Pôžičku bez úrokov ponúkajú dve banky. Kde je háčik?

Roland Regely | rubrika: Článok | 14. 3. 2017 | 1 komentár
Požičať si a vrátiť presne takú istú sumu. Také niečo bolo z pohľadu bánk dlho utópiou. Aktuálne však na Slovensku máte možnosť vziať úver z dvoch bánk s 0% úrokom.
Pôžičku bez úrokov ponúkajú dve banky. Kde je háčik?

Zdroj: Shutterstock

Výška úveru je limitovaná, tak ako aj počet splátok. V súčasnosti si môžete vziať úver s 0% úrokom, no musíte sa striktne riadiť presnými podmienkami. Internetová mBank ponúka pôžičku bez úroku (no za spracovateľský poplatok) už dlhšie, najnovšie sa ku nej pridala aj Poštová banka. V nej možno úver získať bez poplatku.

Čo ponúka úver bez úrokov od mBank

V prípade mBank si môžete bez úroku maximálne požičať sumu 1 500 eur. Pri poskytnutí takéhoto úveru však platíte tzv. spracovateľský poplatok, ktorý je vo výške dvoch percent z požičanej sumy. Maximálne však na poplatku zaplatíte 30 eur, čo je stále veľmi výhodné. Splatnosť takejto pôžičky je jeden rok, teda 12 mesiacov.

O takýto úver môžete žiadať len v tom prípade, že ešte v mBank úver nemáte. V opačnom prípade dostanete na rok úrok 9,9% a za rok preplatíte úver o 125 eur.

Poštová banka je štedrejšia, prechádza veľkými zmenami

Poštová banka prešla v poslednom období veľkými zmenami. Zmenila logo, vynovila dizajn aj komunikáciu a plánuje osloviť širší okruh klientov. Do konca marca ponúka možnosť požičať si bez úrokov a akýchkoľvek poplatkov.

Požičať si môžete maximálne 1 000 eur. O tzv. štartovaciu pôžičku môžete požiadať do 31. 3. 2017. Máte pri tom na výber z troch možností, a to požičať si 600, 800 alebo 1 000 eur. Splatnosť je pri každej z možností 20 mesiacov. Výška mesačnej splátky pri sume 600 eur je 30 eur, pri sume 800 eur 40 eur a pri sume 1 000 eur je to 50 eur.

"Nový úver budeme ponúkať do konca marca všetkým záujemcom. Výnimočný je najmä v tom, že klient počas 20 mesiacov splácania nepreplatí ani euro navyše. Ponuka úveru obsahuje totiž samé nuly - úrok 0 %, poplatky 0 eur, a teda RPMN taktiež 0 %. Chceme tým dať ľuďom príležitosť, aby si vyskúšali služby novej Poštovej banky, ktorá nedávno prešla veľkými zmenami," vysvetľuje vedúca oddelenia aktívnych produktov Melinda Burdanová.

Bežne pritom Poštová banka núka úvery s úrokom 6,5 percenta. Napríklad ak by si niekto s týmto úrokom požičal tisíc eur na 20 mesiacov, bude mesačne platiť splátku 52,89 eura. V prípade, že by si vzal bezúročný úver, bude platiť 50 eur mesačne. Pri akciovom úvere tak ušetrí takmer 58 eur.

Podmienky bezúročnej pôžičky v Poštovej banke

  • Žiadosť o poskytnutie úveru od 13. 2. do 31. 3. 2017
  • Výška úveru 600, 800 alebo 1 000 eur
  • Splatnosť 20 mesiacov
  • Trvalý príjem v akceptovateľnej výške
  • Pôžička nesmie byť použitá na splatenie existujúcich úverov v Poštovej banke
  • Štartovaciu pôžičku možno využiť len raz

Výhodnejší je úver z Poštovej banky

Ak porovnáme oba úverové produkty (mBanka a Poštovú banku), výhodnejšie momentálne vychádza ponuka Poštovej banky. Za požičané peniaze dlžník neplatí, splácať môže najprv zo sumy, ktorú nespotrebuje, a zároveň dlhšia splatnosť znamená dostupnejšiu splátku. V prípade, že si chcete požičať viac ako 1 000 eur, výhodnejšia je samozrejme ponuka mBank.

Záujem o úvery z Poštovej banky rastie

Poštová banka zaznamenala vzostup dopytu po úveroch najmä v posledných mesiacoch. V januári eviduje takmer 26 - percentný medziročný nárast úverových žiadostí. Priemerná čerpaná výška úveru bola približne 9 249 eur. "Vyšší záujem o čerpanie úverov mohli pôsobiť najmä nízke úrokové sadzby, ktoré sú historicky jedny z najnižších," hovorí Melinda Burdanová.

Aktuálne podmienky spotrebných úverov pre bežných klientov

Poďme si zosumariovať podmienky, za akých možno aktuálne získať úver z banky na Slovensku.

  • Minimálna výška úveru je 200 eur
  • Maximálna výška úveru je 30 000 eur
  • Minimálna splatnosť je 6 mesiacov
  • Maximálna splatnosť je 96 mesiacov
  • Minimálna úroková sadzba je 0 %
  • Maximálna úroková sadzba je 17,4 %
  • Minimálne RPMN je 0% (akcia)
  • Maximálne RPMN je 19,29 %

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+3
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 1 komentárov

Toto ste už čítali?

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

Sú to peniaze, ktoré aj tak väčšinou končia v USA, vyhlásil premiér. V najbližších rokoch čaká Slovensko „mobilizácia“ finančných prostriedkov. Naznačuje nielen využitie vkladov, ale... celý článok

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok