Údaje o pracovnom mieste
Náplň (druh) práce
- vykonávať náročné odborné práce pri výrobe jedál so zložitou technologickou úpravou
- zodpovedať za bezchybný a bezpečný chod prevádzky školskej kuchyne, a zabezpečiť prevádzku zvereného úseku ŠJ,
- v prípade neprítomnosti vedúcej ŠJ normovať podľa platných noriem a viesť príslušnú evidenciu,
- niesť hmotnú zodpovednosť za sklad, jeho správne využitie, zabezpečovať sústavnú kontrolu pri preberaní potravín, sledovať záručné lehoty, musí kontrolovať podmienky dodržiavania zdravotnej neškodnosti uskladňovaných surovín, sledovať a evidovať vzdušnú vlhkosť a teplotu v skladových priestoroch a v chladničkách,
- zabezpečiť a kontrolovať čistotu zariadenia a súvisiacich prevádzkových priestoroch ŠJ (všetky priestory školskej jedálne: kuchyňa, sklady, šatňa, miestnosť pre škrabku, chodba, toalety, inventár kuchyne, riad, v jedálni – stoly, dlážka, odkladací pult len počas výdaja obedov
- spolupracovať s vedúcou školskej jedálne
- zúčastňovať na vzdelávacích podujatiach a vedomosti si dopĺňať samo štúdiom odborne literatúry a právnych predpisov,
- zodpovedať za dodržiavanie hygienických noriem, HACCP a predpisov PO a BOZP
Požadované vzdelanie
Stredné odborné vzdelanie
Dĺžka praxe
aspoň 6 mesiacov
Počítače
Internet - elementárna
Microsoft Outlook - elementárna
Microsoft Excel - elementárna
Microsoft Word - elementárna