Do IKEA už nemusíte chodiť osobne. Nábytkársky gigant spustil e-shop

Roland Regely | rubrika: Článok | 16. 2. 2017
Zákazníci na Slovensku si odteraz môžu vybrať, zaplatiť a objednať dopravu bytového zariadenia IKEA na webstránke tohto obchodného domu s nábytkom. Doprava nábytku domov však môže nákup poriadne predražiť.
Do IKEA už nemusíte chodiť osobne. Nábytkársky gigant spustil e-shop

Zdroj: Shutterstock

O štarte e-shopu sa hovorilo už dlhšie, a dnes sa online nákup švédskeho nábytku stáva realitou. Nakupovať obľúbený švédsky nábytok už zákazníci Ikey nemusia chodiť výhradne osobne do obchodného domu. Po rokoch plánovania sa rozhodol švédsky gigant spustiť internetový predaj aj na Slovensku. O štarte e-shopu sa hovorilo už dlhšie, odvčera je realitou.

Ako to funguje

Na webstránke Ikea.sk si jednoducho vyberiete tovar, vložíte ho do nákupného zoznamu a následne sa rozhodnete, či si tovar vyzdvihnete priamo v obchodnom dome v Bratislave (Klikni a vyzdvihni), alebo využijete služby dopravy (Klikni a dovezieme).

Ďalej si môžete zvoliť časové okno, kedy si tovar vyzdvihnete v obchode, alebo kedy vám bude tovar doručený. Potom nasleduje online platba. Ceny dopravy a za vyzdvihnutie tovaru majú byť rovnaké ako pre zákazníkov, ktoré si túto službu objednajú v obchodnom dome, výška ceny bude jednotná bez ohľadu na množstvo a hmotnosť tovaru, tvrdí Ikea.

"Pri nákupe on-line je možné si vybrať prakticky z celého sortimentu niekoľko tisíc výrobkov, okrem špecifických produktov, ako sú napríklad rastliny, metrový textil či potraviny," hovorí manažérka eCommerce Nina Maláková.

Naším cieľom je čo najviac celý proces nákupu zjednodušiť a zaistiť prehľadnosť ponuky našich služieb a ich cien. Ceny dopravy a ceny za vyzdvihnutie tovaru podľa nákupného zoznamu budú pre zákazníkov služby Nákupu on-line rovnaké ako pre zákazníkov, ktorí si túto službu objednajú v obchodnom dome a výška ceny bude jednotná bez ohľadu na množstvo a hmotnosť tovaru," uviedla Nina Maláková, manažérka eCommerce v IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

  • Prečítajte si aj: Spoločnosti IKEA sa na Slovensku darí

 

Dovoz kdekoľvek na Slovensku, cena môže výrazne predražiť nákup

Tovar si teda máte možnosť objednať s vyzdvihnutím na predajni alebo vám bude dovezený. Na prvý pohľad však ceny nepotešia zákazníkov mimo Bratislavy. Ak si napríklad objednáte tovar do Trnavy, zaplatíte za dovoz 39 eur, do Trenčína to bude 69 eur. Poprad, Liptovský Mikuláš či Košice to majú za 99 eur, čo sa ukazuje aj ako maximálna cena za dovoz. Vypočítava sa na základe vzdialenosti od predajne v hlavnom meste.

Dovoz v rámci Bratislavy však tiež nepatrí medzi najlacnejšie. Stojí 35 eur, obchod teda motivuje najmä k vyzdvihnutiu na predajni. No ani táto služba nie je grátis - reťazec si za ňu prekvapivo účtuje čiastku 10 eur.

Ikea nevylučuje v budúcnosti vybudovanie kamenných výdajní nakúpeného tovaru online, samozrejme len vtedy, ak by v niektorom regióne Slovenska bol vysoký záujem zákazníkov.

V Čechách už e-shop funguje od minulého roka

E-shop švédska firma spustila od septembra vlaňajšieho roka Ikea aj v Česku, dôvodom bol veľký dopyt zákazníkov.

Na Slovensku mal byť e-shop spustený ešte v auguste 2016. Ako však uviedol šéf reťazca. M. Fertl v minulosti pre ekonomický portál trend.sk, expanzia na východ či implementácia e-shopov "nie je celkom v našich rukách, pretože sme globálna firma a musíme čakať v poradovníku".

Sofistikovanejšiu a používateľsky príjemnejšiu finálnu platformu Ikea len štartuje, premiérovo ju momentálne zavádza v Anglicku. Kedy sa dostane aj k nám, však zatiaľ Ikea nevie povedať.

  • Pozrite si aj: IKEA sťahuje z predaja bezpečnostné zábrany PATRULL

 

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+5
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

Sú to peniaze, ktoré aj tak väčšinou končia v USA, vyhlásil premiér. V najbližších rokoch čaká Slovensko „mobilizácia“ finančných prostriedkov. Naznačuje nielen využitie vkladov, ale... celý článok

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok