Sporíme v júni: AXA Bank zvýšila základnú úrokovú sadzbu na sporiacom účte

Lenka Šenkýřová | rubrika: Článok | 7. 6. 2011
V júni nedošlo v prípade sporiacich účtov k výrazým zmenám. Úrok zvýšila len AXA Bank, ktorá zvýšila základnú úrokovú sadzbu z 1,5 % na 1,65 %. Pozrite si, aké úrokové sadzby ponúkajú ostatné banky na sporiacich účtoch a porovnajte, ktorý je pre vás ten najvýhodnejší!
Sporíme v júni: AXA Bank zvýšila základnú úrokovú sadzbu na sporiacom účte

Zdroj: Shutterstock

Sporiaci účet s výpovednou lehotou Štandard od ČSOB vám aj v mesiaci jún ponúka úročenie v závislosti od výšky objemu vkladu v intervale od 0,80 % do 1,00 %.  Sporiaci účet s výpovednou lehotou EXTRA je určený pre klientov starších ako 15 rokov, ktorí si založia Sporiaci účet so 7 – dňovou výpovednou lehotou. Zvýhodnená úroková sadzba 2 % je garantovaná do 30.6.2011 a jej podmienkou je pravidelné mesačné sporenie vo výške minimálne 15 a maximálne 500 eur.

Účet, ktorý sa v ČSOB zriaďuje k detskému účtu Sloník, zhodnocuje vami vložené prostriedky aj v tomto mesiaci úrokom od 1,40 % do 1,60 %. Záviší od výšky vkladu.

V prípade Sporiaceho účtu s prémiou môžte celkovo na úrokoch získať až 1,35 %. Banka vám na konci roka k základnému úroku vyplatí aj bonusový úrok vo výške 1 %, ktorý počíta z najnižšej sumy, ktorú ste mali počas roka na svojom účte. Základný úrok je vo výške 0,35%.

Tabuľka: Júnové porovnanie sporiacich účtov

Banka Produkt Úroková sadzba
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou Štandard0,80 - 1 %
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou EXTRA2%
ČSOB Sporiaci účet s výpovednou lehotou Sloník1,40 - 1,60 %
ČSOB Sporiaci účet s prémiou0,35 %; 1 %
DexiaSporiaci účet PLUS1,10 % - 1,30 %
DexiaDetský sporiaci účet0,35; 1,30 %
FioFio Konto1%
INGING Konto1,50%
UniCredit BankBONUS ÚČET0,20 % - 0,80 %
UniCredit BankEffective účet0,50%
mBankeMAX0,90%
mBankeMAX plus1,30%
ZUNOSporenie1,80%
PrivatbankaBonus Konto0,23 % + 0,46 - 1,84 %
PrivatbankaBonus Konto Plus0,23 % + 0,69 - 2,07 %
Slovenská sporiteľňaSporenie k Osobnému účtu2,00 %
VolksbankVkladový účet s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní0 - 0,30 %
AXA BankSporiaci účet 1,65 % + 0,35 % vernostný bonus
OTP BankSporiaci účet0,80 - 1 %
OTP BankSporiaci účet pre deti0,80 - 1,10 %
Úrokové sadzby platné ku dňu 6.6.2011 Aktuálne sadzby nájdete v porovnaní sporiacich účtov

Dexia Banka vás aj v júni motivuje k tomu, aby ste si na Sporiacom účte PLUS nechali uložené prostriedky po dobu 12 mesiacov. Sporiaci účet PLUS na oplátku zhodnocuje vaše finančné prostriedky úrokom od 1,10 % do 1,30 %. Samozrejme, výška úroku závisí od objemu prostriedkov na účte. Banka vám pripíše úrokový bonus vo výške 50 % z pripísaného úroku, ak stepočas predchádzajúceho kalendárneho roku vložili na účet v každom kalendárnom štvrťroku minimálne 60 eur a zároveň ste neuskutočnili žiadny predčasný výber peňažných prostriedkov. V prvom roku sporenia vám Dexia Banka pripíše úrokový bonus za predpokladu, že účet bol vedený minimálne 3 mesiace a počas celého obdobia (odo dňa zriadenia do 31.12.) ste splnili vyššie uvedené podmienky.

Detský sporiaci účet od Dexia Banky vám poskytne úrok vo výške 0,35 %, ak na ňom však necháte uložené prostriedky po dobu 12 mesiacov, dostanete úrok 1,30 %.

Fio konto od Fio banky je špeciálny sporiaci účet bez výpovednej lehoty. Okrem úročenia 1 % vám poskytuje ďalšie výhody, ako napríklad prevody na akýkoľvek účet v rámci finančnej skupiny Fio alebo internetbanking zdarma.

