Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

PR článok | rubrika: PR článok | 27. 4. 2022
Vzory faktúr, ktoré sa dajú stiahnuť, bývajú plné chýb a navyše nevyzerajú dvakrát reprezentatívne. Ak fakturujete vo Worde, zvážte prechod na niektorý z fakturačných programov, ktoré zvyčajne ponúkajú základné funkcie zadarmo. Výhody oproti Wordu zistíte v článku.
Fakturujete vo Worde? Vymeňte ho za inteligentný fakturačný program

Zdroj: idoklad.sk

Komerčná spolupráca

Faktúry vyzerajú lepšie

Vo fakturačnom programe si vyberiete z prednastavených šablón tú, ktorá sa najviac hodí k vášmu podnikaniu. Nastavíte si jej farby a môžete na ňu pridať logo, podpis alebo odtlačok pečiatky. Faktúra vďaka tomu pôsobí profesionálne a prehľadne. V niektorých programoch na ňu môžete pridať aj QR kód, ktorý zákazníkovi urýchli zaplatenie. 

Všetky doklady na jednom mieste

S fakturačným programom nemusíte mať faktúry v priečinkoch v počítači, ani ich hľadať v e-maili. Veľká časť fakturačných programov beží v cloude, takže sa k faktúram dostanete odkiaľkoľvek. Odporúčame zvoliť si program na faktúry od overeného výrobcu, ktorý sa postará o to, aby boli vaše faktúry v cloude v bezpečí.

 Faktúry sú legislatívne v poriadku 

Fakturačný program zabezpečí, že je obsah vašich dokladov v poriadku. Ak napríklad vystavujete zálohovú faktúru, skontroluje, či ste uviedli všetky údaje, ktoré predpisuje zákon. Časť údajov navyše vyplní za vás. Väčšina fakturačných programov si poradí aj s faktúrami platiteľov DPH – dá pozor na číselné rady, daňové sadzby a ďalšie údaje, ktoré predpisuje legislatíva. 

Zrýchli komunikáciu s účtovníkom

Ak spolupracujete s účtovníkom, jednoducho mu do fakturačného programu dáte prístup a sám si stiahne vaše doklady na zaúčtovanie. Alebo fakturačný program prepojíte s jeho účtovným programom. V oboch prípadoch sa vyhnete fyzickému odovzdávaniu dokladov a zbytočným stretnutiam. 

Rýchlejšie vystavovanie faktúr

S kvalitnou fakturačnou aplikáciou vystavíte faktúru pomocou pár kliknutí. Program totiž veľkú časť údajov na faktúre vyplní za vás, napríklad údaje o odberateľovi stiahne z adresára alebo z registra firiem. V programe si ľahko vytvoríte aj cenník, takže pri tvorbe faktúry nevypĺňate cenu ručne, ale iba kliknete na položky z cenníka. Vďaka tomu sa vyhnete chybám a preklepom. 

Tip: Ak prechádzate z faktúr vo Worde alebo Exceli, vyskúšajte program na faktúry iDoklad. Je intuitívny, faktúru v ňom vystavíte do minúty, a ak nemáte viac ako 5 odberateľov, máte ho dostupný zadarmo a bez časového obmedzenia.

 

 

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Chystajú sa veľké kontroly práce na živnosť, firmám hrozia státisícové pokuty

11. 5. 2024 | Barbora Magočová

Chystajú sa veľké kontroly práce na živnosť, firmám hrozia státisícové pokuty

Švarcsystém je na Slovensku nelegálny, no nie je ľahké ho odhaliť. To á však zmeniť súčasná vláda. Pripravuje sa veľký záťah na „zamestnaných“ živnostníkov. Pokuty hrozia nielen im,... celý článok

Milionár, ktorý skončil bez koruny: Pán Švarc, ktorý „vymyslel“ švarc systém

10. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Milionár, ktorý skončil bez koruny: Pán Švarc, ktorý „vymyslel“ švarc systém

Miroslav Švarc dodnes žije neďaleko Prahy, berie dôchodok smiešnej sume a býva v dome s priateľkou. Býval to však veľmi bohatý biznismen, po ktorom sa dodnes volá nelegálna, ale stále... celý článok

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

9. 5. 2024 | Redakcia

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala dve novely, ktoré sa týkajú podnikania a investícií. Novela pre podnikateľov odstráni administratívnu záťaž a byrokraciu. Zároveň sa menia pravidlá... celý článok

Talent a inovácie máme aj u nás, na Slovensku

4. 5. 2024 | Redakcia

Talent a inovácie máme aj u nás, na Slovensku

Projekt „Vyrobené na Slovensku“ predstavuje významnú platformu a podporu pre domáce výrobky a služby, s ambíciou propagovať ich aj za hranicami Slovenska. V našom rozhovore s Michalom... celý článok

Renesancia drevárskeho umenia: St.vol vytvára z kalamitného dreva dizajnové ikony

3. 5. 2024 | Redakcia

Renesancia drevárskeho umenia: St.vol vytvára z kalamitného dreva dizajnové ikony

V tichých kútoch východného Slovenska, kde kedysi stála iba stará stodola, dnes prekvitá nábytkárske umenie, ktoré v sebe nesie príbeh a dušu storočného dreva. Spoločnosť St.vol, ktorú... celý článok