Najdrahšie letné destinácie sveta: Rebríček TOP 10

Daniel Výcha | rubrika: Článok | 17. 7. 2023
Sezóna letných dovoleniek je tu a s ňou prichádza aj záujem o najlepšie destinácie. V tomto článku nájdete desať miest, kde sa za dovolenku v priemere platí najviac na svete. Sem prichádzajú dovolenkári, ktorí vyhľadávajú luxus a nehľadia pritom na ceny.
Najdrahšie letné destinácie sveta: Rebríček TOP 10

Zdroj: Shutterstock

Dubaj

Z tohto mesta vyžaruje luxus na všetky strany. Moderné mrakodrapy, hotely postavené v štýle palácov a rôzne turistické atrakcie, ktoré by ste inde na svete hľadali len veľmi ťažko. To všetko už na prvý pohľad dokazuje, že Dubaj bol vybudovaný s cieľom poskytovať luxus.

Dovolenka v Dubaji pravdepodobne bude stáť viac než kdekoľvek inde na svete. Pokiaľ sa vám však naskytne príležitosť, určite ju využite. Pláže s bielym pieskom na pobreží Perzského zálivu, neustále udržiavané v perfektnom stave, sú ideálnym miestom na relaxáciu pri mori. Obrovské nákupné centrá, zaujímavé reštaurácie a široké spektrum voľnočasových aktivít doplnia váš zážitok z dovolenky v Dubaji až k dokonalosti.

Maurícius

Nie je náhoda, že tento ostrov ležiaci v Indickom oceáne je občas nazývaný aj „raj milovníkov pláží“. Kilometre bieleho piesku, azúrového mora a koralov vám poskytnú priestor na relaxáciu, ale aj možnosť sledovať pestrý podmorský život.

Keďže cestovný ruch predstavuje jeden z hlavných zdrojov príjmu pre obyvateľov ostrova, služby pre dovolenkárov sú na špičkovej úrovni. Po návrate z luxusných hotelov priamo na pláži sa budete naozaj cítiť, akoby ste sa vrátili z raja. Za takúto starostlivosť si však budete musieť priplatiť.

Bali

Keď chcete zažiť to najlepšie a najdrahšie, čo Bali ponúka, doprajte si dovolenku v luxusných prímorských vilách. Za týždňový pobyt pre dvoch v takejto vile môžete pokojne zaplatiť 20 000 €, no zažijete to najlepšie, čo svet z hľadiska letných dovoleniek ponúka. Cena je vysoká, no dostanete za ňu všetko, od skvelého jedla až po súkromný bazén priamo na terase. Ak sa raz rozhodnete pre dovolenku na Bali, nevynechajte výlet k tradičným ryžovým poliam.

Maledivy

Maledivy sú pre mnohých prvou voľbou, keď sa hovorí o „romantickej letnej dovolenke.“ Toto súostrovie tvorené atolmi napĺňa dnes široké spektrum očakávaní, kvôli ktorým sem každoročne prichádzajú tisícky dovolenkárov z celého sveta.

Ceny tu síce sú vysoké, ale zodpovedajú kvalite poskytovaných služieb. Ak nepožadujete najvyššiu úroveň luxusu, v typických malých domčekoch medzi palmami priamo na pláži nájdete ideálny kompromis medzi relaxáciou, luxusom a cenou. Pokiaľ ale cena nie je pre vás problémom, pokojne si môžete prenajať privátny ostrov za niekoľko desiatok tisíc eur.

Seychely

Seychely sa skladajú zo 115 ostrovov, ktoré ležia v Indickom oceáne pri Afrike. Na rozdiel od Maledív tu dovolenkárom ponúkajú okrem nádherných pláž aj tropické lesy s možnosťou zaujímavej turistiky. Pokiaľ hľadáte to najdrahšie a najluxusnejšie, čo Seychely ponúkajú, môžete pozvať partiu kamarátov na North Island. Za viac ako 100 000 € dostanete svoj vlastný ostrov s 11 vilami a službami, vďaka ktorým sa budete cítiť ako v raji.

