Ukladanie kuchynského náčinia a príslušenstva – napovieme vám, ako si šikovne usporiadať skrinky a zásuvky

PR článok | rubrika: PR článok | 4. 9. 2023
V dnešnej dobe, keď sa čoraz viac ľudí zdržiava doma a trávi voľný čas varením, správne odkladanie a uchovávanie riadu a kuchynského príslušenstva nadobúda väčší význam. Je preto nanajvýš vhodné postarať sa, aby kuchyňa bola čo najpraktickejšia a súčasne estetická. Ako to dosiahnuť?
Ukladanie kuchynského náčinia a príslušenstva – napovieme vám, ako si šikovne usporiadať skrinky a zásuvky

Zdroj: Shutterstock

Komerčná spolupráca

Nápaditá kuchyňa – začnite s plánom!

Kuchyňa je srdcom každého domova, trávime tu veľa času, ale najmä pripravujeme chutné jedlá pre seba a svojich blízkych. V kuchyni potrebujeme veľa miesta na odkladanie riadu, hrncov, panvíc, príslušenstva a potravín. Ako si šikovne usporiadať skrinky a zásuvky, aby sme sa počas varenia „nestratili,“ aby sme mali poriadok a zároveň ku každej veci ľahký prístup?

Prvým krokom k šikovnému uloženiu riadu a príslušenstva je zabezpečiť si dostatok miesta. Oplatí sa najprv riadne upratať a zbaviť sa vecí, ktoré nepoužívame.

Potom je treba dôkladne sa rozhliadnuť a detailne si naplánovať, ktoré predmety chcete do skriniek a zásuviek poukladať. Určite sa oplatí zvážiť, ako často jednotlivé veci používate a podľa toho ich umiestniť na ľahko dostupné alebo menej dostupné miesta. Napríklad horné, ťažšie prístupné skrinky treba vyhradiť pre zriedkavo používané príslušenstvo a malé domáce spotrebiče.

Aby ste dosiahli praktický a funkčný interiér, mali by ste prispôsobiť usporiadanie kuchynských skriniek a zásuviek svojim potrebám. Umiestnite všetky produkty, ktoré používate každý deň (ako káva, čaj, ovsené vločky alebo bylinky), na ľahko dostupné miesta. Aby zostali čerstvé čo najdlhšie, uložte ich do utesnených krabíc alebo plechoviek.

Vysúvacie časti skriniek, ako sú košíky na koľajničkách alebo sklenené zásuvky, sú skvelé na ukladanie drobných predmetov. Umožňujú rýchlo a ľahko sa dostať k akémukoľvek náčiniu bez potreby prehľadávania celej skrinky. Vďaka týmto prvkom nájdete potrebné príslušenstvo za niekoľko sekúnd, bez zbytočného stresu a prekladania vecí z miesta na miesto.

Využite sortery, nádoby a koše

Aby ste si odkladanie náčinia a príslušenstva uľahčili, mali by ste rozdeliť skrinky a zásuvky pomocou deliacich prvkov, napr. špeciálnych vložiek, priehradok, sorterov, organizérov a krabíc. Vďaka nim všetko bude mať svoje miesto a čokoľvek nájdete oveľa ľahšie. Okrem toho by ste mali zvážiť používanie košov a nádob. Sú to skvelí pomocníci – príslušenstvo na usporiadanie skriniek a zásuviek v kuchyni. Každé náčinie môžete roztriediť podľa jeho typu alebo funkcie a porozmiestňovať ho. Praktické skrinky, zásuvky a podobné príslušenstvo nájdete v širokej ponuke obchodu s nábytkom agatanabytok.sk.

Agáta, ako renomovaná poľská nábytková značka, úspešne pôsobí na trhu už od roku 1952. Svoju činnosť aktívne rozširuje vrátane Slovenska, kde pôsobí ako online obchod.

Nainštalujte si vešiaky a využite kuchynské výklenky

Vešiaky, úchytky a špeciálne háčiky sú skvelým nástrojom na ukladanie hrncov, panvíc a iného veľkého náčinia. Vďaka nim ušetríte mnoho miesta v skrinkách a budete mať k tomuto vybaveniu ľahký prístup. Na ukladanie malého kuchynského príslušenstva sú zase dobrým miestom stavebné výklenky. Môžete si tam nainštalovať ďalšie poličky alebo háčiky a získať tým dodatočné miesto na iné veci.

Praktické usporiadanie skriniek a zásuviek v kuchyni je kľúčom k udržiavaniu poriadku a ľahšej príprave jedla. Aby ste svoj priestor funkčne a prakticky využili, môžete použiť najrôznejšie príslušenstvo, ako sú koše, nádoby, vysúvacie police, organizéry a vešiaky. Samozrejme, odkladanie nádob a kuchynského náradia nie je len otázkou funkčnosti, ale aj estetiky. Práca a pohyb v ergonomickej a dizajnovo efektnej kuchyni tak bude nielen ľahšia, ale aj príjemnejšia.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

5 častých otázok a odpovedí ohľadom práv a povinností vlastníka bytu

30. 4. 2024 | Barbora Magočová

5 častých otázok a odpovedí ohľadom práv a povinností vlastníka bytu

Vlastníci bytov musia v porovnaní s majiteľmi rodinných domov znášať viacero obmedzení. Tie sú spôsobené hlavne právami iných obyvateľov bytovky či paneláku. V ktorých situáciách vám... celý článok

Hrozivé čísla: Slováci sú ľahkou obeťou podvodníkov, prišli o desiatky miliónov eur

29. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Hrozivé čísla: Slováci sú ľahkou obeťou podvodníkov, prišli o desiatky miliónov eur

Počet podvodov podľa dát Slovenskej Bankovej Asociácie stúpa. Len za prvý polrok roka 2023 zaznamenali slovenské banky 7 478 podvodných transakcií. Rozmáhajú sa najmä podvody, ktoré... celý článok

Rozvodom to nekončí: 5 vecí, ktoré treba riešiť s ex a ich finančné dopady

29. 4. 2024 | Barbora Magočová

Rozvodom to nekončí: 5 vecí, ktoré treba riešiť s ex a ich finančné dopady

Dobré vzťahy po rozvode sú na nezaplatenie. Svoje by o tom určite vedeli povedať všetci, ktorí sa musia s expartnerom „handrkovať“ o každej možnej záležitosti ohľadom detí či spoločného... celý článok

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

Cena čokolády v obchodoch sa za posledný rok zvýšila už približne o 15 percent. Výraznejší nárast však ešte len príde, zhodujú sa analytici a maloobchodníci. Dôvodom je prudký nárast... celý článok

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

23. 4. 2024 | Barbora Magočová

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

Monitoring nebezpečných výrobkov v európskych krajinách priniesol znepokojujúce zistenia. Počet varovaní ohľadom rizikových produktov určených pre spotrebiteľov markantne narástol.... celý článok