8 vecí o infrapaneloch, o ktorých ste nevedeli

PR článok | rubrika: PR článok | 26. 9. 2022
Zariaďujete si domácnosť alebo renovujete svoj byt či dom? Ak hľadáte spôsob, ako si zabezpečiť vykurovanie miestnosti, ktoré bude spoľahlivé, rýchle a šetrné voči životnému prostrediu aj k vašej peňaženke, máme pre vás skvelú správu - práve ste ho našli. V našom článku sa dozviete zaujímavostí o infrapaneloch, ktoré vás milo prekvapia.
8 vecí o infrapaneloch, o ktorých ste nevedeli

Zdroj: Freepik.com

Komerčná spolupráca

Toto je 8 vecí, ktorými vás infrapanely milo prekvapia.

1. Infrapanely predstavujú rýchly spôsob, ako si zabezpečiť teplo v domácnosti

Infrapanely produkujú teplo takmer okamžite po zapnutí, takže už o pár minút pocítite príjemné sálanie tepla bez akejkoľvek námahy či zbytočného čakania. Jednoducho sa posaďte na gauč a doprajte si relax.

2. Infračervené ohrievače sú bezpečné na používanie

Infračervené ohrievače nevytvárajú žiadne nebezpečné výpary. Infrapanely vyžarujú infračervené vlny, ktoré sú podobné tým, ktoré produkuje slnko, takže pre vás a vašu domácnosť  nepredstavujú žiadne riziko.

3. Infrapanely sú účinnejšie ako iné metódy vykurovania

V porovnaní s inými spôsobmi vykurovania predstavuje infračervené vykurovanie efektívnejší spôsob produkovania tepla. Infrapanely fungujú na princípe ohrievania predmetov - čím teplejší je objekt, tým viac infračerveného žiarenia bude vyžarovať -  vďaka tomu môžete teplo cítiť takmer okamžite po zapnutí. 

4. Infrapanely sú ekologickou alternatívou vykurovania domácnosti

Infrapanely sú šetrné k životnému prostrediu, pretože neprodukujú žiadne emisie. Vďaka tomu sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú ekologické riešenie vykurovania domácnosti.

5. Vykurovanie infrapanelmi je efektívne a cenovo výhodné

Keďže infračervený ohrievač ohrieva priamo osvetlené osoby bez potreby najprv zohriať vzduch, teplo pocítite takmer okamžite po zapnutí infražiariča. Náklady na prevádzku infračerveného vykurovacieho panelu sú oveľa lacnejšie v porovnaní s elektrickým konvekčným ohrievačom, pretože vyžadujú menší výkon na zabezpečenie rovnakej úrovne tepla – napríklad 600 W infračervený ohrievač poskytuje rovnakú úroveň komfortu vykurovania ako 1500 W konvekčný ohrievač. Infrapanely poskytujú efektívne riešenie vykurovania domácnosti, ktoré vám pomôže ušetriť peniaze na účte za energiu.

6. Infračervené vykurovanie vyhovuje aj alergikom

Ak máte v domácnosti člena, ktorý je alergický na prach alebo ho trápi astma, infrapanely predstavujú ideálne riešenie, ako si zabezpečiť teplo bez obáv. Vďaka tomu, že tieto panely nevysušujú vzduch, sú vhodné aj pre ľudí, ktorí trpia alergiami či astmou.

7. Infrapanely chránia váš domov proti plesniam

Jedným zo spôsobov, ako zabrániť plesniam v domácnosti, je zabezpečiť, aby boli vaše steny suché. Infrapanely vám vysušia vlhké steny, čím sa automaticky zníži tvorba plesní. Nasmerovaním panelov k vlhkým stenám môžete pomôcť zabrániť rastu plesní.

8. Vykurovanie pomocou infračervených ohrievačov je pohodlné

Ste fanúšikom inteligentnej domácnosti? Stačí iba pohnúť prstom a inteligentné infrapanelyspravia všetko za vás. Vďaka aplikácii Klarstein môžete mať teplotu domácnosti či kancelárie vždy pod palcom. Navyše infrapanely neprodukú žiaden hluk, takže jediným signálom, že ste zapli vykurovanie bude príjemný pocit tepla.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

šetrenie v domácnosti

Toto ste už čítali?

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

Cena čokolády v obchodoch sa za posledný rok zvýšila už približne o 15 percent. Výraznejší nárast však ešte len príde, zhodujú sa analytici a maloobchodníci. Dôvodom je prudký nárast... celý článok

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

23. 4. 2024 | Barbora Magočová

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

Monitoring nebezpečných výrobkov v európskych krajinách priniesol znepokojujúce zistenia. Počet varovaní ohľadom rizikových produktov určených pre spotrebiteľov markantne narástol.... celý článok

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

22. 4. 2024 | Pavla Adamcová

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

Predajcovia chcú, aby ste u nich nakúpili čo najviac a vrátili sa. Pozrite si najčastejšie taktiky, ktoré na to používajú.

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

21. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

Éra lacných leteniek za 5 eur sa skončila a inflácia nám povysávala peňaženky. Napriek tomu máme chuť ísť k moru. Peniaze.sk pre vás vybrali destinácie, ktoré sú vhodné aj pre ľudí,... celý článok

Slovákom zdražejú nápoje aj o 40 %. Štát ukázal ceny po novej „dani z cukru“ (Prehľad)

19. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Slovákom zdražejú nápoje aj o 40 %. Štát ukázal ceny po novej „dani z cukru“ (Prehľad)

Návrh zákona o „dani z cukru“ je už v pripomienkovom konaní. Ministerstvo financií ukázalo, ako chce zdaňovať sladené nápoje a dokonca vypočítalo, koľko by sme za ne mali platiť po... celý článok