Poštová banka rozdá svojim fanúšikom úvery na bývanie zadarmo

Roland Regely | rubrika: Článok | 26. 5. 2017
Banka chce súťažou na Facebooku vysvetliť princíp svojho úveru na bývanie a umožní niektorým fanúšikom získať úver na bývanie zdarma.
Poštová banka rozdá svojim fanúšikom úvery na bývanie zadarmo

Zdroj: Shutterstock

Poštová banka nedávno spustila kampaň prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Jej názov je: Prefinancuj svoju starú (drahú) hypotéku. Banka výhercom rozdá úvery na bývanie s 0-percentným úrokom a tak ako sa uviedla agentúrna správa SITA, chce týmto spôsobom ľuďom ukázať, ako vďaka pomoci blízkych vedia získať najnižší možný úrok na úvere na bývanie.

Súťaž je pokračovaním novej filozofie Poštovej banky

Začiatkom apríla predstavila Poštová banka úver Užitočné bývanie so službou Úspora, vďaka ktorej vedia klienti s pomocou úspor od rodiny či priateľov dosiahnuť úrok už 0,725 %.

V súťaži s názvom Prefinancuj svoju starú | drahú | hypotéku na sociálnej sieti https://www.facebook.com/postovabanka/ môžu ľudia získať 0-percentný úrok na prefinancovanie svojej existujúcej hypotéky alebo úveru na bývanie a to až po dobu troch rokov. Potrebujú k tomu čo najväčšiu podporu svojich blízkych - facebookových priateľov, aby ich podporili formou like-ov. Najväčšie počty like-ov vyhrávajú.

Výšku úroku má v rukách klient, tak ako aj v reálnom produkte banky

Úver na bývanie so službou Úspora je v našich končinách stále skôr novinkou, ktorú chce banka ľuďom vysvetľovať aj takýmto spôsobom. Princíp súťaže má preto demonštrovať výhody Užitočného bývania, pretože aj v reálnom živote majú výšku úroku v rukách klienti.

Na Úver na bývanie môže byť naviazaných až päť sporiacich účtov piatich rôznych majiteľov. Tí vďaka svojim úsporám môžu znížiť majiteľovi úveru úrokovú sadzbu na bezkonkurenčnú úroveň na trhu - až 0,725 percenta. Pritom majú blízki svoje úspory kedykoľvek k dispozícii.

Čím viac blízkych vás podporí, tým nižší úrok

Aktuálne prebieha nadlinková kampaň Užitočnému bývaniu a súťaž na sociálnej sieti je jej doplnok. "Chceme, aby si ľudia na vlastnej koži vyskúšali princíp nášho Úveru na bývanie. Čím väčšia podpora svojich blízkych, tým nižší úrok," vysvetľuje Lýdia Žáčková, hovorkyňa Poštovej banky.

Facebooková súťaž prebieha v troch týždňových kolách. Súťažiaci majä sedem dní na to, aby k svojmu komentáru získali čo najviac likeov od svojich priateľov na Facebooku. V každom kole traja najúspešnejší vyhrajú úver na bývanie prakticky zadarmo. Okrem úroku 0% na tri roky im banka prefinancuje aj poplatok za predčasné splatenie úveru v inej banke. Prvé kolo už tak pozná svojho víťaza.

Nový typ hypotéky láka najmä nízkym úrokom

Ide o tzv. ofsetovú hypotéku. Je to úver na bývanie, ktorý v sebe okrem pôžičky kombinuje aj sporivú zložku. V minulosti takúto hypotéku predstavila napríklad mBank, a má ju napríklad aj Fio banka. Práve vďake prostriedkom na sporiacom účte môže banka klientovi znížiť úrokovú sadzbu.

Tento sporiaci účet pritom nemusí mať priamo dlžník, ale môže to byť aj rodič, dieťa, rodinný príslušník či ktokoľvek iný. Sporenie nie je nijako viazané a klient môže peniaze kedykoľvek vybrať.

Zmena imidžu a nové produkty

Poštová banka sa rozhodla zmeniť imidž a zároveň prinesie nové produkty ako napríklad úvery na bývanie. Ako na tlačovej konferencii uviedol generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko, mení sa trh, na ktorom banka pôsobí a menia sa aj klienti. "Cítime, že sa musíme niekam posunúť," skonštatoval Zaťko. Cieľom je do roku 2020 zdvojnásobiť počet aktívnych klientov. Banka plánuje podľa Zaťka výrazný organický rast a pozerá sa aj po možných akvizíciách a spoluprácach.

Poštová banka sa chystá aj do nových miest na Slovensku. Najbližších desať rokov bude pre banku vlastná sieť veľmi zásadná, chce ju rozšíriť na zhruba 60 až 65 pobočiek po celom Slovensku. "Musíme ísť aj do stredne veľkých miest," uviedol Zaťko.

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok