Poistenie cez SMS, jedna z výhodných možností ako sa poistiť

Ján Florek | rubrika: Článok | 13. 7. 2011
Cestujete na zahraničnú dovolenku alebo do hôr a zabudli ste sa poistiť?Nezúfajte, prostredníctvom SMS správy sa môžete poistiť rýchlo, a toi pár minút pred odchodom, pričom poistenie je platné takmer okamžite.
Poistenie cez SMS, jedna z výhodných možností ako sa poistiť

Zdroj: Shutterstock

Hoci je slovenský ring poskytovateľov poistenia početný, súboj o zákazníka využívajúceho SMS poistenie jednoznačne vyhráva poisťovňa Union, pretože ako jediná ponúka v SR možnosť poistenia sa zaslaním SMS správy, bez toho aby ste museli urobiť niečo navyše. Union nemá v tomto smere, v rámci širokej škály poisťovní, prakticky žiadneho konkurenta.  

Možnosť dojednania si (cestovného) poistenia cez SMS síce uvádza vo svojej ponuke aj poisťovňa Wüstenrot, avšak zaslaním prázdnej „esemesky“ na číslo 0907 777 675, ktoré ma uvedené na svojej webovej stránke docielite iba to, že vás budú spätne kontaktovať. „Ak klient odošle na telefónne číslo prázdnu SMS správu, zareaguje na ňu Infocentrum Wüstenrot poisťovne, ktoré sa s ním telefonicky spojí a v následnom rozhovore si klient dohodne všetky náležitosti cestovného poistenia,“ ozrejmuje marketingový špecialista Wüstenrot poisťovne Šimon Kollár. To znamená, že nestačí iba odoslať SMS správu.

Poistenie len prostredníctvom esemesky tak na našom trhu neponúka žiadna poisťovacia spoločnosť, okrem poisťovne Union.

Tabuľka č. 1: Prehľad dostupnosti SMS poistenia v jednotlivých poisťovniach

PoisťovňaMožnosť poistenia cez SMS
UmožňujeNeumožňuje
Allianz Slovenská poisťovňa
x
Cardif poisťovňa
x
ČSOB poisťovňa
x
Európska poisťovňa
x
Generali Slovensko
x
Groupama
x
Komunálna poisťovňa
x
Kooperativa
x
Poisťovňa poštovej banky
x
Unionx
Uniqa
x
Victoria Volksbanken
x
Wüstenrot poisťovňax*
* Umožňuje ho len čiastočne

 

Poisťovňa Union ponúka svojim klientom až tri produkty poistenia cez SMS, a to v dvoch rizikových skupinách – „turista a šport“. Sú medzi nimi:

  • poistenie liečebných nákladov v zahraničí
  • poistenie na zásah Horskej záchrannej služby
  • krátkodobé úrazové poistenie.
Výhodou poistenia je aj fakt, že je platné okamžite, respektíve do dvoch hodín (liečebné náklady a úraz). Využívať ho môžu klienti všetkých slovenských mobilných operátorov a môžu si ho uzatvoriť kedykoľvek (non-stop) a to aj zo zahraničia. Nemôžeme nespomenúť, že záujemcovi o poistenie nehrozí žiadna dodatočná platba, pretože úhrada poistenia je realizovaná automatickým stiahnutím kreditu zo SIM karty, alebo si ju fakturuje mobilný operátor v rámci bežnej faktúry.

Novinky v SMS poistení

Podľa vyjadrení Unionu obľuba poistenia každým rokom rastie, spoločnosť preto vylepšila tradičné SMS poistenie pre inteligentné telefóny, v ktorých si ho môžete rýchlejšie, pohodlnejšie a jednoduchšie uzavrieť prostredníctvom mobilných aplikácií. Služba je dostupná pre mobily s operačným systémom Android a iOS pre iPhony. Spomínané aplikácie si môžete stiahnuť na stránkach poisťovne Union.

Ako si uzatvoriť poistenie cez SMS?

V prvom rade si musíte zapamätať alebo uložiť do pamäti  telefónu jednoduché číslo 6655, na ktoré v prípade záujmu poistenia zašlete SMS správu. Ešte predtým si však musíte vybrať  jeden z viacerých typov poistenia, ktorý zobrazuje nasledujúca tabuľka. Písmeno vybraného typu sa následne uvedie v SMS správe.

