Vo svete kryptomien sa chystá niečo veľké, naznačuje to typický signál

Kryptomeny sa chystajú podľa analytikov na veľkú udalosť. Je ňou altcoinová sezóna. Zistili to podľa poplatkov na sieti Ethereum.
Vo svete kryptomien sa chystá niečo veľké, naznačuje to typický signál

Zdroj: DALL·E/IS

Vo svete kryptomien začína takzvaná altcoinová sezóna. Ide o veľkú udalosť, ktorú detailne rozoberá Kryptomagazín.sk.

Kryptomeny sú oblasťou, ktorá sa dá obchodovať podľa tradičných metrík technickej analýzy, ale aj vlastných metrík. K takým patria napríklad aj poplatky na sieti Etherea. Ich zníženie so sebou často prináša vzostup cien altcoinov. V kryptomenovej komunite sa preto udomácnil termín altcoinová sezóna. Tento čas práve nastal, preto analytici predpovedajú strmé rasty na alternatívnych minciach, ktorých je už viac ako 23 000.

Kryptomeny na vzostupe

Podľa najnovších dát z kryptoanalytickej platformy Santiment poplatky za transakcie na sieti Ethereum klesli na šesťmesačné minimum. To by malo podľa ich predikcií naznačovať blížiaci sa rast trhu s altcoinmi. Tento pokles poplatkov prichádza napriek miernemu rastu ceny Etherea počas uplynulého víkendu, čo je veľmi pozitívny signál.

 

Nedávno, 27. apríla, priemerný poplatok za transakciu v sieti Ethereum klesol na hodnotu 1,12 USD. Podľa analýzy zverejnenej na platforme X 28. apríla sa ukazuje, že obchodníci na kryptotrhu pravidelne prechádzajú medzi sentimentálnymi cyklami, kde cítia, že trh buď mieri na Mesiac, alebo je mŕtvy. Tieto nálady sa odzrkadľujú aj v poplatkoch za transakcie, ktoré dosahujú vrcholy počas lokálnych trhových maxím a klesajú na minimá, keď trh dosahuje dno.

Analytická platforma Santiment vysvetľuje, že nízke poplatky by mohli signalizovať budúci nárast aktivity na sieti Ethereum a znamenať začiatok rally altcoinov. Vzhľadom na to, že trhy sa, hlavne v posledných 6 týždňoch, vrátili späť, nedostatok dopytu a záťaže na sieti by mohli pomôcť obrátiť situáciu s ETH a pridruženými altcoinmi skôr, než by mnohí očakávali. Uvádza to vo svojich analytických úvahách Santiment.

Poplatky na minime

Zaujímavé je, že počas tohto obdobia došlo k mierneho zvýšeniu ceny Etherea, ktoré za posledný týždeň vzrástlo podľa údajov z CoinGecko o 4,3%. Okrem toho, 27. apríla boli natívne tokeny Ethereum vrstvy 2 sietí – Optimism, Arbitrum a Polygon – medzi piatimi najviac rastúcimi aktívami v top 50 medzi kryptomenami podľa trhovej kapitalizácie, pričom zaznamenali zisky 11,7 %, 3,5 % a 2,8 %.

Znížená aktivita na sieti zároveň spôsobila, že ponuka Etherea vzrástla na najvyšší bod za posledný mesiac. V posledných 30 dňoch bolo vydaných 74 458 nových ETH, zatiaľ čo bolo spálených len 57 516. To v konečnom dôsledku viedlo k čistému nárastu ponuky o 16 979 nových mincí Ethereum. Údaje uvádza ultrasound.money. Tento nárast stojí v príkrom kontraste s predchádzajúcimi piatimi mesiacmi, ktoré sa vyznačovali stálym deflačným trendom.

Napriek nedávnemu nárastu inflácie Etherea viac ako 437 000 ETH bolo spálených od zavedenia mechanizmu konsenzu Proof-of-Stake. Ide o pomerne známy mechanizmus The Merge, ktorý bol na sieť implementovaný k 15. septembru 2022. Tento pokles poplatkov a zmeny v ponuke môžu naznačovať zaujímavé možnosti pre investorov a obchodníkov s kryptomenami v blízkej budúcnosti.

Článok bol uverejnený na portáli Kryptomagazín.sk.

Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Redaktor portálu Kryptomagazín.sk Ďalšie články autora.

Účet s bonusom až do 60 €

Chcem bonus

Založte si Účet pre zelenší svet online – kvôli prírode aj pre seba! Na 12 mesiacov zadarmo a s podporou enviroprojektov.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

-2
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

15. 5. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

Jack Dorsey, spoluzakladateľ Twitteru a veľký priekopník kryptomien, tvrdí, že hodnota Bitcoinu prerazí strop v podobe milióna dolárov. Za jeho názorom je naozaj dobrý dôvod.

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

9. 5. 2024 | Redakcia

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala dve novely, ktoré sa týkajú podnikania a investícií. Novela pre podnikateľov odstráni administratívnu záťaž a byrokraciu. Zároveň sa menia pravidlá... celý článok

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

29. 4. 2024 | Tomáš Krause

Týždeň s kryptomenami: Hrajkanie sa s bitcoinom pokazilo ceny, halving je v tom nevinne

Polovičná hodnota nezvýšila cenu bitcoinu, ale ako sa zdraželi transakcie! Zatkli autorov peňaženky Samourai, MMF chváli bitcoin, Švajčiari ho (niektorí) chcú zapísať do ústavy a zakladateľ... celý článok

Bitcoin oslavuje 15 rokov, zakladateľ FTX čelí až 115 rokom väzenia...

7. 11. 2023 | Redakcia

Bitcoin oslavuje 15 rokov, zakladateľ FTX čelí až 115 rokom väzenia...

Pred 15 rokmi bola publikovaná biela kniha o bitcoinoch, zakladateľ FTX je vinný a hrozí mu 115 rokov väzenia, vyhľadávanie frázy o bitcoinoch na Googu prudko rastie, phishing útočí... celý článok

20 bitcoinov za jednu transakciu? Bitcoin má nový rekor

18. 9. 2023 | Redakcia

20 bitcoinov za jednu transakciu? Bitcoin má nový rekor

Vo svete krypta sa stále niečo deje. Investori v tomto odvetví už sú zvyknutí na rýchle a prudké zmeny, ale aj ich vie niekedy situácia zaskočiť. Minulý týždeň bol skutočne bohatý na... celý článok