Najzaujímavejšie športové udalosti roka 2024

PR článok | rubrika: SEO PR | 9. 1. 2024
Nový rok je tu a športových nadšencov čaká nabitý program plný vzrušujúcich udalostí z najrôznejších disciplín. Od majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, majstrovstiev Európy vo futbale, až po letné olympijské hry v Paríži a dlho očakávané súboje legiend boxu a MMA. Poďme sa pozrieť na to, čo nás čaká vo svete športu v roku 2024.
Najzaujímavejšie športové udalosti roka 2024

Zdroj: Pixabay.com

Majstrovstvá Sveta v ľadovom hokeji 2024 v Česku

Hokej na Slovensku nie je len športom, ale skutočnou srdcovou záležitosťou. Našich fanúšikov isto poteší i fakt, že najbližšie hokejové majstrovstvá sa uskutočnia v máji 2024 u našich susedov v Česku – v krajine s bohatou hokejovou históriou a spoločnou vášňou pre tento šport. 

Turnaj prinesie vzrušujúce zápasy tímov z celého sveta, ktoré budú rozdelené do dvoch skupín: 

Skupiny na MS v hokeji 2024 v Česku

Skupina A

Skupina B

🇨🇦 Kanada

🇫🇮 Fínsko

🇩🇪 Nemecko

🇺🇸 USA

🇸🇪 Švédsko

🇨🇭 Švajčiarsko

🇸🇰 Slovensko

🇨🇿 Česko

🇱🇻 Lotyšsko

🇩🇰 Dánsko

🇫🇷 Francúzsko

🇳🇴 Nórsko

🇰🇿 Kazachstan

🇦🇹 Rakúsko

🇵🇱 Poľsko

🇬🇧 Veľká Británia

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 sa uskutočnia 10. mája a budú trvať do 26. mája. Hostené budú v O2 Aréne v Prahe a Ostravar Aréne v Ostrave. Viac info o MS v hokeji nájdete na tomto odkaze.

Majstrovstvá Európy vo Futbale 2024

Po skvelých momentoch na ľade sa pozornosť presunie na futbalové ihriská, kde sa tie najlepšie európske futbalové celky stretnú v boji o prestížny titul majstra Európy. Medzi 24 kvalifikovanými tímami sa objaví po tretíkrát v histórii i Slovenská reprezentácia, ktorá na futbalové EURO 2024 postúpila z druhého miesta v skupine, ktorú vyhralo Portugalsko. 

ME vo Futbale 2024 sa uskutočnia v Nemecku 14. júna a budú trvať presne mesiac s vyvrcholením 14. júla. Slovensku sa ušlo miesto v prívetivej skupine E, kde si zmeria sily s Belgickom, Rumunskom a víťazom B baráže, ktorá sa bude hrať už v marci 2024. 

Letné Olympijské Hry 2024 v Paríži

Letné olympijské hry 2024 v Paríži budú nezabudnuteľným športovým podujatím, ktoré spojí viac ako 10,000 športovcov z 206 krajín sveta. Po 100 rokoch sa olympiáda vracia do Paríža, a to od 26. júla do 11. augusta 2024. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 32 športov a viac ako 300 disciplín, vrátane noviniek ako športové lezenie, surfing a skateboarding. 

Slovenskí športovci majú ambície zažiariť nielen vo vodnom slalome, ale aj v ďalších disciplínach ako napr. športová streľba. Program letných olympijských hier započne úvodným ceremoniálom na rieke Seina, ktoré si určite nesmiete nechať ujsť. 

Najväčšie bojové udalosti 2024

  • Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk

V Saudskej Arábii dňa 17. februára 2024 príde k historickému boxerskému súboju medzi “Gypsy Kingom” Tysonom Fury a Oleksandrom Usykom o zjednotenie titulu majstra v ťažkej váhe. 

