4 šikovné programy na správu účtovníctva pre podnikateľov a živnostníkov

Miroslav Homola | rubrika: Článok | 16. 5. 2018
Hľadáte šikovné programy na vedenie účtovníctva, faktúr alebo miezd? Dnes už sú takéto softvéry k dispozícii aj zadarmo. My sme sa pozreli na niekoľko z nich a vybrali sme 4 programy, ktoré vám uľahčia správu účtovníctva.
4 šikovné programy na správu účtovníctva pre podnikateľov a živnostníkov

Zdroj: Shutterstock

POHODA START

Jedným z najznámejších ekonomických softvérov je program POHODA. Pôvodne pochádza z Českej republiky, ale dnes je už aj v slovenskej verzii. Tento program sa používa na kompletnú správu a vedenie účtovníctva, zároveň obsahuje aj doplnkové funkcie. Táto verzia je určená hlavne na podvojné účtovníctvo a správu faktúr.

Pomocou programu POHODA budete mať prehľad o stave majetku, skladov, knihy jázd, platov pre zamestnancov a obsahuje aj jednoduchý adresár. Bonusovou aplikáciou je funkcia homebanking, ktorá zabezpečí peňažné spojenie s vašou bankou. Program POHODA zvládnu aj úplný začiatočníci, ale splní požiadavky aj pokročilých podnikateľov.

 

Výhody:

  • Jednoduché a prehľadné rozhranie
  • Homebanking
  • Vedenie účtovníctva, faktúr, skladov a miezd
  • Rozsiahly ekonomický softvér

Aplikáciu si môžete stiahnuť priamo do vášho počítača.

Veľkosť súboru 55,90 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64bit/7/7 64bit
Verzia 2013

MRP - K/S

Medzi obľúbené finančné programy patrí aj MRP - K/S (klient/server). Tiež je využívaný prevažne na vedenie účtovníctva a plní aj funkciu informačného systému. Je určený aj pre väčšie výrobné podniky, ktorým umožňuje plánovať výrobu a nakupovanie potrebného materiálu. Jeho veľkými prednosťami sú aj robustnosť a stabilita systému. Účtovné a citlivé dáta firmy sú programom aj dobre chránené.

Samozrejmosťou sú štandardné funkcie ako daňová evidencia, sklady, objednávky, faktúry a podobne. Pri tomto programe je aj možnosť pridať potrebné funkcie, ktoré k vášmu účtovníctvu potrebujete. Zámerom vývojárov tejto aplikácie boli rastúce požiadavky užívateľov, takže aj napriek vysokej profesionalite a rozsiahlosti tohto softvéru zvládne jeho ovládanie aj úplný začiatočník. Pre väčšie firmy je prijateľná aj cena za plnú verziu.

Výhody:

  • Jednoduchý a prehľadný
  • Rôzne funkcie a nástroje
  • Modularita
  • Možnosti nasadenia
Veľkosť súboru 36,98 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64bit/7/7 64 bit
Verzia 2012

4 šikovné účtovné programy, ktoré sú zadarmo

Zdroj: shutterstock

TIP: 2 aplikácie, ktoré vám šikovne pomôžu vyhnúť sa rannej dopravnej zápche

HUMANET

Tento program je zameraný na mzdy a personalistiku vo firme, ale stará sa aj o podvojné a jednoduché účtovníctvo. Ide o veľmi flexibilný program, ktorý funguje vždy na základe aktuálnej legislatívy a predpisov, nakoľko sa pravidelne automaticky aktualizuje. V tomto prípade platíte len za programom spracované položky. V prípade problémov s programom je pripravená textová nápoveda, telefonická alebo e-mailová podpora.

Jeho ďalšími prednosťami sú rýchlosť a jednoduchosť spracovania personálnych, prípadne mzdových údajov. Program má aj históriu údajov, respektíve legislatívy, takže aj spracovanie miezd za rok 2015 bude na základe zákonov z roku 2015. Program urobí aj bezchybný výpočet mzdy, dovolenky, nemocenskej, exekúcií, nadčasov a podobne. Tvorcovia do programu pridávajú nové funkcie a vylepšenia každý mesiac.