ING Bank so svojím ING Kontom vám aj v tomto mesiaci ponúkne úrok 1,5 %. Táto úroková sadzba sa vzťahuje na celý váš zostatok na účte. Vedenie účtu a všetky platby sú bez poplatkov, svoje prostriedky uložené na ING Konte máte dokonca kedykoľvek k dispozícii.

UniCredit vám so svojím BONUS ÚČTOM ponúka úrok od 0,20 do 0,80 %. V prípade Effective účtu však získavate vyššie zhodnotenie, ako tomu bolo v marci. Získate úrok výške 0,50 % na všetky prostriedky, ktoré máte na účte bez ohľadu na výšku vkladu.

mBank má v ponuke dva sporiace účty, medzi ktorými si môžte vybrať. Sporiaci účet eMAX  zhodnotí vaše uložené prostriedky o 0,90 % a Sporiaci účet eMAX plus ponúka úrok na úrovni 1,30 %.

So Sporením od ZUNO získavate úrok až 1,8 % a vaše peniaze máte kedykoľvek k dispozícii. Je možné mať niekoľko Sporení súčasne a pre lepší prehľad si ich môžte ľubovoľne pomenovať.

BONUS Konto od Privatbanky je atraktívne svojou základnou úrokovou sadzbou na úrovni 0,23 %, ktorá sa v závislosti od dĺžky vkladu nemení a bonusovou úrokovou sadzbou v rozpätí 0,46 - 1,84 %, ktorá rastie v závislosti od dĺžky vkladu. Celkovo tak môžte získať na úrokoch až 0,69 – 2,07 %. S BONUS Kontom Plus je princíp obdobný. Základná úroková sadzba sa nachádza na úrovni 0,23 % a s bonusovou môžte získať od 0,69 do 2,07 % v závislosti od dĺžky vkladu. Celková úroková sadzba na BONUS Konte Plus tak môže byť v intervale 0,92 – 2,3 %.

So Sporením k Osobnému účtu od Slovenskej sporiteľne získate rovnaký úrok ako v máji, 2 % z vášho vkladu. Ak však splníte podmienky stanovené bankou, vaše prostriedky na sporiacom účte môžu byť úročené zvýhodnenou sadzbou 2,40 %, resp. 2,50 %.


Volksbank vám prostriedky na Vkladovom účte s výpovednou lehotou 7 alebo 14 dní úročí sadzbou, ktorej výška závisí od výpovednej lehoty a aktuálneho zostatku na účte. Získať tak môžte úrok od 0 do 0,3 %.


AXA Bank zvýšila na sporiacom účte základnú úrokovú sadzbu, ktorá platí pre vklady do 200 000 eur, z 1,5 % na 1,65 %. Navyše, máte možnosť získať aj vernostný bonus v hodnote 0,35 %. Bonus je pripísaný ku koncu roka, ak priemerný zostatok na vašom účte presiahne 2000 eur. Na úrokoch tak môžte ročne získať až 2 %. Sporiaci účet od AXA Bank si zriadite jednoducho cez internet alebo prostredníctvom call centra.

Sporiaci účet od OTP Banky vám ročne vynesie 0,80 – 1 %, závisí to na výške zostatku na účte. V prípade Sporiaceho účtu pre deti je úročenie o niečo málo vyššie, konkrétne 0,80 – 1,10 % a takisto závisí od výšky zostatku.


Lenka Šenkýřová

 Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Najvýhodnejšie bežné účty podľa Peniaze.sk

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

17. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Veľká slovenská banka má novú aplikáciu, zatiaľ len pre pozvaných klientov

VÚB banka už spustila svoju novú verziu aplikácie pre mobilné bankovníctvo. Zatiaľ je dostupná len pre vybraných klientov, ktorí ju testujú. Tí však nie sú nadšení, aplikácii dávajú... celý článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

16. 4. 2024 | Marek Mittaš, PR článok

Využívate bankový účet naplno? Tu sú skryté možnosti

Bankový účet je bežnou súčasťou života každého z nás, na Slovensku ho používa takmer každý dospelý. Avšak nie vždy využíva všetky možnosti, ktoré mu účet ponúka. Prípadne naopak, platí... celý článok

Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

10. 4. 2024 | Redakcia

 Aktualizovali sme rebríčky sporiacich účtov a termínovaných vkladov

Prvé tri miesta v rebríčku sporiacich účtov obsadili Fio banka, Prima banka a 365. bank. Pri termínovaných účtoch sa v rebríčku umiestnili Privatbanka, Fio banka a Prima banka. Toto... celý článok

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

21. 12. 2023 | Marek Mittaš

Poslali ste peniaze na nesprávny účet, zmizli vám z karty, alebo vás okradli podvodníci? Čo robiť?

Online služby zjednodušili množstvo procesov, vrátane platieb a nakupovania. Bohužiaľ, kvôli nim vznikli aj mnohé problémy a komplikácie, s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Medzi... celý článok