Vznikol nový porovnávač životného poistenia. OVB prichádza s unikátnou aplikáciou iLIFE

Roland Regely | rubrika: Článok | 13. 5. 2019
OVB potvrdzuje pozíciu inovátora vo finančnom sprostredkovaní. Prišlo s unikátnou aplikáciou OVB iLIFE pre rizikové životné poistenie.
Vznikol nový porovnávač životného poistenia. OVB prichádza s unikátnou aplikáciou iLIFE

Zdroj: Shutterstock

OVB Allfinanz Slovensko uvádza na trh ako prvá spoločnosť v oblasti finančného sprostredkovania unikátny porovnávač rizikového životného poistenia (RZP) pod názvom OVB iLIFE.

Týmto krokom OVB opäť potvrdilo svoju líderskú pozíciu v oblasti digitalizácie. OVB iLIFE umožňuje ako jediná aplikácia na trhu v reálnom čase a na mieru navrhnúť zostavu životného poistenia pre klientov s cenovou ponukou od troch významných poisťovní (Allianz,  Generali, Uniqa). Finanční sprostredkovatelia OVB dokážu pripraviť návrh životného poistenia klientom len za štvrtinu pôvodného času. Klient má za pár minút v rukách personalizovanú ponuku od troch silných poisťovní, z ktorých si môže vyberať.

OVB reaguje na zvýšený dopyt po životnom poistení novou aplikáciou

Impulzom pre vývoj porovnávača bola snaha zjednodušiť a urýchliť prípravu ponuky životného poistenia tak, aby klientom stálo v ceste za kvalitným životným poistením čo najmenej prekážok. „Z mnohoročnej skúsenosti pri práci s klientmi vieme, že od nás očakávajú rýchle a kvalitné riešenia ich požiadaviek, doslova šité na mieru. Porovnávač umožňuje naplniť tieto očakávania a pomáha našim spolupracovníkom ešte lepšie chrániť klientov pred vážnymi rizikami,“ popisuje dôvody vzniku nového digitálneho nástroja Jaroslav Vonkomer, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko.

Ako dodáva finančný analytik OVB Marián Búlik, klienti v praxi častokrát nechcú životnému poisteniu venovať viac ako 20 minút. „Kvalitné vyskladanie životného poistenia si však vyžaduje výrazne viac času. Vďaka porovnávaču dnes sprostredkovatelia OVB dokážu v tomto krátkom čase pripraviť kvalitnú ponuku a keď si klient vyberie poisťovňu, zmluvu vedia hneď elektronicky uzavrieť.“

Na základe dlhodobo zbieranej spätnej väzby od zákazníkov iniciovali vývoj online porovnávača odborníci oddelenia produktmanažmentu. „Štandardne je našou úlohou v OVB výber produktov s najvyšším prínosom pre klientov. V tomto prípade sme však videli, že k životnému poisteniu ako zložitému produktu nám chýba nástroj, ktorý by zrýchlil a zautomatizoval niektoré procesy a pomohol klientom aj sprostredkovateľom,“ komentuje vznik nápadu Silvia Miklová, riaditeľka odboru produkt manažmentu v OVB Allfinanz Slovensko.

 

Ako funguje porovnávač OVB iLIFE?

OVB začalo s vývojom porovnávača OVB iLIFE pred 18 mesiacmi, pandémia však jeho vývoj výrazne urýchlila. Vo svete poisťovní ide o unikátnu inováciu, ktorá prepája rôzne systémy troch veľkých poisťovní do jedného riešenia. „Vývoj a programovanie bolo skutočne zložité, keďže sme potrebovali porovnávať množstvo parametrov z úplne rozdielnych softvérových prostredí a vytvoriť úplne nové webové služby na overovanie a prenos dát online. Nebojím sa povedať, že ide v oblasti poisťovníctva na Slovensku o prelomový počin, čo potvrdzuje aj verifikácia od poisťovní, Allianz,  Generali a Uniqa. Som presvedčený, že nový nástroj prinesie do oblasti životného poistenia výrazne vyššiu prehľadnosť, rýchlosť a zároveň väčšiu presnosť,“ približuje vznik porovnávača Marek Mihok, riaditeľ IT v OVB Allfinanz Slovensko.

Porovnávač OVB iLIFE v sebe kombinuje analytický nástroj aj kalkulačku na mieru šitého životného poistenia. Aby výsledok „presne sadol“, potrebuje sprostredkovateľ od klienta niekoľko základných informácií a zopár finančných údajov. Na základe nich a podľa účelu poistenia nástroj OVB iLIFE navrhuje optimálne poistné krytie pre klienta - odporúča poistné riziká aj sumy. Zároveň mu pripraví personalizovanú ponuku aktuálne od viacerých významných poisťovní aj s kalkuláciou poistného. Vďaka unikátnemu online prepojeniu s poisťovňami cez webové služby je výpočet úplne presný, totožný s výsledným poistným v systémoch poisťovní.

Nástroj zohľadňuje aj zľavy a prirážky, a cez špeciálne textové polia upozorňuje na aktuálne benefity, opcie či zľavové akcie poisťovní tak, ako ich v reálnom čase ponúkajú. Za niekoľko minút má klient k dispozícii konkrétne ponuky. Akonáhle si jednu z nich vyberie, sprostredkovateľ sa dokáže prekliknúť do systému vybranej poisťovne, kde môže poistnú zmluvu uzavrieť.

