Čo kúpiť svojej polovičke na Valentína? Záleží v akej fáze je váš vzťah

Roland Regely | rubrika: Článok | 31. 1. 2020
Hľadáte darček pre muža, pre ženu alebo pre blízku osobu na sviatok Valentína? Pokúsime sa vám poradiť pri výbere.
Čo kúpiť svojej polovičke na Valentína? Záleží v akej fáze je váš vzťah

Zdroj: Shutterstock

Ako osláviť tohtoročného Valentína? Niekto oslavuje večernou prechádzkou, dobrým jedlom, kultúrnym zážitkom, oddychom vo dvojici a niekto neoslavuje vôbec. Ak patríte medzi tých, ktorí tento sviatok obľubujú, na Valentína máte skutočne obrovské množstvo možností, ako potešiť svojho partnera. Zameriame sa na tie, ktoré viete vybaviť aj na poslednú chvíľu a určite nebudú sklamaním. Nezabudnite dar vyberať aj podľa toho, v akom štádiu vzťahu ste - napokon môže vám to pomôcť pri výbere.

Overená klasika za málo peňazí

Nemáte chuť vymýšľať špeciálne dary? Nie ste sami. Je preto dobré, že na Valentína fungujú overené klasické darčeky ako kytica obľúbených kvetov, obľúbená bonboniera, fľaša dobrého vína, alebo prekvapenie v podobe nečakaného kuchárskeho umenia partnera. Nič z toho nepokazí atmosféru. 

Už aj overené klasiky však majú svoju vylepšenú podobu. Namiesto kytice ruží môžete partnerovi do práce nechať poslať kuriérom ovocnú kyticu.

 

ako osláviť valentín tento rok?

Zdroj: Shutterstock

Zážitok vo dvojici

Namiesto materiálneho darčeku niečo, čo si váš partner alebo partnerka zapamätá? Prečo nie. Aj v tomto ohľade existuje množstvo overených klasík: večera v obľúbenom podniku (nezabudnite na včasnú rezerváciu aj niekoľko dní či týždňov vopred), divadelná hra alebo kino (taktiež zakúpte vopred, na 14. februára zvyknú byť predstavenia vypredané vo veľkom predstihu) alebo čoraz populárnejšia masáž alebo wellness vo dvojici. Niektoré prevádzky umožňujú súkromný wellness pre dvoch, avšak 14. februára budú nepochybne za nie príliš lichotivú cenu.

Šperky a parfémy sú stále hit

Ak túžite svoju polovičku obdarovať niečím trvácnym, pre túto príležitosť sú ideálne šperky. V dnešnej dobe už všetko vybavíte aj cez internet, ale nezaškodí zajsť do kamennej predajne a šperk si pozrieť naživo. Zlaté aj strieborné šperky, prstene, náušnice, prívesky, retiazky či náramky. To všetko poteší najmä dámy a len máloktorá pohŕdne vkusným darčekom zo zlatníctva.

Ak viete s istotou, ktorý parfém urobí vašej polovičke radosť, podľa odborníkov je práve toto jeden z najlepších darčekov. Parfém je odjakživa jeden z najpredávanejších artiklov na Valentína nielen vo svete, ale aj v Európe.

Elektronika pre pánov

Zdá sa vám elektronika ako nevhodný darček? Páni s vami nebudú súhlasiť. Mužské pokolenie sa rado baví od útleho veku až do ďalekej dospelosti. Mužom v tom pomáhajú rôzne elektronické hračky. Netvrdíme, že máte priateľovi kúpiť nový iPhone, no ak obľubuje videohry alebo filmy, určite mu novinkou v jeho repertoári urobíte radosť. Navyše, ak kúpite obľúbenú hru, film alebo čokoľvek podobné začiatkom roka, je šanca, že využijete výpredajové ceny v obchodoch s elektronikou. 

Cestovateľské potešenie

Bude to od vás vyžadovať kúsok kreativity a pár hodín času. Avšak v dostatočnom predstihu môžete naplánovať výlet vo valentínskom termíne, alebo si s tým nebudete lámať hlavu a jednoducho kúpite zájazd pre dvoch a na svätého Valentína tento dar vytiahnete ako tromf na záver dňa. Obľúbené sú najmä európske pobyty vďaka množstu výhodných leteckých spojení z Viedne či Bratislavy. Dnes už víkend v Paríži stojí približne toľko, čo luxusný víkend v Tatrách.

Ako vlastne vznikol sviatok Valentína? Smutne

Poznáte históriu Valentína? Tento sviatok oslavujeme už od čias antického Ríma. Vtedajší cisár Claudius druhý zakázal zásnuby a svadby, a to len z jediného dôvodu – aby muži neutekali z vojny za rodinami. Vtedy prišiel na scénu ešte neznámy kňaz Valentín, ktorý sobášil páry potajomky. Keď na to cisár Claudius prišiel, nechal Valentína ihneď popraviť. Poprava sa konala 14. februára a preto si tento dátum ctia páry po celom svete.

Do mnohých krajín Európy prišiel tento sviatok až končom 90. rokov 20. storočia. Od tej doby sa však z neho stal pomerne lukratívny sezónny biznis. Iniciatívy sa každoročne chytajú podnikatelia, predajcovia, výrobcovia sladkostí, kvetinárstva aj malé a veľké obchodné reťazce. Už niekoľko týždňov možno bádať valentínske symboly vo väčších i menších mestách. 

Anketa

Oslavujete Deň sv. Valentína?

Roland Regely

Autor článku Roland Regely

Problematika, ktorou sa zaoberá v článkoch je široká a postihuje väčšinu oblastí ekonomického života jednotlivca alebo skupiny. V jeho článkoch nájdete zaujímavé postrehy, ktoré sa týkajú dôchodkov, dopravy alebo bežného... Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

+4
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

11. 4. 2024 | Redakcia

Trh s nehnuteľnosťami hlási novinky: Čo sa mení?

Ceny nehnuteľností sa znižujú. Z maxím, na ktoré sa vyšplhali koncom roka 2022, klesali počas celého minulého roka. Aj keď sú ceny za byty čoraz nižšie, prasknutie realitnej bubliny... celý článok

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

2. 4. 2024 | Marek Mittaš

Máte natankované? Ceny benzínu a nafty pôjdu nahor

Na rozdiel od roku 2022, keď sa ceny pohonných hmôt výrazne menili, si v posledných mesiacoch udržali konštantnú hodnotu. Najnovšie informácie zo sveta a z finančných trhov však naznačujú,... celý článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

31. 3. 2024 | PR článok

Kto vyhrá voľby podľa stávkových kancelárií a prieskumov?

Druhé kolo prezidentských volieb sa nezadržateľne blíži a už čoskoro sa dozvieme meno nástupcu Zuzany Čaputovej v prezidentskom úrade. O tom, ako sú rozdané karty, nás tradične informujú... celý článok

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

28. 3. 2024 | Marek Mittaš

Služby katastra budú drahšie: Čo sa oplatí stihnúť do apríla?

Minulý rok vláda informovala o tom, že v štátnom rozpočte chýbajú peniaze. Tento problém vyriešila tzv. konsolidačným balíčkom, ktorého súčasťou boli rôzne zmeny. Niektoré z nich začali... celý článok

Najbohatší ľudia v roku 2023

21. 3. 2024 | Marek Mittaš

Najbohatší ľudia v roku 2023

Rebríček najbohatších ľudí za rok 2023 príliš neprekvapil. Prvú desiatku obsadili stálice ako Elon Musk, Jeff Bezos či Warren Buffett, pričom úplne prvé miesto si uchmatol Francúz Bernard... celý článok