Rok 2011 je takmer za nami, sumarizovali sme spolu s poisťovňami

Ján Florek | rubrika: Článok | 27. 12. 2011
S príchodom nového roka 2012 bilancujeme predošlý. V krátkom sumári vám prinášame niektoré zaujímavosti zo sveta poisťovní.
Rok 2011 je takmer za nami, sumarizovali sme spolu s poisťovňami

Zdroj: Shutterstock

Poisťovacie spoločnosti sa predbiehali v rôznych ponukách, aby prilákali na svoju stranu, čo najviac poistencov aj v nastávajúcom roku. V krátkom sumári vám prinášame niektoré novinky z roku 2011, a tiež aj to, ako obstáli v jednotlivých súťažiach, ktoré hodnotili ich činnosť na slovenskom trhu.

Dobrý rok pre Allianz - Slovenskú poisťovňu

Sumarizovaný rok bol určite úspešný pre Allianz – Slovenskú poisťovňu, čo potvrdilo aj viacero ocenení v uznávanej slovenskej súťaži Zlatá minca 2011. „Rok 2011 bol pre Allianz – Slovenskú poisťovňu opäť úspešným. Naše produkty získali v ankete Zlatá minca 2011 až šesť prvenstiev, čím sme sa stali najúspešnejšou poisťovňou na trhu. Z pohľadu dôvery klientov nás veľmi potešilo, že verejnosť zvolila Allianz – Slovenskú poisťovňu za Ústretovú poisťovňu roka,“ hovorí  špecialista externej komunikácie Allianz SP Gabriel Tóth. Poisťovňa je taktiež hrdá aj na to, že sa stala najlepším zamestnávateľom Slovenska v roku 2010/2011.

Okrem ocenení na prvých miestach v súťaži Zlatá minca predstavila poisťovňa počas roka aj niekoľko noviniek. Jednou z nich bola služba, ktorá umožňuje sledovať prostredníctvom internetu celý priebeh likvidácie poistnej udalosti. Taktiež zaviedla možnosť vkladania potrebných dokumentov a fotografií rovno do systému poisťovne. Pri havarijnom poistení ponúkla svojim klientom, využívajúcim mobilný telefón iPhone bezplatnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej môžu zdokumentovať a nahlásiť dopravnú nehodu priamo na mieste.

Okrem iného poisťovňa želá svojim klientom v roku 2012 najmä veľa zdravia, čo najmenej starostí, nehôd, úrazov a kritických situácií. „Nech Slovensko obchádzajú prírodné katastrofy, nech sa neopakujú povodne, búrky a víchrice spôsobujúce veľké škody. A ak sa predsa len niečo stane, nech sú spokojní s vysokým štandardom a kvalitou našich služieb,“ dodáva Tóth.

UNIQA oslávila 20. výročie na slovenskom trhu

Poisťovňa UNIQA oslávila v roku 2011 20. Výročie pôsobenia na tuzemskom trhu a počas osláv ponúkla svojim klientom viacero zliav. V súťaži zlatá minca získala niekoľko druhých a tretích ocenení. Okrem iného vylepšila počas aj elektronické a online služby pre svojich klientov. „Online hlásenie škodových udalostí, online poistenie, interaktívna mapa, elektronické obhliadky škodových udalostí do 48 hodín, to sú len niektoré z benefitov, ktorými sa UNIQA poisťovňa snaží zjednodušiť svojim klientom komunikáciu s poisťovňou,“ informuje v tlačovej správe, týkajúcej sa elektronického online servisu, poisťovňa.

UNIQA taktiež prezliekla do nového šatu webovú stránku, nakoľko chcela, aby bola prehľadnejšou, modernejšou a jednoduchšou. Podľa poisťovne pozostáva z viacerých vylepšených aplikácii a záujemcovia a používatelia internetu nájdu podľa nej na www.uniqa.sk prehľadnejšie základné menu, ktoré  pomáha lepšie sa zorientovať v hľadaní informácii o produktoch, službách, asistenčných službách, ako aj o novinkách poisťovne.