Poisťovne: Porovnávač môže pomôcť lepšie zabezpečiť klientov

Zapojená trojica poisťovní sa zhoduje, že digitálne nástroje ako porovnávač OVB iLIFE pomáhajú kvalitnejšej poistnej ochrane života a zdravia klientov, a tým posúvajú Slovensko bližšie  k vyspelej Európe. „Sme veľmi radi, že môžeme byť súčasťou tohto jedinečného projektu a vidíme v ňom obrovský potenciál. Osobne si myslím, že výber životného poistenia nemá byť len o cene, ale o komplexnej škále krytia, služieb a benefitov pre daného klienta. Aplikácia OVB iLIFE toto všetko svojim užívateľom prináša na jednom mieste, čo je veľmi pozitívne pre obchodníkov aj pre klientov,“ hovorí Juraj Dlhopolček - člen predstavenstva a viceprezident rezortu obchodu Allianz – SP.

Predstavitelia poisťovní UNIQA a Generali osobitne oceňujú príspevok OVB k objektívnejšiemu výberu rizík a digitalizácii pri životnom poistení. „Digitálne služby ponúkajú klientom výrazne väčšie pohodlie pri uzatváraní poistenia, pomáhajú k objektívnejšiemu výberu produktov a služieb z pohľadu osobných potrieb jednotlivých klientov a takisto poskytujú možnosť okamžitého orientačného cenového porovnania. Aj preto významne prispievajú k ešte vyššej kvalite ochrany spotrebiteľa. Participáciou na projekte zavedenia tejto porovnávacej aplikácie UNIQA potvrdzuje svoju pozíciu jedného z lídrov v oblasti inovácií v poisťovacom sektore,“ povedal Wolfgang Friedl podpredseda predstavenstva a obchodný riaditeľ UNIQA poisťovne.

„Poisťovňa Generali patrí dlhodobo medzi lídrov v zavádzaní inovácií a v digitalizácii. Našou prioritou je využívať najmodernejšie technológie v prospech klientov a rozvoja poistného trhu. Sme preto radi, že s naším strategickým partnerom OVB môžeme uviesť na trh túto technologickú novinku, ktorá prinesie klientom jednoduchý, objektívny a rýchly prístup k porovnaniu produktov životného poistenia. Spoločne tak významne prispejeme k transparentnosti sprostredkovania rizikového životného poistenia a vytvoríme priestor pre kvalitné poradenstvo a spotrebiteľské rozhodovanie,“ uvádza Juraj Jurčík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Generali.

Unikátny nástroj majú k dispozícii výhradne sprostredkovatelia OVB

Porovnávač OVB iLIFE potvrdzuje, že aj v zložitej oblasti životného poistenia je možné prichádzať s inováciami a automatizovať a digitalizovať celý proces návrhu riešenia a prípravy zmluvy. Týmto krokom sa zároveň zvyšuje dôveryhodnosť celého procesu a vďaka čiastočnej automatizácii sa zvyšuje aj presnosť a precíznosť.

OVB iLIFE bude k dispozícii výlučne sieti finančných sprostredkovateľov OVB. Umožní im maximálnu mieru objektivizácie pri návrhu životného poistenia, a to pri online kontakte a neskôr aj pri osobnom kontakte s klientmi.

Anketa

Máte založené životné poistenie?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+1
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Zanalyzovali sme ponuku rizikového poistenia a postavili rebriček najlepších ponúk

7. 2. 2024 | Redakcia

Zanalyzovali sme ponuku rizikového poistenia a postavili rebriček najlepších ponúk

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepšieho rizikového poistenia na trhu. Jednotkou je poistenie od poisťovne Uniqa, druhé miesto patrí Generali Poisťovni a rebríček uzatvára... celý článok

Mali ste nehodu? V akej výške vám poisťovňa uhradí nájom náhradného vozidla?

20. 12. 2023 | Barbora Magočová

Mali ste nehodu? V akej výške vám poisťovňa uhradí nájom náhradného vozidla?

Dopravné nehody so sebou neprinášajú len nepríjemnosť v podobe poškodenia vozidla. Problémom býva aj to, že ho (minimálne určitú dobu) nemôžete používať. Bez pojazdného auta ale mnoho... celý článok

Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

12. 12. 2023 | Marek Mittaš

Simplea v roku 2024 chystá novinky. Klienti získajú aj fintech bankovú a poradenskú aplikáciu

Finančno-poradenská spoločnosť Simplea má aktuálne 150 certifikovaných finančných sprostredkovateľov a 18 pobočiek. Na ďalší rok chystá dynamický rast. Posilní ju spoločnosť Swell... celý článok

Nesúhlasíte s rozhodnutím Sociálnej poisťovne? Ako sa proti nemu môžete brániť?

14. 11. 2023 | Barbora Magočová

Nesúhlasíte s rozhodnutím Sociálnej poisťovne? Ako sa proti nemu môžete brániť?

Rozhodnutia Sociálnej poisťovne vás môžu výrazne ovplyvniť prakticky vo všetkých obdobiach vášho života. Zďaleka sa netýkajú len starobných či invalidných dôchodkov; dopad na rodinné... celý článok