Tabuľka č. 2: Prehľad základných údajov SMS poistenia

Druh poisteniaÚzemná platnosť Typ poisteniaPoistná sumaPoistné
osoba/deň
Poistenie liečebných
nákladov v zahraničí
SVETA - turista40 000 €1,46 €
SVETB - šport 40 000 €2,92 €
Poistenie nákladov
na zásah HZS*
SLOVENSKOC - turista10 000 € 0,50 €
SLOVENSKOD - šport 10 000 €1,00 €
Úrazové poistenie
- smrť v dôsledku úrazu
- trvalé následky úrazu
SVETE - turista3 000 €0,70 €
SVETF - šport3 000 €2,10 €
Zdroj: Union poisťovňa, * Horská záchranná služba

 

Postup zaslania SMS správy a následné dojednanie poistenia:

Na číslo 6655 pošlete SMS správu v nasledujúcom tvare: meno, priezvisko, rodné číslo bez lomky, dátum poistenia od – do(ddmmrrrr) a nakoniec typ poistenia.

Príklad cestovného poistenia cez SMS:

Janko Mrkvička si chce uzatvoriť Cestovné poistenie cez SMS do zahraničia platné od 1. augusta 2011 do 5. augusta 2011, pričom sa poistí ako turista (čiže si vyberie typ A). Obsah jeho SMS správy bude nasledovný – Jan Mrkvicka 8803167878 01082011 05082011 A;

Obratom vám príde bezplatná SMS správa obsahujúca vami zadané údaje a potvrdzujúca poistenie.
Ak sú všetky údaje v poriadku, poistenie uzavriete zaslaním SMS správy so svojím rodným číslom bez lomky taktiež na číslo 6655.

Nakoniec dostanete dve SMS správy, ktoré potvrdia poistenie.

Praktické rady pri cestovnom poistení cez SMS

  • V prípade že viete číslo, no zabudli ste postup obsahu správy, nič sa nedeje, stačí ak zašlete prázdnu SMS správu na číslo 6655 a následné vám budú odoslané potrebné informácie ako máte pri poistení postupovať. Táto (okrem T-mobilu) ako aj každá spätná esemeska je spoplatnená podľa aktuálnych cenníkov mobilných operátorov, čo znamená, že okrem sumy poistného platíte aj za SMS správy zaslané poisťovni.
  • Taktiež by ste mali vedieť, že z mobilu môžete uzatvoriť poistenie aj pre iné osoby, maximálne však v hodnote 99,58 eur. Je to mesačný limit, ktorí platí na jednu SIM kartu. Jednou SMS správou sa môžete poistiť maximálne na dvanásť dní a to rok dopredu. V prípade, že poistenie chcete stornovať, môžete tak učiniť tiež cez SMS, ktorú pošlete na číslo 6655 v tvare: storno a rodné číslo bez lomky. Avšak dá sa to iba v deň vopred, na kedy je poistenie zjednané. 

 

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Ako si vybrať cestovné poistenie? Najčastejšia choroba Slovákov sa lieči vo svete najdrahšie

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

Ako si vybrať cestovné poistenie? Najčastejšia choroba Slovákov sa lieči vo svete najdrahšie

Cestovné poistenie na dovolenku predstavuje pár eur navyše, no ak by sa vám niečo stalo a nemali ste ho, pár eur to nebude. V niektorých krajinách sa liečebné náklady šplhajú do astronomických... celý článok

PZP pre kolobežky je tu. Od tohto dátumu bude pre Slovákov povinné

25. 4. 2024 | Ivana Sladkovská

PZP pre kolobežky je tu. Od tohto dátumu bude pre Slovákov povinné

Parlament posunul do druhého čítania vládny návrh zákona o povinnom zmluvnom poistení motorových vozidiel. Dočkáme sa aj povinného poistenia elektrických kolobežiek a zvýšia sa aj pokuty... celý článok

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

21. 2. 2024 | Redakcia

Poznáme najlepšie finančné produkty za rok 2023

V spolupráci s portálom Finparáda, ktorý sa špecializuje na hodnotenie finančných produktov, vám prinášame výsledky 2. ročníka súťaže Finparáda - Finančný produkt roka 2023.

Zanalyzovali sme ponuku rizikového poistenia a postavili rebriček najlepších ponúk

7. 2. 2024 | Redakcia

Zanalyzovali sme ponuku rizikového poistenia a postavili rebriček najlepších ponúk

Na Finparáde nastala aktualizácia rebríčkov najlepšieho rizikového poistenia na trhu. Jednotkou je poistenie od poisťovne Uniqa, druhé miesto patrí Generali Poisťovni a rebríček uzatvára... celý článok

Mali ste nehodu? V akej výške vám poisťovňa uhradí nájom náhradného vozidla?

20. 12. 2023 | Barbora Magočová

Mali ste nehodu? V akej výške vám poisťovňa uhradí nájom náhradného vozidla?

Dopravné nehody so sebou neprinášajú len nepríjemnosť v podobe poškodenia vozidla. Problémom býva aj to, že ho (minimálne určitú dobu) nemôžete používať. Bez pojazdného auta ale mnoho... celý článok