Union opäť bodovala v cestovnom poistení

Medzi lídrov na slovenskom trhu v oblasti poistenia sa radí aj Union, ktorá ako poisťovňa získala v prestížnej súťaži Zlatá minca prvenstvo v cestovnom poistení a umiestnila sa aj na striebornej priečke v kategórii PZP motorových vozidiel. V rámci Union zdravotnej poisťovne skončila ako druhá v kategórii Zdravotné poistenie. Počas sumarizovaného roka priniesla na trh viacero noviniek, medzi ktoré patrí napríklad aj uzatvorenie cestovného poistenia cez mobilné aplikácie, či online poistenie strona objednanej služby ako súčasti cestovného poistenia. Ponúka aj možnosť uzatvorenia havarijného poistenia online. Poisťovňa bude taktiež od 1. Januára 2012 bezplatne vydávať obojstranné preukazy. Umiestnením Európskeho preukazu zdravotného poistenia a národného preukazu poistenca na jednej plastovej kartičke chce zvýšiť pohodlie poistenca a zároveň uľahčiť prístup k zdravotnej starostlivosti na národnej a európskej úrovni. V roku 2010 priniesla na trh nový produkt Flexi life extra.

Generali začala v roku 2011 poisťovať aj hroby a skleníky

V roku 2011 priniesla poisťovňa Generali Slovensko okrem iného na trh nový produkt komplexného poistenia majetku, ktorý prispôsobila podľa jej slov klientom na mieru. Novinkou bolo poistenie hrobov a skleníkov a v časte predstavenia produktu bola poisťovňa jedinou, ktorá takéto poistenie ponúkala (zmieňované poistenie priniesla  v produkte variabilné poistenie majetku DOMino). Okrem toho spoločnosť zmenila aj sídlo a momentálne už funguje na Lamačskej ceste v Bratislave.

Čo sa týka prestížneho ocenenia Zlatá minca 2011, taktiež získala niekoľko ocenení. Tri druhé miesta v kategóriách Poistenie podnikateľských rizík,  Havarijné poistenie motorových vozidiel a Investičné životné poistenie a dve tretie v kategóriách Cestovné poistenie a  Kapitálové životné poistenie.

ING ako objav roka

Spoločnosť sa hrdo pýši titulom Objav roka 2011 v súťaži Zlatá minca, ktorý získala vďaka životnému poisteniu ING Smart. Okrem toho obsadila aj druhé miesto v súťaži organizovanej týždenníkom Trend - Trend Top 2011 (1 miesto obsadila MetLifeAmslico, 3. ČSOB poisťovňa, pozn. red.). „Tento rok môžeme ohodnotiť ako úspešný, ING Životnej poisťovni sa darilo ako z obchodnej, tak aj z produktovej stránky. Vynikajúce hospodárske výsledky, ktoré sme dosiahli, boli ohodnotené aj prestížnym ocenením Trend Top Poisťovňa roka, v rámci ktorého sme si odniesli skvelé druhé miesto,” hovorí generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne Dušan Quis. Poisťovňa oslávila v roku 2011 aj 15 výročie pôsobenia na slovenskom trhu a pre pamätníkov spomenieme, že to bola práve ING, ktorá v roku 1988 uviedla na trh produkt životného poistenia. V sumarizovanom roku sa stala prvou poisťovňou, ktorá začala ponúkať rizikové životné poistenie online.

Quis zároveň klientom poisťovne a partnerom ING Životnej poisťovne praje príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa úspechov do nového roka. „Nech je pre nich minimálne taký úspešný ako bol tento rok pre našu spoločnosť,“ dodáva.

ČSOB na vrcholnej priečke roka 2011

„Zhrnúť a ohodnotiť rok 2011 za ČSOB Poisťovňu je v súčasnosti možné na základe hospodárskych výsledkov len za prvé tri štvrťroky tohto roka, nakoľko výsledky za celý rok budú k dispozícii až v roku 2012,“ hovorí PR špecialista ČSOB Poisťovne Juraj Štefanovič. Pri pohľade na ne možno podľa neho konštatovať, že ČSOB Poisťovňa zaznamenala nárast ako v životnom, tak aj neživotnom poistení a za 9 mesiacov roka 2011 dosiahla kladný zisk. „Darilo sa predovšetkým povinnému zmluvnému poisteniu, poisteniu technických rizík pre malých a stredných podnikateľov, cestovnému poisteniu, ako aj poisteniu domov a domácností,“ dodáva. Poisťovňa získala v júni 2011 od ekonomického magazínu World Finance ocenenie Poisťovňa roka na Slovensku (pre rok 2011) a zároveň ďakuje všetkým klientom za prejavenú dôveru v roku 2011 a želá im príjemné prežitie vianočných sviatkov a šťastné privítanie nového roka 2012. „Bez poistných udalostí,“ dodáva s úsmevom Štefanovič.

