?

Zdroj: Shutterstock

Termínovaný vklad je populárny
Termínovaný vklad je populárnym produktom na sporenie. Je vhodný najmä pre tých, ktorí preferujú bezpečné uloženie peňazí na pevne stanovenú dobu. Na rozdiel od sporiaceho účtu je konkrétna výška úrokovej sadzby závislá nielen od objemu vami vložených peňažných prostriedkov, ale hlavne od dĺžky vkladu. Pri založení termínovaného vkladu si preto zvolíte dobu, počas ktorej si na vklade necháte prostriedky zhodnocovať. Dĺžka vkladu sa pri jednotlivých produktoch a bankách líši, spravidla je to však od 7 dní, pár mesiacov až po niekoľko rokov. V prípade predčasného výberu vám v prípade termínovaného účtu hrozí riziko, že sa vám získaný úrok rozplynie v sankciách.

Ktorý termínovaný vklad je najvýnosnejší?

S ktorým termínovaným vkladom získate na úrokoch najviac? Tentokrát vám prinášame porovnanie termínovaných vkladov s dĺžkou viazanosti minimálne jeden rok!

Tabuľka: Úrokové sadzby termínovaných vkladov (v % p.a.)

BankaMinimálny vklad1 rok18M*2 roky 3 roky4 roky5 rokov
ČSOB500 €0,8---11,3------
Slovenská sporiteľňa 500 €0,7---0,91,1------
Prima banka300 €2/3**---2,1/3,1**2,2/3,2**------
Fio banka 0 €0,85---1,151,451,651,85
OTP banka150 €2,52,62,72,75------
Poštová banka 500 €2,72,933,2------
VÚB 0 €1,11,91,21,71,9---
Tatra banka 0 €0,6---0,81------
Privatbanka250 € 2,32,32,52,92,92,9
Sberbank330 €2,3---2,42,6------
ZUNO0 €1,65---1,651,65---

---

*M=mesiac; Úrokové sadzby sú platné k 24.3.2013
** uvedená úroková sadzba platí pre klientov s Osobným účtom

 

S ČSOB získate až do 1,3 %

V ČSOB získate pri jednoročnej viazanosti 0,8 % a pri dvojročnej viazanosti získate na úrokoch 1 %. V prípade, že si v banke necháte prostriedky uložené po dobu 36 mesiacov, máte možnosť získať na úrokoch 1,3 %. Počítajte však s tým, že minimálny vklad je v ČSOB 500 eur a uvedené úrokové sadzby platia do výšky vkladu 7999,99 eur.

V SLSP získate vyšší úrok s Programom Výhodný súčet
Prostriedky si do Slovenskej sporiteľne môžete vložiť na obdobie od jedného mesiaca až po tri roky. Ak však uvažujete o ročnom, dvojročnom alebo trojročnom termínovanom vklade v Slovenskej sporiteľni, môžete si zvýšiť súčasnú ponúkanú úrokovú sadzbu o 0,5 %, ak využijete tzv. Program Výhodný súčet. Ak si vložíte investíciu do Asset Management Slovenskej sporiteľne, správ. spol., a. s., Eurový dlhopisový fond, o.p.f. (ďalej len „EDF“), minimálne v dvojnásobnej výške ako suma termínovaného vkladu (nie však menej ako 4000 eur) na celé obdobie trvania termínovaného vkladu, môžte získať pri ročnej viazanosti úrokovú sadzbu vo výške 2,7 % p.a. Uvedené úrokové sadzby platia do výšky vkladu 30 000 eur.

Prima banka zvýhodňuje klientov s Osobným účtom
Prima banka klientov s Osobným účtom odmeňuje percentným zvýhodnením na vklade s viazanosťou na jeden, dva alebo tri roky. Klienti bez Osobného účtu získavajú o niečo nižšiu sadzbu. Úroková sadzba je platná počas celej doby trvania termínovaného vkladu a minimálny vklad je ne úrovni 300 eur. Najvyšší úrok na termínovanom vklade v Prima banke získavate pri viazanosti na tri roky, a to 2,2, resp. 3,2 %. Ak si na termínovanom vklade necháte uložené peniaze po dobu dvoch rokov, získate 2,1, resp. 2,2 %. V prípade ročnej viazanosti na úrokoch získate 2, resp. 3 %.

Fio banka úročenie nemenila

Fio banka umožňuje väčší rozsah období viazanosti a prostriedky si v banke môžete vložiť aj na dlhšie obdobie - štyroch, príp. piatich rokov. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom banka úročenie na termínovaných vkladoch nemenila. Pri vklade do 4000 eur získate najvyšší úrok vo výške 1,85 %  pri viazanosti na 5 rokov, 1,65 % v prípade viazanosti na 4 roky či 1,15 % v prípade dvojročnej viazanosti.  