Britský šampión WBC Fury čelí Ukrajincovi Usykovi, majstrovi WBA, WBO a IBF. Víťaz tohto súboja sa stane prvým jednotným majstrom v ťažkej váhe od roku 1999. Posledným jednotným majstrom ťažkej váhy bol Brit Lennox Lewis, ktorý v Las Vegas porazil Evandera Holyfielda. 

  • Jubilejné UFC 300

Za zmienku určite stojí i jubilejný event UFC 300, ktorý sa bude konať v T-Mobile Aréne v Las Vegas večer 13. apríla. Táto míľniková udalosť v histórii najprestížnejšej MMA organizácie, Ultimate Fighting Championship (UFC), privedie do klietky najväčšie bojové talenty zo všetkých váhových kategórií a nebude núdza o niekoľko titulových zápasov. 

Aj keď absencia hviezd ako Conor McGregor či Jon Jones na UFC 300 sklamala niektorých fanúšikov, prezident organizácie Dana White, sľubuje nabitú kartu so skvelými zápasmi a nevídanými súbojmi, ktoré prinesú špičkový adrenalínový zážitok.

  • Odveta “zápasu storočia”: Vémola vs. Végh

Pre domácich fanúšikov bojových športov je pripravená ozajstná MMA lahôdka. Zápas - Vémola vs. Végh 2 sľubuje ohromujúci súboj medzi dvoma bojovníkmi, ktorí toho v československom MMA majú odžité asi najviac. 

Organizácia Oktagon MMA oznámila, že tento epický súboj sa uskutoční na pražskom futbalovom štadióne Eden 8. júna 2024. Attila Végh a Karlos Vémola sa naposledy stretli na turnaji Oktagon 15 v novembri 2019, kde Attila vyhral knokautom už po 123 sekundách. Tento súboj sa u fanúšikov zapísal ako “zápas storočia” a jeho odveta sa ihneď stala jednou z najviac očakávaných udalostí na česko-slovenskej MMA scéne.

 

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

-1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

majstrovstvá sveta

Toto ste už čítali?

Prichádza regulácia smart elektroniky, sociálnych sietí či Netflixu: Čo sa mení?

16. 5. 2024 | Barbora Magočová

Prichádza regulácia smart elektroniky, sociálnych sietí či Netflixu: Čo sa mení?

1. júla 2024 nadobudne účinnosť zákon, ktorý prináša podrobnejšiu úpravu tzv. digitálnych plnení. Novinky sa nebudú týkať len tovarov či služieb – regulácia bude v určitých prípadoch... celý článok

Toto sme tu nemali 3 roky. Časy šialeného zdražovania sú preč, inflácia klesla

14. 5. 2024 | Redakcia

Toto sme tu nemali 3 roky. Časy šialeného zdražovania sú preč, inflácia klesla

Časy enormného zdražovania sú preč. Inflácia v apríli spomalila na na 2,1 %. Ceny potravín boli rovnaké ako pred rokom.

Samozber jahôd začal. Koľko tento rok zaplatíme za kilo?

10. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Samozber jahôd začal. Koľko tento rok zaplatíme za kilo?

Jahody prichádzajú tento rok takmer o mesiac skôr. Obvykle sa dajú slovenské jahody kúpiť od začiatku júna, no skorá a teplá jar to zariadila inak.

Za úplne legálnu a obľúbenú činnosť hrozí Slovákom pokuta až 150 eur

8. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Za úplne legálnu a obľúbenú činnosť hrozí Slovákom pokuta až 150 eur

Teplo a slnečné počasie priam láka na opekačky a grilovačky. Nie je však jedno, kde sa rozhodnete pripraviť si špekačky a krkovičku. Také grilovanie na balkóne sa môže v mnohých prípadoch... celý článok

Švajčiarsky nožík sa bude vyrábať vo verzii bez nožíka kvôli bezpečnosti

7. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Švajčiarsky nožík sa bude vyrábať vo verzii bez nožíka kvôli bezpečnosti

Skladací nôž, korý obsahuje napríklad nožničky či vývrtku, už nebude len skladacím nožíkom. Výrobca sa rozhodol, že začne vyrábať model bez čepele.