Komunálna poisťovňa a rok 2011

Poisťovňa podľa vedúcej oddelenia marketingu a podpory predaja Silvie Vonzovej s ohľadom na náročné ekonomické prostredie, môže rok 2011 charakterizovať pre spoločnosť KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group ako úspešný. „V roku 2011 dosahujeme plánované rasty príjmov a orientujeme sa na optimálny manažment nákladov. Vyššie uvedený vývoj predurčuje aj plnenie cieľov v oblasti zisku pre rok 2011,“ hovorí. Poisťovňa zároveň ďakuje všetkým klientom za ich lojalitu a dôveru a želá im pokojné prežitie sviatkov a úspešný vstup do roku 2012.

AXA a jej ocenenia

Rok 2011 bol úspešným aj pre poisťovaciu skupinu AXA, ktorá sa okrem iného umiestnila na prvých priečkach indexu Dow Jones Sustainability. Veľký vplyv na celkový úspech malo podľa poisťovne zlepšenie postoja k ekologickým témam, ochrane životného prostredia či koncepcii sociálnej politiky. Vyplýva to z výsledkov hodnotenia agentúr Dow Jones Indexes a SAM pre rok 2011. (SAM - Sustainable Asset Management, agentúry pre rating z ekologického a sociálneho hľadiska a v oblasti riadenia). Okrem iného magazín Fortune Global 500 vyhlásil v roku 2011 spoločnosť AXA Gorup v závislosti od tržieb, za najväčšiu poisťovňu na svete. Darilo sa jej aj v prestížnej súťaži Zlatá minca, kde získala viacero ocenení.

Platba poistného kartou v Kooperative

Poisťovňa KOOPERATIVA priniesla počas roku 2011 na vybraných obchodných miestach možnosť zaplatiť poistné aj platobnou kartou, čo umožňuje až 40 terminálov Slovenskej sporiteľne, ktoré boli nainštalované v obchodných miestach po celom Slovensku. „Táto možnosť predstavuje komfortné riešenie platby za poistenie, pri ktorej klient nie je ovplyvnený výškou hotovosti v peňaženke a navyše môže jednou transakciou rýchlo a jednoducho zaplatiť aj viac poistení.“ informuje poisťovňa. Žiaľ v rámci súťaže Zlatá minca 2011 nezískala žiadne ocenenie, avšak v sumarizovanom roku verejne prisľúbila, že rozšíri poistenie zodpovednosti o krytie škôd na majetku pre prípad živelnej udalosti a tiež poistenie zodpovednosti o krytie úrazu vodiča a členov posádky poisteného motorového vozidla.

Wüstenrot

Z hľadiska ocenení bol rok 2011 úspešný aj pre Wüstenrot poisťovňu, ktorá získala v poradí štvrtú Zlatú mincu za najlepšie investičné životné poistenie na trhu, pričom ocenené boli aj Životné poistenie pre zdravie a dôchodok a Komplexné poistenie nehnuteľnosti, domácnosti a zodpovednosti za škodu. „Pokiaľ ide o ekonomické výsledky firmy, môžeme  tu predbežne skonštatovať, že očakávame pozitívne výsledky, o čom napovedali už čísla za prvé tri kvartály roku,“ hovorí marketingový špecialista poisťovne Šimon Kollár. Medzi zaujímavosti roka 2011 patrí aj oznámenie z januára, kedy poisťovňa svojim klientom a verejnosti pripomenula, že jej poistenie (domácnosti, nehnuteľnosti) kryje aj škody spôsobené zemetrasením. Taktiež priniesla aj možnosť samostatného poistenia čelného skla, čo predtým nebolo možné. Wüstenrot by chcela zároveň svojim klientom do nového roka popriať všetko dobré a uistiť ich, že spravili správne rozhodnutie.

Za finance.sk prajeme aj my poisťovniam, nech sa im v nastávajúcom roku darí a nech nehľadia len na finančné zisky, ale aj na potreby svojich klientov, ktorí sa dostali do nepríjemných situácií.

 

Výsledky hlasovania v jednotlivých kategóriách Zlatá minca 2011
KategóriaUmiestnenie

1.2.3.
Kapitálové životnépoistenieAllianz - Slovenská poisťovňa,Život PremiumWüstenrot poisťovňa,Životné poisteniepre zdravie a dôchodokGenerali Slovenskopoisťovňa, SLNIEČKO
Investičné životnépoistenieWüstenrot poisťovňa,Investičné životné poisteniepre zdravie a dôchodokGenerali Slovenskopoisťovňa, SLNEČNICA+Allianz – Slovenskápoisťovňa, Invest Plus
Úrazové poistenieAllianz – Slovenská poisťovňa,Miliónové poistenieUNIQA, Úraz&StarostlivosťAXA, Rodinné úrazové poistenie
Poistenie majetkuAllianz – Slovenská poisťovňa,Produkt "Môj domov"UNIQA, Domov & ŠťastieWüstenrot poisťovňa, Komplexnépoistenie nehnuteľnosti,domácnosti a zodpovednosti za škodu
Cestovné poistenieUnion, Individuálne komplexnécestovné poistenie onlineAllianz – Slovenská poisťovňa,Cestovné poistenie s neobmedzenýmkrytím liečebných nákladovGenerali Slovenskopoisťovňa, SVETOBEŽNÍK
PZP motorovýchvozidielAllianz – Slovenská poisťovňa,Povinné zmluvné poistenieUnion, Online poistenievozidiel PZPUNIQA, Auto & Voľnosť – PZP
Havarijné poisteniemotorových vozidielAllianz – Slovenskápoisťovňa, Moje autoGenerali Slovenskopoisťovňa, AUTOŽOLÍKUNIQA, Auto & Voľnosť – KASKO
Poisteniepodnikateľských rizíkAllianz – Slovenská poisťovňa,Komplexné poistenie podnikateľovGenerali Slovenskopoisťovňa, Pro-FiUNIQA, Majetok & Efekt
Zdravotné poistenieDôvera zdravotná poisťovňa,Zdravotné poistenieUnion zdravotná poisťovňa,Zdravotné poistenieVšeobecná zdravotná poisťovňa,Zdravotné poistenie
Doplnkovédôchodkové sporenieAXA, Doplnkovédôchodkové sporenieDDS Tatra banky, Doplnkovédôchodkové sporenieING Tatry – Sympatia,Rastový príspevkový d.d.f.
Zdroj: Zlatá minca

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Poisťovňa Pillow hlási po prvý raz zisk. Predbehli sme slávnu Lemonade, chvália sa

28. 4. 2024 | Redakcia

Poisťovňa Pillow hlási po prvý raz zisk. Predbehli sme slávnu Lemonade, chvália sa

Pillow pôsobí na českom trhu štyri roky a v roku 2023 prvýkrát vstúpila aj na Slovensko. V najnovšej správe o hospodárskych výsledkoch sa porovnáva so známou poisťovňou Lemonade.

Poisťovňa nemusí vždy uhradiť celú škodu. Kedy môže znížiť poistné plnenie?

28. 4. 2024 | Barbora Magočová

Poisťovňa nemusí vždy uhradiť celú škodu. Kedy môže znížiť poistné plnenie?

Dali ste sa poistiť, aby ste mohli pokojne spávať? Ak počítate s tým, že z plnenia od poisťovne pokryjete všetky nečakané výdavky z dôvodu najrôznejších škodových udalostí, môžete zažiť... celý článok

Ako si vybrať cestovné poistenie? Najčastejšia choroba Slovákov sa lieči vo svete najdrahšie

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Ako si vybrať cestovné poistenie? Najčastejšia choroba Slovákov sa lieči vo svete najdrahšie

Cestovné poistenie na dovolenku predstavuje pár eur navyše, no ak by sa vám niečo stalo a nemali ste ho, pár eur to nebude. V niektorých krajinách sa liečebné náklady šplhajú do astronomických... celý článok

PZP pre kolobežky je tu. Od tohto dátumu bude pre Slovákov povinné

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

PZP pre kolobežky je tu. Od tohto dátumu bude pre Slovákov povinné

Parlament posunul do druhého čítania vládny návrh zákona o povinnom zmluvnom poistení motorových vozidiel. Dočkáme sa aj povinného poistenia elektrických kolobežiek a zvýšia sa aj pokuty... celý článok

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.