V OTP máte k dispozícii najväčší výber vkladových období
OTP banka má v ponuke najširšie rozmedzie vkladových období. Ak premýšľate nad tým, že si prostriedky necháte zhodnocovať dlhšiu dobu ako jeden rok, tak získate úročenie od 2,6 % pri viazanosti 18 mesiacov až do 2,75 % pri trojročnej viazanosti. Minimálny vklad na založenie termínovaného účtu je v OTP banke vo výške 150 eur.

Poštová banka úroky nemenila

Poštová banka úročenie na termínovaných vkladoch nemenila. Ročný vklad vám v Poštovej banke vynesie 2,7 %. Čo sa týka vkladov s dlhšou dobou viazanosti, na úrokoch môžete získať 2,9 % v prípade viazanosti na 18 mesiacov, 3 % v prípade dvojročnej viazanosti a 3,2 % pri viazanosti na tri roky. Minimálny vklad je v Poštovej banke na úrovni 500 eur, uvedené úrokové sadzby platia pre vklady neprevyšujúce 10 000 eur.

VÚB neupravovala úroky
 Vo VÚB Banke si možete založiť termínovaný vklad už od jedného eura a na úrokoch môžte získať od 1,1 % v prípade, že prostriedky necháte zhodnocovať po dobu jedného roku, až do 1,9 % v prípade viazanosti na 48 mesiacov. Uvedené úrokové sadzby platia pre novootvorené vklady do 29 999 eur.

Tatra Banka: úrokové sadzby platia do výšky vkladu 329 999 eur
Tatra Banka nemenila úrokové sadzby na termínovaných vkladoch. Ak si v Tatra banke v tomto mesiaci uložíte svoje peniaze, na úrokoch môžte získať od 0,6 % v prípade dvanásť mesačnej viazanosti až do 1 %, ak ich necháte v banke zhodnocovať po dobu troch rokov. Tatra banka vám taktiež umožňuje založiť termínovaný vklad bez obmedzenia v podobe minimálneho vkladu. Uvedené úrokové sadzby platia do výšky vkladu 329 999 eur.

Do Privatbanky sa oplatí uložiť peniaze na dlhšiu dobu
Privatbanka mierne upravovala úročenie. Do Privatbanky sa oplatí uložiť peniaze na dlhšiu dobu – banka ponúka na FIX Konte úročenie pri ročnej viazanosti a viazanosti na 18 mesiacov v hodnote 2,3 %, pri dvojročnej viazanosti úročenie vo výške 2,5 %, pri trojročnej, štvorročnej a päťročnej viazanosti môžte získať na úrokoch 2,9 %. Pri zriadení FIX Konta však musíte počítať s minimálnym vkladom 250 eur.

Sberbank ponúka úrok až do výšky 2,6 %

Ak si v Sberbank chcete zhodnotiť svoje prostriedky, máte výber hneď z niekoľkých vkladových období od 1 mesiaca až po 3 roky, pričom pri vklade na 12 mesiacov získate úrok vo výške 2,3 %. Ak si svoje prostriedky necháte v banke zhodnocovať po dobu dvoch rokov, získate na úrokoch 2,4 % a v prípade trojročnej viazanosti 2,6 %. Uvedené úrokové sadzby platia pre vklady od 330 eur do 6 299,99 eur.

 

ZUNO nepožaduje minimálny vklad
ZUNO vám poskytne ročnú úrokovú sadzbu 1,65 % p.a. už pri prvom eure, teda nepožaduje minimálny vklad. Ak si v banke necháte uložené prostriedky po dobu dvoch alebo troch rokov, máte možnosť získať na úrokoch rovnako ako v prípade ročnej viazanosti, a to 1,65 %.

Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

17. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

VÚB banka už spustila svoju novú verziu aplikácie pre mobilné bankovníctvo. Zatiaľ je dostupná len pre vybraných klientov, ktorí ju testujú. Tí však nie sú nadšení, aplikácii dávajú... celý článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

16. 4. 2024 | Marek Mittaš, PR článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

Bankový účet je bežnou súčasťou života každého z nás, na Slovensku ho používa takmer každý dospelý. Avšak nie vždy využíva všetky možnosti, ktoré mu účet ponúka. Prípadne naopak, platí... celý článok

Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

10. 4. 2024 | Redakcia

 Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

Prvé tri miesta v rebríčku sporiacich účtov obsadili Fio banka, Prima banka a 365. bank. Pri termínovaných účtoch sa v rebríčku umiestnili Privatbanka, Fio banka a Prima banka. Toto... celý článok

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok