Tisíce Slovákov čaká veľká výmena platobných kariet

Ivana Sladkovská | rubrika: Článok | 22. 5. 2024
UniCredit Bank sa pripravuje na zásadnú zmenu, ktorá ovplyvní všetkých jej klientov. Banka oznámila, že v nasledujúcich mesiacoch prejde kompletne na platobné karty od spoločnosti Mastercard, čím ukončí spoluprácu s Visou. Tento krok sa dotkne až 20 miliónov kariet.
Tisíce Slovákov čaká veľká výmena platobných kariet

Zdroj: Archív Canva

UniCredit Bank sa pripravuje na veľký krok, ktorý sa dotkne všetkých jej klientov. Počas nasledujúcich mesiacov prejde kompletne na platobné karty od spoločnosti Mastercard. Banka končí s kartami Visa. Informuje o tom Živé.sk.

Táto zmena sa uskutoční na všetkých trhoch, kde skupina pôsobí. „UniCredit v rámci partnerstva so spoločnosťou Mastercard modernizuje všetky svoje debetné a kreditné karty na karty Mastercard Touch Card, ktoré zároveň obsahujú prvky pre nevidiacich a slabozrakých. Karty s touto novou funkciou sú už k dispozícii v Taliansku a v priebehu roka 2024 budú postupne zavedené pre všetkých klientov,“ cituje banku Živé.sk.

20 miliónov kariet

Táto modernizácia sa začne v auguste a bude prebiehať postupne v dvanástich krajinách, kde UniCredit pôsobí. Celkovo sa to dotkne 20 miliónov kariet. Pre slovenských klientov to znamená, že zmena sa začne realizovať v auguste.

Dizajn karty Mastercard Touch Card je špeciálne navrhnutý s ohľadom na potreby zrakovo postihnutých osôb. „Dizajn karty Mastercard Touch Card je založený na systéme bočných drážok, ktoré pomáhajú spotrebiteľom identifikovať správnu kartu len na základe dotyku. Výrazná drážka pomáha zrakovo postihnutým klientom rozlíšiť vlastné platobné karty,“ vysvetlila banka. Táto funkcia výrazne uľahčí život nevidiacim a slabozrakým klientom, ktorí si tak budú môcť jednoducho a bezpečne overiť, ktorú kartu používajú.

 

UniCredit Bank končí s Visou

Významnou zmenou bude aj to, že UniCredit Bank už nebude ponúkať karty od spoločnosti Visa. Zákaznícka linka banky potvrdila, že v ponuke už nebudú žiadne Visa karty – ani na požiadanie. Táto zmena sa týka ako debetných, tak aj kreditných kariet. Pre klientov to znamená, že všetky existujúce Visa karty budú musieť byť postupne vymenené za karty Mastercard.

Tento krok je súčasťou širšej stratégie banky modernizovať a zjednodušiť svoje produkty, pričom zároveň kladie dôraz na inkluzívnosť a prístupnosť pre všetkých klientov. Nové karty Mastercard Touch Card budú vybavené najmodernejšími bezpečnostnými prvkami a budú podporovať bezkontaktné platby, čo je dnes už štandardom v platobnom styku.

Pre klientov UniCredit Bank to znamená pripraviť sa na výmenu kariet v priebehu nasledujúcich mesiacov. Banka bude svojich klientov postupne informovať o konkrétnych krokoch a termínoch výmeny. Tento proces bude trvať niekoľko mesiacov, aby sa zabezpečilo, že všetci klienti budú mať dostatok času na prechod na nové karty bez narušenia ich bežných finančných operácií.

UniCredit Bank takto výrazne investuje do zlepšenia používateľskej skúsenosti svojich klientov a zabezpečenia, že všetci budú mať prístup k najmodernejším a najbezpečnejším platobným riešeniam na trhu. Nové karty Mastercard Touch Card sú ďalším krokom vpred v oblasti inkluzívnych finančných služieb, ktoré sú prístupné pre všetkých, vrátane zrakovo postihnutých osôb.

Ivana Sladkovská

Autor článku Ivana Sladkovská

Šéfredaktorka portálu Peniaze.sk. Venuje sa najmä servisným ekonomickým témam štátnych dávok, dôchodkov a sociálnych výhod. Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+3
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Populárny typ bezkontaktnej platby hodinkami na Slovensku končí už o pár dní

24. 7. 2024 | Ivana Sladkovská

Populárny typ bezkontaktnej platby hodinkami na Slovensku končí už o pár dní

Fitbit Pay, populárne platobné riešenie pre hodinky a smart náramky, končí na Slovensku 29. júla. Prečo sa Google rozhodlo ukončiť túto službu a čo to znamená pre banky a ich klientov? celý článok

Slováci sú úplní majstri platieb na internete. Využívame ich čoraz viac, ukázal prieskum

11. 7. 2024 | Redakcia

Slováci sú úplní majstri platieb na internete. Využívame ich čoraz viac, ukázal prieskum

Slováci si veľmi rýchlo obľúbili inovácie, akou je napríklad digitálna peňaženka. Ako ukázal prieskum MasteCard, až tretina Slovákov uprednostňuje tento typ platby, keďže sa im nechce... celý článok

Popularita mladej banky raketovo rastie. Slováci v nej majú viac ako 180 miliónov eur

10. 7. 2024 | Redakcia

Popularita mladej banky raketovo rastie. Slováci v nej majú viac ako 180 miliónov eur

Revolut, jedna z najhodnotnejších európskych fintechových spoločností, hlási rekordný rok. S príjmami vo výške 2,1 miliardy eur a ziskom pred zdanením 503 miliónov eur, Revolut upevňuje... celý článok

Karta alebo bankomat? Ako platiť na dovolenke a neprísť zbytočne o peniaze

4. 7. 2024 | Natália Stašíková

Karta alebo bankomat? Ako platiť na dovolenke a neprísť zbytočne o peniaze

Letné dovolenky sú v plnom prúde a otázka, či platiť kartou alebo v hotovosti, je stále aktuálna. Platobné karty ponúkajú bezpečnosť a často aj výhodnejšie kurzové prepočty, no aj tu... celý článok

Slovenské banky končia s obľúbeným produktom, ktorý vynášal až 15 % ročne

1. 7. 2024 | Ivana Sladkovská

Slovenské banky končia s obľúbeným produktom, ktorý vynášal až 15 % ročne

Vkladná knižka bola svojho času naozaj výhodným bankovým produktom a výnosy na nej boli skutočne zaujímavé. V súčasnosti ich banky už neponúkajú, naopak, končia s nimi. Na vkladných... celý článok