Najzaujímavejšie športové udalosti roka 2024

PR článok | rubrika: SEO PR | 9. 1. 2024
Nový rok je tu a športových nadšencov čaká nabitý program plný vzrušujúcich udalostí z najrôznejších disciplín. Od majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, majstrovstiev Európy vo futbale, až po letné olympijské hry v Paríži a dlho očakávané súboje legiend boxu a MMA. Poďme sa pozrieť na to, čo nás čaká vo svete športu v roku 2024.
Najzaujímavejšie športové udalosti roka 2024

Zdroj: Pixabay.com

Majstrovstvá Sveta v ľadovom hokeji 2024 v Česku

Hokej na Slovensku nie je len športom, ale skutočnou srdcovou záležitosťou. Našich fanúšikov isto poteší i fakt, že najbližšie hokejové majstrovstvá sa uskutočnia v máji 2024 u našich susedov v Česku – v krajine s bohatou hokejovou históriou a spoločnou vášňou pre tento šport. 

Turnaj prinesie vzrušujúce zápasy tímov z celého sveta, ktoré budú rozdelené do dvoch skupín: 

Skupiny na MS v hokeji 2024 v Česku

Skupina A

Skupina B

🇨🇦 Kanada

🇫🇮 Fínsko

🇩🇪 Nemecko

🇺🇸 USA

🇸🇪 Švédsko

🇨🇭 Švajčiarsko

🇸🇰 Slovensko

🇨🇿 Česko

🇱🇻 Lotyšsko

🇩🇰 Dánsko

🇫🇷 Francúzsko

🇳🇴 Nórsko

🇰🇿 Kazachstan

🇦🇹 Rakúsko

🇵🇱 Poľsko

🇬🇧 Veľká Británia

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 sa uskutočnia 10. mája a budú trvať do 26. mája. Hostené budú v O2 Aréne v Prahe a Ostravar Aréne v Ostrave. Viac info o MS v hokeji nájdete na tomto odkaze.

Majstrovstvá Európy vo Futbale 2024

Po skvelých momentoch na ľade sa pozornosť presunie na futbalové ihriská, kde sa tie najlepšie európske futbalové celky stretnú v boji o prestížny titul majstra Európy. Medzi 24 kvalifikovanými tímami sa objaví po tretíkrát v histórii i Slovenská reprezentácia, ktorá na futbalové EURO 2024 postúpila z druhého miesta v skupine, ktorú vyhralo Portugalsko. 

ME vo Futbale 2024 sa uskutočnia v Nemecku 14. júna a budú trvať presne mesiac s vyvrcholením 14. júla. Slovensku sa ušlo miesto v prívetivej skupine E, kde si zmeria sily s Belgickom, Rumunskom a víťazom B baráže, ktorá sa bude hrať už v marci 2024. 

Letné Olympijské Hry 2024 v Paríži

Letné olympijské hry 2024 v Paríži budú nezabudnuteľným športovým podujatím, ktoré spojí viac ako 10,000 športovcov z 206 krajín sveta. Po 100 rokoch sa olympiáda vracia do Paríža, a to od 26. júla do 11. augusta 2024. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 32 športov a viac ako 300 disciplín, vrátane noviniek ako športové lezenie, surfing a skateboarding. 

Slovenskí športovci majú ambície zažiariť nielen vo vodnom slalome, ale aj v ďalších disciplínach ako napr. športová streľba. Program letných olympijských hier započne úvodným ceremoniálom na rieke Seina, ktoré si určite nesmiete nechať ujsť. 

Najväčšie bojové udalosti 2024

  • Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk

V Saudskej Arábii dňa 17. februára 2024 príde k historickému boxerskému súboju medzi “Gypsy Kingom” Tysonom Fury a Oleksandrom Usykom o zjednotenie titulu majstra v ťažkej váhe. 

Britský šampión WBC Fury čelí Ukrajincovi Usykovi, majstrovi WBA, WBO a IBF. Víťaz tohto súboja sa stane prvým jednotným majstrom v ťažkej váhe od roku 1999. Posledným jednotným majstrom ťažkej váhy bol Brit Lennox Lewis, ktorý v Las Vegas porazil Evandera Holyfielda. 

  • Jubilejné UFC 300

Za zmienku určite stojí i jubilejný event UFC 300, ktorý sa bude konať v T-Mobile Aréne v Las Vegas večer 13. apríla. Táto míľniková udalosť v histórii najprestížnejšej MMA organizácie, Ultimate Fighting Championship (UFC), privedie do klietky najväčšie bojové talenty zo všetkých váhových kategórií a nebude núdza o niekoľko titulových zápasov. 

Aj keď absencia hviezd ako Conor McGregor či Jon Jones na UFC 300 sklamala niektorých fanúšikov, prezident organizácie Dana White, sľubuje nabitú kartu so skvelými zápasmi a nevídanými súbojmi, ktoré prinesú špičkový adrenalínový zážitok.

  • Odveta “zápasu storočia”: Vémola vs. Végh

Pre domácich fanúšikov bojových športov je pripravená ozajstná MMA lahôdka. Zápas - Vémola vs. Végh 2 sľubuje ohromujúci súboj medzi dvoma bojovníkmi, ktorí toho v československom MMA majú odžité asi najviac. 

Organizácia Oktagon MMA oznámila, že tento epický súboj sa uskutoční na pražskom futbalovom štadióne Eden 8. júna 2024. Attila Végh a Karlos Vémola sa naposledy stretli na turnaji Oktagon 15 v novembri 2019, kde Attila vyhral knokautom už po 123 sekundách. Tento súboj sa u fanúšikov zapísal ako “zápas storočia” a jeho odveta sa ihneď stala jednou z najviac očakávaných udalostí na česko-slovenskej MMA scéne.

 

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

-1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

majstrovstvá sveta

Toto ste už čítali?

Rozvodom to nekončí: 5 vecí, ktoré treba riešiť s ex a ich finančné dopady

29. 4. 2024 | Barbora Magočová

Rozvodom to nekončí: 5 vecí, ktoré treba riešiť s ex a ich finančné dopady

Dobré vzťahy po rozvode sú na nezaplatenie. Svoje by o tom určite vedeli povedať všetci, ktorí sa musia s expartnerom „handrkovať“ o každej možnej záležitosti ohľadom detí či spoločného... celý článok

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Obľúbená pochúťka Slovákov tento rok zdražie o desiatky percent

Cena čokolády v obchodoch sa za posledný rok zvýšila už približne o 15 percent. Výraznejší nárast však ešte len príde, zhodujú sa analytici a maloobchodníci. Dôvodom je prudký nárast... celý článok

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

23. 4. 2024 | Barbora Magočová

Výskyt rizikových tovarov v EÚ narastá: na toto treba dať pozor!

Monitoring nebezpečných výrobkov v európskych krajinách priniesol znepokojujúce zistenia. Počet varovaní ohľadom rizikových produktov určených pre spotrebiteľov markantne narástol.... celý článok

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

22. 4. 2024 | Pavla Adamcová

10 trikov obchodníkov, ktorými nás lákajú míňať viac peňazí

Predajcovia chcú, aby ste u nich nakúpili čo najviac a vrátili sa. Pozrite si najčastejšie taktiky, ktoré na to používajú.

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

21. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Na predražené Chorvátsko zabudnite. Toto sú najlacnejšie dovolenky pri mori na rok 2024

Éra lacných leteniek za 5 eur sa skončila a inflácia nám povysávala peňaženky. Napriek tomu máme chuť ísť k moru. Peniaze.sk pre vás vybrali destinácie, ktoré sú vhodné aj pre ľudí,... celý článok