Výhody:

  • Podvojné a jednoduché účtovníctvo
  • Elektronická a telefonická podpora
  • Kompletne on-line
Verzia 1.0
Operačný systém Windows, Linux, Mac OS, Android, iOS

MONEY S3

Posledným programom je jeden s najrozšírenejších a najobľúbenejších softvérov malých a stredných firiem na Slovensku, ktorý sa venuje podvojnému a jednoduchému účtovníctvu, faktúram, skladom, objednávkam, mzde, personalistike a obsahuje aj jednoduchý adresár. Samozrejmosťou je aj homebanking na pohodlné finančné operácie s vašou bankou.

Tento program je možné prepojiť aj s viacerými pokladňami, internetovými obchodmi alebo inými aplikáciami. Užívateľské rozhranie je prehľadné a zvládne ho aj úplný začiatočník. Ak vám štandardné moduly nebudú stačiť, môžete si program rozšíriť o ďalšie užitočné nástroje ako napríklad knihu jázd, cestovné náhrady a podobne.

Výhody:

  • Vedenie pokladne, miezd, kniha jázd, adresár a podvojné účtovníctvo
  • Prepojenie na internetové obchody, pokladne alebo aplikácie
  • Veľký výber modulov
  • Správa účtovníctva
Veľkosť súboru 172,76 MB
Operačný systém Windows XP/Vista/Vista 64bit/XP 64 bit/7/7 64 bit
Verzia 13.101

Na trhu s ekonomickým softvérom sa samozrejme vyskytuje viac užitočných a schopných nástrojov. Pozrite si aj ďalšie programy na správu financií a účtovníctva zadarmo.

Anketa

V akej oblasti chcete podnikať alebo podnikáte?

Miroslav Homola

Autor článku Miroslav Homola

Miroslav Homola písal pre denník Finance.sk od roku 2017 do 2019. Ďalšie články autora.

Účet s bonusom až do 60 €

Chcem bonus

Založte si Účet pre zelenší svet online – kvôli prírode aj pre seba! Na 12 mesiacov zadarmo a s podporou enviroprojektov.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+9
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Chystajú sa veľké kontroly práce na živnosť, firmám hrozia státisícové pokuty

11. 5. 2024 | Barbora Magočová

Chystajú sa veľké kontroly práce na živnosť, firmám hrozia státisícové pokuty

Švarcsystém je na Slovensku nelegálny, no nie je ľahké ho odhaliť. To á však zmeniť súčasná vláda. Pripravuje sa veľký záťah na „zamestnaných“ živnostníkov. Pokuty hrozia nielen im,... celý článok

Milionár, ktorý skončil bez koruny: Pán Švarc, ktorý „vymyslel“ švarc systém

10. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Milionár, ktorý skončil bez koruny: Pán Švarc, ktorý „vymyslel“ švarc systém

Miroslav Švarc dodnes žije neďaleko Prahy, berie dôchodok smiešnej sume a býva v dome s priateľkou. Býval to však veľmi bohatý biznismen, po ktorom sa dodnes volá nelegálna, ale stále... celý článok

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

9. 5. 2024 | Redakcia

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala dve novely, ktoré sa týkajú podnikania a investícií. Novela pre podnikateľov odstráni administratívnu záťaž a byrokraciu. Zároveň sa menia pravidlá... celý článok

Talent a inovácie máme aj u nás, na Slovensku

4. 5. 2024 | Redakcia

Talent a inovácie máme aj u nás, na Slovensku

Projekt „Vyrobené na Slovensku“ predstavuje významnú platformu a podporu pre domáce výrobky a služby, s ambíciou propagovať ich aj za hranicami Slovenska. V našom rozhovore s Michalom... celý článok

Renesancia drevárskeho umenia: St.vol vytvára z kalamitného dreva dizajnové ikony

3. 5. 2024 | Redakcia

Renesancia drevárskeho umenia: St.vol vytvára z kalamitného dreva dizajnové ikony

V tichých kútoch východného Slovenska, kde kedysi stála iba stará stodola, dnes prekvitá nábytkárske umenie, ktoré v sebe nesie príbeh a dušu storočného dreva. Spoločnosť St.vol, ktorú... celý článok