Thajsko

Pre fanúšikov kultúr ďalekého východu je Thajsko výbornou destináciou. Krása Thajska spočíva v tom, že si tu príde na svoje každý turista. Ak sa zameriate na luxusnejšie miesta, cena dovolenky sa veľmi jednoducho pohybuje v desiatkach tisíc eur. Thajsko vďaka svojej zaujímavej kultúre a rozmanitej krajine ponúka veľa špecialít – od ubytovania v korunách stromov tropickej džungle až po vily v štýle thajských palácov na pobreží.

Barbados

Barbados, známy aj ako „klenot Karibiku,“ turistom ponúka drahé, no nezabudnuteľné dovolenky. Ak chcete zažiť to najlepšie z Barbadosu, hotel Sandy Lane bude skvelou voľbou. Luxusné izby a reštaurácie s výhľadom na more, golfové ihrisko, tenisové kurty a kokteily z lokálneho rumu – to sú len niektoré z dôvodov, prečo sa oplatí navštíviť Barbados aj napriek vysokej cene dovolenky.

Antigua

S 365 nádhernými plážami, desiatkami 5-hviezdičkových hotelov a tropickým teplým počasím po celý rok je Antigua jednou z najdrahších destinácií, kam ľudia chodia oddychovať pri mori. Okrem pláží je ostrov Antigua zaujímavý aj vďaka prírodným a kultúrnym pamiatkam. Ak ste ochotní zaplatiť viac ako 20 000 eur za 10 nocí, môžete si po ich návšteve oddýchnuť v súkromnom rezorte so 40 izbami pre vás a vašich hostí.

Talianské jazerá Como a Garda

Jazerá Como a Garda vznikli ľadovcovou činnosťou a dnes sú obľúbeným cieľom mnohých turistov z Európy. Možno ste o nich nepočuli ako o typicky drahých a luxusných dovolenkových destináciách. Dôvodom je, že veľká väčšina turistov sa tu zastaví iba na krátky čas.

Pokiaľ však chcete zažiť vrchol talianskych služieb, luxusných hotelov a výnimočných výhľadov, vily na brehoch týchto jazier vám ich poskytnú. O jedinečnej atmosfére jazier svedčí aj to, že George Clooney si ako miesto na oddych kúpil vilu pri jazere Como.

Havaj

Týchto 8 ostrovov sopečného pôvodu vás určite očarí nádhernou prírodou a pohodovou atmosférou. Havaj patrí medzi destinácie, kde si vyberie každý – nájdete tu mnoho cenovo dostupných ubytovaní pre menej náročných turistov, ale aj súkromné vily na pobreží, kde cena za 10 dní sa pohybuje medzi 50 a 100 000 €. Okrem toho si však pripravte aj dostatok peňazí na zážitky. Havajské ostrovy majú nádhernú prírodu a pamiatky, takže nezabudnite na exkurziu do národného parku so sopkami alebo výlety do havajských chrámov.

Anketa

Chystáte sa na dovolenku do zahraničia?

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

-1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Milionárka Hello Kitty oslavuje 50 rokov. Ľudia si myslia, že je mačka

26. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Milionárka Hello Kitty oslavuje 50 rokov. Ľudia si myslia, že je mačka

Ceruzky, peňaženky, kabelky, kozmetika, kneličky, ale aj autá a lietadlo Eva air. Hello Kitty prináša svetu japonskú tradíciu Kawaii už 50 rokov na každom predmete, na aký si človek... celý článok

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

„Je tu otázka, ako využiť vklady ľudí v bankách,“ hovorí premiér Fico

Sú to peniaze, ktoré aj tak väčšinou končia v USA, vyhlásil premiér. V najbližších rokoch čaká Slovensko „mobilizácia“ finančných prostriedkov. Naznačuje nielen využitie vkladov, ale... celý článok

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

22. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Trináste dôchodky? Požičiavame si aj na ten dvanásty, varujú analytici

Trináste dôchodky predstavujú pre štát náklad takmer 830 miliónov eur. Štát na to ale nemá peniaze. Skončíme ako Grécko, budú nás musieť zachraňovať, varuje analytik Ivan Bošňák.

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok